default-header

Nieuwsupdates Wedstrijdzwemmen

HomeNieuwsupdates Wedstrijdzwemmen
HomeNieuwsupdates Wedstrijdzwemmen

Nieuwsupdates Wedstrijdzwemmen

Nieuwsupdates Wedstrijdzwemmen
woensdag  2 december

Welkom bij het nieuwsblog van de wedstrijdafdeling van HZPC. Hier vind je alle updates met betrekking tot trainingen, wedstrijden en andere belangrijken rondom het wedstrijdzwemmen. Het overzicht wordt regelmatig bijgewerkt zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws én zodat iedereen alles nog eens rustig kan teruglezen.


2 december

Inschrijving wedstrijd 23 december

Zoals jullie in de nieuwsbrief hebben kunnen lezen, organiseren we op woensdagavond 23 december een thuiswedstrijd voor zwemmers van 18 jaar en jonger. Zwemmers kunnen zich zelf voor deze wedstrijd inschrijven via onderstaand formulier. Doe dit op tijd, de inschrijving sluit op 16 december om 20.00 uur!

https://forms.gle/tiT8vX2D58S2B75C9

Het inschrijfformulier geldt alleen voor zwemmers van jonger dan 18 jaar. Voor de 18+-zwemmers wordt er na afloop een onofficiële race georganiseerd. Wil je hieraan deelnemen? Geef dan tijdig bij Silvester door wat je graag zou willen zwemmen.

Het voorlopige tijdsschema van de wedstrijd is als volgt:

  • 18:30 uur: opbouwen
  • 18:40 uur: inzwemmen
  • 19:00 uur: start wedstrijd
  • 20:30 uur: einde wedstrijd (uiterlijk)
  • 20:30 uur: alternatieve race voor 18+
  • 21:00 uur: einde

30 november

Nieuwsbrief november

Er is weer een nieuwsbrief verstuurd. Lees ‘m goed door, want er staan een aantal belangrijke punten in!


24 november

Start landtrainingen woensdagavond

We mogen weer gebruik maken van de landtrainingsruimte op de woensdagavond. Dit betekent dat de landtraining vanaf woensdag 25 november weer door zal gaan. De ingang van de training is via de sporthal. Iedereen dient 10 minuten voor aanvang van de training aanwezig te zijn, dus uiterlijk om 18:50 uur. De landtraining is alleen mogelijk voor diegene die ook op woensdagavond zwemtraining hebben. Zo lang de huidige corona-maatregelen gelden, is het NIET meer verplicht om deel te nemen aan de landtraining.


23 november

Filmopname voor examen trainers

Eerder werd op 2 november bericht dat er filmopnames zouden worden gemaakt voor de examens van trainers. In verband met de sluiting van het zwembad zijn deze niet doorgegaan. Vrijdagavond bij de miniorentraining in Horst en op zaterdagochtend bij de JJS-zwemmers hebben Lotte en Manon als nog hun examen. Tijdens de training zal er een video-opname worden gemaakt die wordt verzonden naar het examencomité. Na beoordeling zal de opname worden vernietigd. Mocht je hier problemen mee hebben en wil je niet gefilmd worden, dan wordt verzocht niet op deze dagen te komen trainen.


18 november 2020

De zwembaden gaan weer open! Dat betekent ook dat de zwemtrainingen gelukkig weer door kunnen gaan. De trainingen zullen hervat worden vanaf donderdag 19 november volgens dezelfde manieren en regels als die vóór 3 november gehanteerd werden.


16 november 2020

In verband met de coronamaatregelen is de ONK voor senioren helaas afgelast. De NJJK is definitief verzet van december naar het laatste weekend van januari (29 t/m 31 januari).
De invulling/regelementen zijn op dit moment in de maak. Meer informatie is te vinden op de website van de KNZB.


4 november 2020

Naar aanleiding van de persconferentie op 3 november is zwembad De Berkel tot en met 18 november gesloten. De trainingen zullen in ieder geval tot die tijd komen te vervallen. We hopen snel op goed nieuws zodat we weer mogen gaan trainen!


3 november 2020

De droogtraining op woensdag 4 en 11 november komt te vervallen. Na deze twee weken wordt bekeken of het volgens de COVID-richtlijnen weer verantwoord is om de droogtraining door te laten gaan. Ingang van de zwemtraining is net als bij andere trainingen via de kant van het zwembad.


2 november 2020

Examen trainers

Deze week zullen de trainers in opleiding – Manon, Lotte en René – het examen hebben van hun trainersopleiding. Dit gebeurt nu anders dan normaal in verband met de coronamaatregelen. Tijdens de training zal er een video-opname worden gemaakt die wordt verzonden naar het examencomité. Na beoordeling zal de opname worden vernietigd. De examens zullen worden afgenomen op woensdagochtend (René), vrijdagavond (Lotte) en zaterdagochtend (Manon). Mocht je hier problemen mee hebben en wil je niet gefilmd worden, dan wordt verzocht niet op deze dagen te komen trainen.

We wensen deze drie trainers veel succes.


19 oktober 2020

De droogtraining op woensdag 21 en 28 oktober komt te vervallen in verband met de herfstvakantie.


16 oktober 2020

Beste zwemmers, helaas, het is definitief. Dit jaar geen Swimmeet en dat is wel écht heel raar. Dit voelt als ongeloofwaardig maar het is wel de waarheid. Zie bijgaand bericht vanuit de organiserende vereniging. Super jammer maar op naar volgend jaar. Voor veel zwemmers, maar ook juryleden en ouders en trainers / coaches wil zeggen dat we gewoon écht vrij hebben op die dagen. Heel erg vreemd na zoveel jaren gewoon vaste prik vrij genomen te hebben voor zo’n speciale wedstrijd met altijd weer verrassende uitslagen. Maar ook zeker heel gezellig met z’n allen. Dus zet de data alvast in jouw agenda voor 2021.


15 oktober 2020

Hoi allemaal

Update: zoals het er nu uit zit mag er met max. 30 personen worden gezwommen.
Dit betekent voor deze week:

  • Donderdagavond wie dan traint mag vanavond ook trainen.
  • Zaterdagochtend wie dan traint mag zaterdag ook trainen.

In Eindhoven gaan de trainingen gewoon door. Wel wordt er net als in Horst in 2 banen rondjes gezwommen en gelden de andere afspraken.
23-10 vervalt de training in Eindhoven ivm herfstvakantie.

Op maandag zijn er teveel zwemmers. Wanneer je verhinderd bent voor as maandag laat mij dit uiterlijk morgenavond weten. Dan wordt er een schema gemaakt.

Er wordt weer in 2 banen (rondjes) gezwommen. Rust aan beide kanten van het bad. Inhalen mag niet. Gelukkig mogen we blijven zwemmen. Denk allen ook aan je mondkapje 😷 bij het binnenkomen en verlaten van het bad is dit verplicht.

Wedstrijden zijn tot en met 15 november allemaal geannuleerd


13 oktober 2020

Beste zwemmers, even dit bericht nav de persconferentie van vanavond.
Training morgen (woensdag) voor alle leeftijden: droogtraining gaat door op 1,5 m afstand.
Watertraining: in 3 groepen per 2 banen op 1,5m met rust aan beiden kanten van het zwembad.
Bij het binnenkomen en verlaten van sporthal en zwembad wordt er een mondkapje gedragen. (dit zet je pas af/op wanneer je je tas in de sporthal/zwembad neerzet meeneemt). Let op de 1,5 m afstand!
Morgenavond laat wordt er opnieuw gecommuniceerd over de trainingen voor de komende 4 weken. Dit is nadat we contact hebben gehad met de knzb en gemeente Horst.
Tevens blijft van kracht; bij klachten blijf je thuis en meld je dit bij Manon van Kuijk

Terug naar overzicht