default-header

Coronavirus (update 13 mei)

HomeCoronavirus (update 13 mei)
HomeCoronavirus (update 13 mei)

Coronavirus (update 13 mei)

Coronavirus (update 13 mei)
donderdag  14 mei

Wanneer mogen we zwemmen? Een veel gehoorde vraag de afgelopen dagen. Daarom dit bericht om jullie op de hoogte te brengen van de laatste stand van zaken.

De meeste afdelingen zijn druk bezig om protocollen te schrijven voor de trainingen om zo snel mogelijk weer te kunnen zwemmen. Alleen G-zwemmen zal, in verband met de kwetsbare doelgroep, waarschijnlijk in september pas weer beginnen.

Deze week en waarschijnlijk volgende week wordt gebruikt om de ideeën voor aanpak van de trainingen in de praktijk te testen, zodat we zeker weten dat we als we weer vol in de training gaan, alles ook voldoet aan de regels die door het RIVM/KNZB en de gemeente worden gesteld.

Iedere afdeling zal zelf aan de zwemmers laten weten wanneer er weer getraind kan worden en door wie. De afdeling zal ook het protocol aan de zwemmers verstrekken met de aanvullende regels die door de afdeling zelf zijn opgesteld. Niet iedere afdeling immers gebruikt het bad op dezelfde manier, dus daarom zijn er per afdeling nog aanvullende regels.

Het recreatiebad is gesloten, dus op de zaterdagochtend kan daar voorlopig nog niet gezwommen worden.

De regels die in ieder geval voor alle zwemmers gaan gelden willen we jullie al vast meegeven:

Algemeen

 • Blijf thuis bij neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Blijf thuis als iemand in je huishouden koorts heeft of klachten van benauwdheid of positief getest is op COVID 19.
 • Blijf thuis als jezelf positief getest bent op COVID 19.
 • Houd 1,5 meter afstand van iedere persoon, dus tussen zwemmers onderling en tot trainers. Dit geldt zowel in als uit het water.
 • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden, tot personen ouder dan 12 jaar moeten zij ook 1,5 meter afstand houden.
 • In het zwembad is slechts 1 toilet voor noodgevallen open, ga daarom THUIS naar het toilet. – Vanwege de voorgeschreven route in het zwembad is er geen mogelijkheid om je zwemkleding in het zwembad aan te doen. Trek daarom THUIS je zwemkleding aan onder je gewone kleding.
 • Was VOOR en NA het bezoek aan het zwembad THUIS je handen met water en zeep (min. 20 sec.).
 • Omdat de douches in het zwembad gesloten zijn, douche je THUIS zowel VOOR als NA het zwemmen.

In het zwembad

 • Ingang van het zwembad alleen via de hoofdingang van het zwembad, de sporthal is gesloten.
 • Bij binnenkomst van het zwembad desinfecteer je je handen met de gel die op de balie bij de kassa staat. Raak daarna zo min mogelijk aan met je handen.
 • In het zwembad is een route naar het wedstrijdbad uitgezet: een rode pijl op de grond het zwembad in, een blauwe pijl op de grond het zwembad uit.
 • IN via de hoofdingang en het HEREN kleedlokaal
 • Iedereen (dames en heren) kleden uit in het herenkleedlokaal. Je tas neem je mee naar het wedstrijdbad met daarin je kleding. In het kleedlokaal blijft niets achter.
 • UIT via het DAMES kleedlokaal of de kleedhokjes; altijd de deur van de gang bij het DAMES kleedlokaal gebruiken en niet via de HEREN eruit gaan.

We begrijpen dat we veel van jullie vragen, maar al deze maatregelen zijn noodzakelijk om veilig te kunnen zwemmen. En gezondheid gaat voor alles, dus ook in het zwembad. We hopen op jullie begrip en geduld in deze tijd.

We zijn waarschijnlijk één van de eerste zwemverenigingen die weer in het zwembad liggen en zijn blij dat dat mogelijk is in nauwe samenwerking met de gemeente en zwembadpersoneel. We zijn als zwemsport ook één van de eerste binnensporten die weer mogen sporten in een binnenaccommodatie. Daardoor wordt er ook goed op ons gelet, dus laten we er samen voor zorgen dat we vanaf nu ook weer kunnen blijven zwemmen.

Namens het bestuur van HZPC,

Rianne Selten

Terug naar overzicht