Lijnen
Nieuws

Uitstekende 7e plek voor HZPC na eerste ronde Verenigingscompetitie.

08 / 10 / 2018

Unknown

Op zondag 7 oktober werd de eerste ronde van de Nationale Zwemcompetitie gezwommen in Maastricht. Voor veel zwemmers was dit de eerste zwemwedstrijd na de zomerstop. Deelnemende clubs waren, net als andere jaren, Zwemclub Eijsden, Zwemsport Parkstad (Landgraaf, Kerkrade en Brunssum) en Hellas-Glana (Heerlen en Sittard).

HZPC komt dit jaar wederom uit in de A-klasse. De eerste 18 teams van vorig seizoen zwemmen in de Hoofdklasse van Nederland. De volgende 18 zwemclubs strijden tegen elkaar in de A-klasse. HZPC heeft na de eerste wedstrijd een mooie 7e plaats in de A-klasse bemachtigd. Dit is tot nu toe de 25e positie van Nederland.

Hoewel deze wedstrijd echt om teamprestatie draait, werden er door zwemmers individueel ook erg mooie prestaties neergezet. Erg knap, zo vroeg in het zwemseizoen. De junioren Naomi Brouwers, Isis van Kuijk, Jente Sikes, Danee Verstegen, Veerle Maasdijk, Cas Verstegen, Tijn van Kuijk, Lars Hagens en Jesse Jacobs begonnen met de 200 meter rugslag en 100 vlinderslag, waarop zij allen een dik persoonlijk record zwommen of voor het eerst een goede tijd neerzetten. Ditzelfde gold voor Raphaël Dolmans, Paul Kaczmarek, Joris Rongen, Vera Smits, Lisa Christiaens, Marlijn Zwart, Anna van Kuijk, Anne Roefs en Marco Zanders op de 200 vrijeslag en 100  meter schoolslag.

Ook dit seizoen waren er weer enkele minioren die voor het eerst mochten deelnemen aan de Nationale Zwemcompetitie. Voor Guido Jacobs, Mila Sikes, Stephan Sjeptoera en Jorn Sprunken was dit weer een hele nieuwe ervaring.

De jeugd en senioren zwemmers hadden wederom een zwaar programma voor de boeg. Toch werden er al enkele mooie persoonlijke records gezwommen door Isa Curver (100 rugslag, 200 schoolslag), Koen Koster (400 meter vrijeslag) en Serafina Vlijt (100 schoolslag). Ook Imke van den Hoef, Ilse Swinkels en Manon van der Wielen kwamen heel dicht in de buurt van hun persoonlijke record op de 200 meter schoolslag.

De tweede ronde van de Nationale zwemcompetitie staat gepland op 13 januari 2019 in Kerkrade.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Mark van Lier aannemersbedrijf BV Het Proeflokaal van Horst Verstappen Verpakkingen Verkeersschool Janssen La Rondine Internetbureau Forwart Munckhof Service Center InnoVista PLUS Markt Vullings Aqua Fun Zwembaden Slijterij Weijs Rob's Sportshop Novitas Witveld Bloembinders Henk Bovee Keukens Horst Versboerderij de Gastendonk Rabobank Horst Venray Dinnissen BV

Bekijk al onze sponsoren