Lijnen
Nieuws

Wedstrijdzwemmen 2.0 in Eindhoven

01 / 10 / 2018

Junioren 2 estafette team-01B

In een super gaaf ingericht Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven werd afgelopen weekend de World Cup en Nederlands Estafette Kampioenschap gehouden. Een vijftal zwemmers van HZPC was hierbij niet alleen aanwezig, maar liet ook nog eens van zich spreken.

Serafina Vlijt zwom tijdens de internationale World Cup zowel de 200 als 100 meter vlinderslag. Met het seizoen dat pas zes weken op gang is, was het een ontzettend waanzinnige ervaring om bijvoorbeeld tegen meervoudig olympisch en wereld kampioene Katinka Hosszu te zwemmen.
Op de 200 meter was duidelijk dat we nog in de opbouw fase zitten en vooral het duurvermogen nog gemist werd. Op de 100 meter zwom ze een heel solide race met veel perspectief. De ervaringen opgedaan tijdens een internationaal event als dit, waarbij het show element en regels zoals de afmeting van sponsorlogo’s of clublogo’s ook een belang spelen, zijn onuitwisbaar.

De jongens Cas Verstegen, Jesse Jacobs, Lars Hagens en Tijn van Kuijk vormde het junioren 2 estafette team dat deelnaam aan de estafette kampioenschappen. Tijdens vier verschillende estafettes, binnen een tijdsbestek van twee uur, zwommen ze tegen 19 andere teams voor een eindklassement.
De dag begon met een heel goede 4x100 meter wisselslag, waarbij het eindresultaat een hele mooie 8ste plaats landelijk was. Deze werd gevolgd door de 4x100 meter schoolslag. Ondanks een laatste plaats halverwege wist het team zich terug te zwemmen naar een 7de plaats algemeen. De derde afstand van de dag was de 4x100 meter rugcrawl. Vooraf al aangemerkt als minste afstand van de ploeg.
Ondanks dat de vier heren uitstekend zwemmen, was het eindresultaat helaas wel teleurstellend. Een diskwalificatie vanwege te lang uitdrijven voor de muur zorgde voor een kleine tegenslag. Met nog één afstand voor de boeg staken de heren de koppen bij elkaar en gaven aan nog een keer alles te geven.
Als 17de geplaatst op deze laatste afstand zwommen ze heel sterk terug naar een 10de plaats algemeen. In het eindklassement kwamen ze op een 9de plaats terecht.
Voor Jesse en Lars was dit een dag die hen vooral moet motiveren om nog een tandje bij te zetten. Proberen aan te haken bij hun twee kompanen Cas en Tijn. Beide heren vonden de ambiance in het zwembad dan ook super vet!

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Mark van Lier aannemersbedrijf BV Het Proeflokaal van Horst Verstappen Verpakkingen Verkeersschool Janssen La Rondine Internetbureau Forwart Munckhof Service Center InnoVista PLUS Markt Vullings Aqua Fun Zwembaden Slijterij Weijs Rob's Sportshop Novitas Witveld Bloembinders Henk Bovee Keukens Horst Versboerderij de Gastendonk Rabobank Horst Venray Dinnissen BV

Bekijk al onze sponsoren