Lijnen
Nieuws

Vier keer NK-goud voor Cas Verstegen

17 / 12 / 2018

NJJK Cas en Tijn

Van vrijdag 14 t/m zondag 16 december werd in Eindhoven de NJJK gezwommen: de Nederlandse Junioren-Jeugd Kampioenschappen. Namens HZPC deden Cas Verstegen en Tijn van Kuijk mee in de leeftijdscategorie junioren 2 (jongens 13 jaar).

Voor beide heren mogen we wel spreken van een top weekend! Cas was in bloedvorm en dat bewees hij al direct tijdens de eerste sessie met een persoonlijk record van 3 seconden en de Nederlandse titel op de 200 meter vlinderslag! In de middagsessie op vrijdag behaalde hij een zilveren medaille op de 200 meter wisselslag. Ook op zaterdag was het raak voor Cas: goud op zowel de 200 meter schoolslag en 100 meter vlinderslag. Beide races gingen wederom gepaard met dikke persoonlijke records. En op zondag behaalde Cas, na een zeer spannende race, zijn vierde gouden medaille op de 400 meter wisselslag! Bovendien behaalde hij even later nog een bronzen medaille op de 100 meter schoolslag. Als afsluiter won Cas het Arena klassement in zijn leeftijdscategorie: wanneer alle medailles omgezet worden in punten had Cas de meeste punten in zijn leeftijdscategorie. Hiervoor kreeg hij nog een mooie prijs uitgereikt.

Ook Tijn kwam thuis met vele mooie persoonlijke records én medailles! Met de naweeën van de griep heeft hij gestreden om elke race weer met een mooie tijd uit het water te komen. Tijn behaalde een bronzen medaille op de 200 meter schoolslag en een bronzen medaille op de 400 meter wisselslag. Daarnaast viel hij vier keer net buiten het podium: 4e op de 200 meter wisselslag, 100 meter schoolslag en 100 meter vlinderslag en 5e op de 200 meter vlinderslag.  

Voor beide heren was dit een mooi, succesvol en leerzaam weekend. Een uitstekend voorbeeld voor de senioren van HZPC die komend weekend deel zullen nemen aan het NK in Tilburg.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Mark van Lier aannemersbedrijf BV La Rondine Verstappen Verpakkingen Henk Bovee Keukens Horst Versboerderij de Gastendonk InnoVista Rob's Sportshop Het Proeflokaal van Horst Verkeersschool Janssen Aqua Fun Zwembaden Novitas Internetbureau Forwart PLUS Markt Slijterij Weijs Munckhof Service Center Dinnissen BV Witveld Bloembinders Rabobank Horst Venray

Bekijk al onze sponsoren