HZPC

Vrijwilligers

Vrijwilligersbeleid

Vrijwilligersbeleid

Volgens het woordenboek is een vereniging een groep van mensen die een gezamenlijk doel nastreven. Verenigen is samenvoegen, binden van iets. Bij een (zwem)vereniging zijn dat de leden. Maar HZPC is niet zomaar een een zwemvereniging: HZPC is een omnisportvereniging. Binnen dezelfde club worden verschillende takken van zwemsport beoefend. Onze vereniging is er voor jong tot oud, voor mensen die recreatief willen sporten, tot sporters die de top willen bereiken.

Samen

Het zwemmen, het trainen, maar ook het organiseren van de vereniging doen we samen. Denk bijvoorbeeld aan trainers, bestuursleden, commissieleden en klussers. Al die mensen zorgen ervoor dat jij nu en in de toekomst lekker kunt trainen. Dat doen we met plezier en dat merk je binnen de hele vereniging. Deze activiteiten worden allemaal uitgevoerd door vrijwilligers, maar helaas is het niet meer vanzelfsprekend dat leden zich als vrijwilliger inzetten. Vaak komen dezelfde taken op een steeds kleiner wordende groep mensen terecht.

De vrijwilligers binnen de vereniging krijgen het steeds drukker met de taken die erbij komen. Ze krijgen er hierdoor minder zin in of hebben niet genoeg tijd in hun (toch al drukke) agenda om hun taken goed uit te voeren. Dat vinden de sporters ook niet leuk.

Want een training is toch helemaal niet leuk als de trainer geen programma heeft bedacht of zelf niet gemotiveerd langs de kant staat? Of hoe moet het nou als niemand het badwater heeft gereserveerd of er geen vervoer is naar de wedstrijd?

Lekker zwemmen

Om ervoor te zorgen dat de vereniging gezond blijft is het belangrijk om de taken goed te spreiden. Op die manier gebeurt het niet dat er opeens geen badwater is, of dat de training niet doorgaat omdat de trainer ziek is.

Zo kan iedereen doen wat hij het liefste doet: lekker zwemmen

Beste (potentiële) vrijwilliger: laat van je horen

Ons vrijwilligersbeleid is geschreven om meer richting en inhoud te geven aan hoe de HZPC omgaat en om wil gaan met haar vrijwilligers. De doelgroep ben jij, die hopelijk na het lezen hiervan net zo enthousiast is als wij om de handen uit de mouwen te steken! Het bestuur van HZPC en de Commissies vindt het belangrijk dat iedere vrijwilliger blij is en zich op zijn plek voelt.

Natuurlijk zijn wij ook vrijwilligers en is dit document dynamisch. Als jij ook goede ideeën hebt over hoe HZPC met de vrijwilligers om zou moeten gaan, laat het ons vooral weten! 

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

La Rondine Dinnissen BV Verstappen Verpakkingen Novitas Verkeersschool Janssen Slijterij Weijs Internetbureau Forwart Witveld Bloembinders Het Proeflokaal van Horst Rabobank Horst Venray Versboerderij de Gastendonk Aqua Fun Zwembaden PLUS Markt Munckhof Service Center Henk Bovee Keukens Horst Rob's Sportshop InnoVista Mark van Lier aannemersbedrijf BV

Bekijk al onze sponsoren