default-header

Vrijwilligers en functies

HomeOver HZPCVrijwilligers en functies
HomeOver HZPCVrijwilligers en functies

Vrijwilligers en functies

Op deze pagina staat informatie over:

  • Vrijwilligers
  • Vrijwilligersbeleid
  • Open functies

Vrijwilligers

Vrijwilligers welkom!

Volgens het woordenboek is een vereniging een groep van mensen die een gezamenlijk doel nastreven. Verenigen is samenvoegen, binden van iets. Bij een (zwem)vereniging zijn dat de leden. Maar HZPC is niet zomaar een een zwemvereniging: HZPC is een omnisportvereniging. Binnen dezelfde club worden verschillende takken van zwemsport beoefend. Onze vereniging is er voor jong tot oud, voor mensen die recreatief willen sporten, tot sporters die de top willen bereiken

Maar het belangrijkste is dat we dit samen doen. Niet het bestuur of de commissie maar samen?

Want hoe kun jij nou lekker en veilig zwemmen als:

  • Het zwembad niet gereserveerd is?
  • De trainer zijn trainingen niet heeft voorbereid?
  • Er geen officials zijn bij de wedstrijd?
  • Er geen vervoer is voor de wedstrijd?
  • Er niemand is die zorgt dat we wat extra inkomsten krijgen?
  • Het badwater niet gecontroleerd is?
Heb je interesse of vragen? 

Kijk in de menubalk links voor het vrijwilligers beleid en de actuele functies

Stuur een mail naar ledenadministratie@HZPC-horst.nl.

 

Vrijwilligersbeleid

Volgens het woordenboek is een vereniging een groep van mensen die een gezamenlijk doel nastreven. Verenigen is samenvoegen, binden van iets. Bij een (zwem)vereniging zijn dat de leden. Maar HZPC is niet zomaar een een zwemvereniging: HZPC is een omnisportvereniging. Binnen dezelfde club worden verschillende takken van zwemsport beoefend. Onze vereniging is er voor jong tot oud, voor mensen die recreatief willen sporten, tot sporters die de top willen bereiken.

Samen

Het zwemmen, het trainen, maar ook het organiseren van de vereniging doen we samen. Denk bijvoorbeeld aan trainers, bestuursleden, commissieleden en klussers. Al die mensen zorgen ervoor dat jij nu en in de toekomst lekker kunt trainen. Dat doen we met plezier en dat merk je binnen de hele vereniging. Deze activiteiten worden allemaal uitgevoerd door vrijwilligers, maar helaas is het niet meer vanzelfsprekend dat leden zich als vrijwilliger inzetten. Vaak komen dezelfde taken op een steeds kleiner wordende groep mensen terecht.

De vrijwilligers binnen de vereniging krijgen het steeds drukker met de taken die erbij komen. Ze krijgen er hierdoor minder zin in of hebben niet genoeg tijd in hun (toch al drukke) agenda om hun taken goed uit te voeren. Dat vinden de sporters ook niet leuk.

Want een training is toch helemaal niet leuk als de trainer geen programma heeft bedacht of zelf niet gemotiveerd langs de kant staat? Of hoe moet het nou als niemand het badwater heeft gereserveerd of er geen vervoer is naar de wedstrijd?

Lekker zwemmen

Om ervoor te zorgen dat de vereniging gezond blijft is het belangrijk om de taken goed te spreiden. Op die manier gebeurt het niet dat er opeens geen badwater is, of dat de training niet doorgaat omdat de trainer ziek is.

Zo kan iedereen doen wat hij het liefste doet: lekker zwemmen

Beste (potentiële) vrijwilliger: laat van je horen

Ons vrijwilligersbeleid is geschreven om meer richting en inhoud te geven aan hoe de HZPC omgaat en om wil gaan met haar vrijwilligers. De doelgroep ben jij, die hopelijk na het lezen hiervan net zo enthousiast is als wij om de handen uit de mouwen te steken! Het bestuur van HZPC en de Commissies vindt het belangrijk dat iedere vrijwilliger blij is en zich op zijn plek voelt.

Natuurlijk zijn wij ook vrijwilligers en is dit document dynamisch. Als jij ook goede ideeën hebt over hoe HZPC met de vrijwilligers om zou moeten gaan, laat het ons vooral weten!

Open functies

Jij, Ik en al die anderen vormen samen HZPC, daarom hebben we ook jou hulp nodig voor enkele openstaande functies. Wil jij een van deze uitdagingen aangaan of ken jij iemand die goed bij deze taak zou passen, laat het ons weten. Ook als je je club in een andere functie of hoedanigheid wilt ondersteunen neem laat het dan zeker weten.  HZPC zijn we SAMEN.

Assistent Trainer Masterzwemmen m/v

In verband met uitbreiding qua uren bij het Masterzwemmen, zijn wij op zoek naar een enthousiaste trainer die het huidige trainersteam mee gaat versterken.
Ben jij in het bezit van een zwemtrainer diploma, of heb je interesse hiervoor te gaan studeren?

HZPC is al jaren een toonaangevende zwemvereniging in de provincie Limburg. Masterzwemmen is zwemmen voor iedere volwassene die graag zijn conditie wil verbeteren. Het is dé ideale manier om fit te blijven. Een of twee keer per week kun je onder begeleiding van een ervaren trainer baantjes trekken. Maar je kunt ook werken aan je conditie of je techniek. Wil je meer en je vooruitgang testen? Dat kan bij speciale master wedstrijden. Deze vinden enkele keren per jaar plaats. Sportiviteit en gezelligheid staan hoog in het vaandel.

Onze trainingstijden zijn op dit moment:
Maandagavond van 21:30-22:30,
Woensdagavond van 21:00-22:00,
Donderdagmiddag van 13:30-14:30 en
Donderdagavond van 20:00-21:00 (1 baan)
Zaterdagochtend van 07:30-08:30 (2 banen)

Ben jij diegene die mee training zou willen gaan geven? Ben jij enthousiast, gemotiveerd, gezellig en zeker in voor een nieuwe sportieve uitdaging.

Bij interesse kun je contact opnemen met Marièlle Martens (trainer masterzwemmen / wedstrijdzwemmen) via: masterzwemmen@hzpc-horst.nl

 

Leden(werf) activiteiten

Jij initieert en coördineert samen met de verschillende afdelingen de ledenwervingsactiviteiten en de activiteiten voor leden (zoals feestavond e.d.).
Functie profiel: leden(werf) activiteiten
Meer info:  voorzitter@hzpc-horst.nl