HZPC

Nieuws

Zilver en Limburgs record op NK voor Lisa Dreesens

01 / 01 / 2000

Tweemaal zilver en eenmaal brons en een nieuw Limburgs record waren de resultaten van het drie dagen durende NK in Amsterdam. Een vijftal zwemmers van HZPC hadden de limieten behaald voor deelname: Stefan Kranenbroek, Lisa Dreesens, Judith van Meijel, Ingrid van Horen en Neiske Becks .

Op de eerste dag beet Judith van Meijel de spits af door op de 200 meter rugslag te starten.
Ze zwom in de vroege ochtend in een tijd van 2.35.62 naar de 9e plaats bij de jeugd. Vervolgens Kwam Stefan Kranenbroek in actie op de 50 meter vrije slag en wist met 0.25.12 kort bij zijn pr. van 24.40 te komen, helaas kwam hij niet bij zijn wens uit om opnieuw het Limburgs record te verbreken. Aansluitend zwom Lisa Dreesens de 50 meter vrij in vrijwel dezelfde tijd als haar pr. in een tijd van 0.28.06 en eindigde hiermee als 8e bij de jeugd.
Op de 200 wissel kwamen twee HZPC dames uit. Judith van Meijel zwom rond haar pr-tijd een 2.33.87 en werd 11e bij de jeugd. Twee series later zwom Lisa Dreesens een tijd van 2.29.70 en plaatste ze zich daarmee in de B-finales, die later op de dag gepland stonden. In de B-finale zwom ze een schitterende tijd van 2.27.48 en dat was slechts eenhonderdste seconde van het goud af verwijderd. Met een zilveren medaille en een dikke pr. moest ze zich tevreden stellen .
De tweede dag werd geopend door Lisa Dreesens die in de series 1.06.35 zwom op de 100 vlinderslag en zich hiermee voor de B-finale kwalificeerde. Op de 50 meter rug zwom Judith van Meijel in een tijd van 34.09 naar de 18e plaats bij de jeugd. Op de 200 meter vrije slag kwamen 3 HZPC dames uit. Ingrid van Horen kwam als eerste in actie, ze zwom de eerste honderd meter beheerst maar kwam in de tweede helft te laat in gang en zwom daarmee een tijd van 2.23.17 en werd 38e bij de jeugd. Judith van Meijel zwom in een goede 2.16.71 nog wat harder en behaalde de 9e plaats. Enkel series later zwom Lisa Dreesens 2.14.71 en werd hiermee 6e bij de jeugd. Voor alle drie de dames helaas geen pr.
Met een nieuw Limburgs record van 1.05.10 op de 100 vlinder gezwommen in de finale wist Lisa Dreesens een geweldige prestatie neer te zetten die tevens goed was voor de tweede zilveren medaille.
De laatste dag zwom Ingrid van Horen op de 100 meter vrije slag een tijd van 1.04.78 en kwam daarmee kort in de buurt van haar pr. Vervolgens zwom Lisa Dreesens uit tactische overwegingen een tijd van 1.08 in de hoop om hiermee energie uit te sparen voor de 50 meter vlinderslag. Met de tijd van 0.29.55 kwam ze net een halve seconde tekort, om haar wens uit te laten komen om de EJK limiet te zwemmen, maar ze wist zich nog met deze tijd nog wel voor de B-finale te plaatsen. Stefan Kranenbroek zwom de 50 vlinder in 026.72, hij kwam helaas niet goed uit met aantikken en bleef daarmee bijna 1 seconde van zijn pr-tijd af.
Judith van Meijel zwom een tijd van 1.15.67 op de 100 rug en was daarmee niet zo tevreden aangezien ze een veel snellere inschrijftijd had. Gelukkig ging het op de 400 meter wisselslag wel naar wens en zwom ze in een prima tijd van 5.28.64 naar een 3e voorlopige notering bij de jeugd in de series, want in de middag zwom er nog een jeugdzwemster in de rechtstreekse finale. Op het eind van de ochtend kwam Neiske Becks in actie met de 1500 meter vrije slag. Het lange afstandsnummer eiste haar tol en Neiske Becks eindigde in 19.29, een tijd waarmee ze niet tevreden was, ze had uiteraard op een snellere tijd gehoopt.
Lisa Dreesens kwam s’ middags in de finale nog uit op de 50 meter vlinderslag en zwom vrijwel dezelfde tijd als in de ochtend, namelijk 0.29.56 en behaald hiermee het brons bij de jeugd. Judith van Meijel zag haar concurrent op de 400 wisselslag naar de eerste plaats zwemmen en Judith werd dus 4e bij de jeugd.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Slijterij Weijs Rob's Sportshop Mark van Lier aannemersbedrijf BV InnoVista Novitas Versboerderij de Gastendonk Het Proeflokaal van Horst Rabobank Horst Venray Aqua Fun Zwembaden Munckhof Service Center Internetbureau Forwart Witveld Bloembinders Dinnissen BV Henk Bovee Keukens Horst PLUS Markt La Rondine Verkeersschool Janssen Verstappen Verpakkingen

Bekijk al onze sponsoren