HZPC

Nieuws

Unieke 3e plek voor HZPC na tweede rondeVerenigingscompetitie!

15 / 01 / 2019

logo-hzpc

Op zondag 13 januari werd de tweede ronde van de Nationale Zwemcompetitie gezwommen in Kerkrade. Deelnemende clubs waren, net als andere jaren, Zwemclub Eijsden, Zwemsport Parkstad (Landgraaf, Kerkrade en Brunssum) en Hellas-Glana (Heerlen en Sittard).

HZPC komt dit jaar wederom uit in de A-klasse. De eerste 18 teams van vorig seizoen zwemmen in de Hoofdklasse van Nederland. De volgende 18 zwemclubs strijden tegen elkaar in de A-klasse. HZPC bezette na de eerste wedstrijd in oktober de 7e plaats in de A-klasse. In deze tweede ronde behaalde HZPC de 3e plek. Ook in het tussenklassement zien we HZPC terug op een derde plek! Een evenaring van de beste prestatie ooit voor HZPC in de A-klasse!

Hoewel deze wedstrijd echt om teamprestatie draait, werden er door zwemmers individueel ook erg mooie prestaties neergezet. Voor de junioren stonden de 200 meter wisselslag en 100 vrijeslag op het programma. Naomi Brouwers, Jente Sikes, Danee Verstegen, Veerle Maasdijk, Lars Hagens, Joris Rongen en Jesse Jacobs zwommen op hierop minimaal één persoonlijk record. Ditzelfde gold voor Paul Kaczmarek, Vera Smits, Anna van Kuijk, Anne Roefs en Marco Zanders op de 200 rugslag en 100 vlinderslag.

De jeugd en senioren zwemmers hadden wederom een zwaar programma voor de boeg. Voor de jeugdzwemmers stonden de 400 meter vrijeslag en 100 schoolslag op het programma. De dames en heren senioren kwamen aan de start op de 200 meter vrijeslag, 50 schoolslag, 100 vlinderslag en 400 meter wisselslag.

De derde ronde van de Nationale zwemcompetitie staat gepland op 10 februari in Sittard.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Het Proeflokaal van Horst Mark van Lier aannemersbedrijf BV Munckhof Service Center Versboerderij de Gastendonk La Rondine PLUS Markt Rob's Sportshop Internetbureau Forwart Aqua Fun Zwembaden Dinnissen BV Novitas Rabobank Horst Venray Verstappen Verpakkingen Slijterij Weijs Verkeersschool Janssen InnoVista Witveld Bloembinders Henk Bovee Keukens Horst

Bekijk al onze sponsoren