HZPC

Nieuws

Zilver en brons voor Cas Verstegen op miniorenfinales

04 / 07 / 2016

Podium Cas nk

Afgelopen zondag 3 juli werden de minioren Jaargangfinales gezwommen in Dordrecht. Dit zijn de Nederlandse kampioenschappen voor zwemmers en zwemsters van 9 tot en met 12 jaar. Namens HZPC hadden Cas Verstegen (jaargang 2005), Tijn van Kuijk (jaargang 2005), Lars Hagens (jaargang 2006) en Danee Verstegen (jaargang 2006) zich hiervoor gekwalificeerd.

De beste prestatie kwam op naam van Cas Verstegen. Op de 200 meter wisselslag, zijn eerste afstand van de dag, behaalde hij een bronzen medaille. Later op de middag veroverde hij nog eens het zilver op de 50 meter vlinderslag. Hierop bleef hij slechts 0,2 seconde achter de nummer 1. Verder kwam Cas nog aan de start op de 100 meter schoolslag en 100 meter rugslag, waarop hij respectievelijk eindigde op plek 4 en 14.

Ook Tijn van Kuijk kwam vier keer aan de start. Tijn zwom in dezelfde leeftijdscategorie als Cas en zwom ook dezelfde afstanden. Hij zette enkele mooie tijden neer en zwom zelfs sneller dan zijn persoonlijke record in een 25 meter bad. Tijn behaalde een zesde plek op de 100 meter rugslag, een negende plek op de 100 meter schoolslag, hij werd 15e op de 50 meter vlinderslag en eindigde op de 7e plek op de 200 meter wisselslag.

Lars Hagens kwam uit in de leeftijdscategorie minioren 4. Hij had zich gekwalificeerd voor één afstand, de 100 meter schoolslag, en zwom een dik persoonlijk record. Een knappe prestatie, aangezien zijn oude persoonlijke record in een 25 meter bad was gezwommen! Hiermee werd hij vijfde van Nederland.

Tot slot mocht Danee Verstegen de 50 meter vlinderslag zwemmen. Zij kwam uit in de leeftijdscategorie minioren 4. Danee eindigde op deze afstand op de 17e plek van Nederland en zwom een mooie tijd.

.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Mark van Lier aannemersbedrijf BV La Rondine Verstappen Verpakkingen Henk Bovee Keukens Horst Versboerderij de Gastendonk InnoVista Rob's Sportshop Het Proeflokaal van Horst Verkeersschool Janssen Aqua Fun Zwembaden Novitas Internetbureau Forwart PLUS Markt Slijterij Weijs Munckhof Service Center Dinnissen BV Witveld Bloembinders Rabobank Horst Venray

Bekijk al onze sponsoren