Lijnen
Nieuws

Medailleoogst voor Dennis Brouwers op NK Masters

28 / 01 / 2019

Dennis medailles

Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 januari werden in Zwolle de Nederlandse Kampioenschappen voor Masters georganiseerd. Namens HZPC was Dennis Brouwers hier op vrijdag en zaterdag aanwezig en Floor Weijmans kwam op zondag aan de start.

Voor Dennis (leeftijdscategorie 40-44 jaar) is het NK Masters uitgegroeid tot piekmoment van het jaar. Hij zwom dan ook mooie tijden en behaalde met al zijn races een podiumplek. Dennis startte zijn toernooi met de 400 meter vrijeslag, waar hij in een mooie tijd van 4:34.50 op de tweede plek eindigde. Omdat nummer 1 een Belgische zwemmers was, mocht Dennis de gouden plak in ontvangst nemen. Later die dag kwam hij nog aan de start op de 200 rugslag en de 200 wisselslag. Op zijn favoriete afstand, de 200 rugslag, liet hij de concurrentie ver achter zich en won hij de gouden medaille. En op de 200 wisselslag won hij in een persoonlijk record een bronzen medaille.

Op zaterdag begon Dennis met de 400 wisselslag. Met een snelle tijd van 5:03.99 won hij de Nederlandse titel. Verder behaalde hij een bronzen medaille op de 200 meter vrijeslag en in een spannende race op de 100 rugslag – de nummer 1 tot en met 3 tikten aan binnen 0,04 seconden – won hij zilver.

Zondag kwam Floor aan de start in de categorie 20-24 jaar. Voor haar de eerste deelname aan de Masterkampioenschappen en daarmee een hele andere ervaring vergeleken met voorgaande NK’s. Zij had een zwaar programma voor de boeg en startte met de 400 meter wisselslag. Ze wist hierop helaas haar toptijd van het NK in december niet te evenaren en eindigde als 6e. In de middagsessie zwom ze de 200 meter vlinderslag en eindigde ze in een prima tijd als 4e in haar leeftijdscategorie.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

La Rondine Dinnissen BV Verstappen Verpakkingen Novitas Verkeersschool Janssen Slijterij Weijs Internetbureau Forwart Witveld Bloembinders Het Proeflokaal van Horst Rabobank Horst Venray Versboerderij de Gastendonk Aqua Fun Zwembaden PLUS Markt Munckhof Service Center Henk Bovee Keukens Horst Rob's Sportshop InnoVista Mark van Lier aannemersbedrijf BV

Bekijk al onze sponsoren