HZPC

Zwembad De Berkel

Zwembad De Berkel

BerkelHet huidige zwembad de Berkel is in 1971 gebouwen en in 1988 verbouwd waarbij het huidige 25 meter bad gerealiseerd is. In het 46 jarige bestaan van het bad zijn er regelmatig aanpassingen gedaan voor isolatie, toegankelijkheid, veiligheid en dergelijke, echter steeds uitgaande van de reeds aanwezige situatie. Onlangs heeft er nog een versteviging van de bouwkundige constructie plaatsgevonden. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat indien er besloten wordt om de Berkel te verbouwen een verdere ingrijpende bouwkundige aanpassing noodzakelijk zijn.

KNZB-dispensatie wedstrijdzwemmen

Het 25 meter bad is te smal voor wedstrijdzwemmen, de minimale baan breedte moet 2,5 meter zijn. Het huidige bad i 1 meter te smal. Dit is bij de besluitvorming in 1988 reeds aangehaald door HZPC. Teven is er een minimale loop/ bewegingen ruimte verplicht voor de officials. In de Berkel is dit niet het geval, officials balanceren tussen zwembad en toeschouwers.

KNZB-dispensatie synchroonzwemmen

Voor synchroonzwemmen moet het bad in het midden een minimale diepte hebben van 3 meter. Het bad in de Berkel is 2 meter diep. Hierdoor moeten we voor wedstrijden op niveau uitwijken naar andere baden en kunnen specifieke figuren niet in getraind worden.

Tribune/ Horeca

Zwemmen kijkenDe Berkel mist een tribune en horeca faciliteit met zicht op het zwembad. Voor de Horstenaar is het heel gewoon om buiten door de raam naar zwemlessen te kijken. Horeca en tribune maakt de zwem activiteiten zichtbaarder en bied voor de verenigingen de mogelijkheid om de ouders te betrekken bij de vereniging. Iedereen weet dat betrokkenheid essentieel is voor het draaiende houden van een vrijwilligersorganisatie.

Omgevingstemperatuur

De temperatuur in het zwembad is te warm voor publiek en zwemmers. Dit is niet uitnodigend voor de toeschouwers en kan voor de zwemmers zelf gevaarlijke situaties opleveren tgv oververhitting.

Kleedruimtes

Wij maken gebruik van de kleedlokalen sporthal i.v.m. toezicht op deze ingang en de overlap met andere gebruikers. Deze kleedlokalen en ingang tot het zwembad is hiervoor eigenlijk niet geschikt. Het is een koude gang waar men ook met gewone buitenschoenen loopt.

Parkeergelegenheid.

Bij wedstrijden maar ook tijdens recreatief zwemmenkomen zwemmers met de auto.  Op deze dagen staan auto’s door de hele wijk geparkeerd.

Beschikbaarheid

Op dit moment hebben we als club een wachtlijst voor bepaalde onderdelen. Uitbreiding is echter niet mogelijk om dat er in de avonden geen uren meer beschikbaar zijn.  Dit optimale gebruik door verenigingen heeft ook tot gevolg dat de recreatieve gebruiker maar beperkt gebruik kan maken van het zwembad. 

We zijn momenteel zo creatief mogelijk om toch optimaal van het bad gebruik te kunnen maken. Maar zien in vele andere baden hoe veel efficiënter en makkelijker het kan. 

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Internetbureau Forwart Henk Bovee Keukens Horst Munckhof Service Center Verkeersschool Janssen Versboerderij de Gastendonk Slijterij Weijs Rob's Sportshop Verstappen Verpakkingen La Rondine Aqua Fun Zwembaden Rabobank Horst Venray Mark van Lier aannemersbedrijf BV Witveld Bloembinders InnoVista Het Proeflokaal van Horst PLUS Markt Dinnissen BV Novitas

Bekijk al onze sponsoren