default-header

Promotie HZPC Waterpolo Heren 1

HomePromotie HZPC Waterpolo Heren 1
HomePromotie HZPC Waterpolo Heren 1

Promotie HZPC Waterpolo Heren 1

Promotie HZPC Waterpolo Heren 1
zondag  26 april

HZPC H1 promoveert, na 8 seizoenen afwezigheid, weer terug naar landelijke bondscompetitie.

Een sterk waterpoloseizoen leek voor de heren waterpoloërs van HZPC Horst door de Corona crisis met een domper te worden afgesloten. Met nog 4 wedstrijden te gaan stond het Horster team comfortabel op een tweede plaats in de eerste klasse district. Hetgeen na een volledig afgesloten waterpoloseizoen promotie naar de 3e klasse bond zou betekenen.

Na een maand wachten kwam aan alle onzekerheid het verlossende woord vanuit de KNZB: HZPC H1 mag zich in het seizoen 2020-2021 op gaan maken voor de landelijke bondscompetitie.

Nadat de 4e klasse bond in het seizoen 2012-2013 werd opgeheven werd HZPC Heren 1 terug gezet naar de 1e klasse district. Jaren draaide HZPC bovenin de middenmoot van deze klasse mee, maar kwam telkens net te kort voor de promotie plaatsen. Dit seizoen vielen alle puzzelstukken in elkaar en werden er 13 van de 16 wedstrijden gewonnen, waaronder de laatst gespeelde wedstrijd tegen naaste belager Nayade Classic uit Eindhoven.

Met sterkere tegenstanders, waaronder de Limburgse derby’s tegen De Rog (Weert), Hellas-Glana (Sittard) en langere wedstrijden (4x 7 minuten in plaats van 4x 6 minuten speeltijd) belooft het een pittig, maar vooral ook leerzaam seizoen te worden.

Terug naar overzicht