HZPC

Doelgroepen

Doelgroepen

Er zijn veel doelgroepen die van het zwembad gebruik maken. Onze visie is een zwembad dat voor al deze doelgroep geschikt en beschikbaar is. Het is zelf statutair vastgelegd dat HZPC zicht en doel stelt om zwemmen in de ruimste zin van het woord te bevorderen. 

Doel statutenWe komend zeker niet alleen op voor de competitieve sporten. Het is zelfs zo dat de competitieve sporters minder dan de helft van ons leden bestand zijn.

Leszwemmen:

Door gebruik te maken van een beweegbare bodem over enkele banen van het bad kan er flexibel omgegaan worden met de bad indeling en staan de instructeurs kort bij de kinderen.  Het is mogelijk om tijdens het instructie zwemmen enkele banen beschikbaar te hebben voor de ouders/ recreatieve zwemmers zodat ook zij kunnen zwemmen. Voor de niet zwemmers is er een horeca deel met zicht op het zwembad.

Recreatieve vrij zwemmers:

Onder recreatieve zwemmers verstaan we kinderen en volwassenen die komen spelen in het zwembad. Het zwembad moet aan deze doelgroep de mogelijkheid bieden zich minimaal 2 uur te vermaken met een afwisselend aanbod aan spel materialen,  drijvende elementen en activiteiten programma’s. Een horecadeel zal het verblijf veraangenamen.

Recreatieve banen zwemmers:

Iedereen die buiten club verband wil zwemmen kan dagelijks van 7.00 tot 22.00 terecht om te zwemmen.  Dit kan prima gecombineerd worden met andere activiteiten in het zwembad. Op gezette uren zal er binnen club verband onder begeleiding van een trainer recreatief banen gezwommen kunnen worden.

Doelgroep zwemmen:

Voor veel doelgroepen is zwemmen de enige bewegingsactiviteit die ze nog  lang kunnen blijven beoefenen. Denk hierbij aan: (meervoudig) gehandicapten zwemmen, reuma/ Bechterew, baby zwemmen, zwangerschap zwemmen etc. De beweegbare bodem kan voor iedere doelgroep de meest ideale diepte aannemen en een drempelvrije inloop creëren. Tevens kan een deel van het badwater extra verwarmd worden voor onder andere zwemmen in warm water. Het gehele zwembad zal natuurlijk goed rolstoel toegankelijk zijn. Een koppeling aan het reeds aanwezige warmwater bad en sauna landschap van ANCO is voor deze doelgroepen een extra aanvulling.

Duiksport:

Voor de duiksport als mede onderwater hockey is het wenselijk dat het zwembad een diepte van minimaal 3 meter heeft. Tevens word voorzien in opslag mogelijkheid voor de duikbenodigdheden alsmede een perslucht compressor. Ligging van het zwembad nabij het onderwaterpark is versterkend voor de duiksport. Ruimere beschikbaarheid van het bad bied mogelijkheden voor meer duik instructie.

KNZB Zwemsporten:

Horst aan de Maas is vertegenwoordigd in de Nederlandse sub top voor waterpolo, synchroonzwemmen en wedstrijdzwemmen. Het zwembad zal aan de minimale competitie eisen voldoen. Dit is oa. 3 meter diep, 21meter breed, en een ruim perron rondom bad. De  huidige Berkel voldoet hier niet aan. Het bad zal ook voorzien worden van een tribune en Horeca met zicht op zwembad om de zwemsport toegankelijker te maken voor toeschouwers.

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Henk Bovee Keukens Horst Rabobank Horst Venray Verkeersschool Janssen Verstappen Verpakkingen La Rondine Het Proeflokaal van Horst InnoVista Versboerderij de Gastendonk Novitas Munckhof Service Center Dinnissen BV Witveld Bloembinders Slijterij Weijs Mark van Lier aannemersbedrijf BV Rob's Sportshop Aqua Fun Zwembaden Internetbureau Forwart PLUS Markt

Bekijk al onze sponsoren