Lijnen
Nieuws

Tevredenheid bij de trainers na Junioren-Minioren deel 2 te Panningen

11 / 12 / 2018

IMG_2406

Op zondag 9 december 2018 werd de Junioren-Minioren deel 2 wedstrijd in Panningen gezwommen. HZPC had zich met 20 zwemmers ingeschreven, te weten 6 junioren en 14 minioren.

Bij de Junioren zwommen Naomi Brouwers, Joris Rongen, Jente Sikes, Danee Verstegen ieder 3 afstanden. Bij de minioren kwamen Mazen Ahmed, Jasper Akkermans-Janssen, Noa Bartelds, Guido Jacobs, Jesse Jacobs, Niels Rongen, Mila Sikes, Isis Sikes, Stephan Sjeptoera, Ard Sprunken, Jorn Sprunken, Fleur Veens, Sten Verstegen en Julia van Well allen twee keer aan de start. Helaas moesten Lars Hagens en Isis van Kuijk zich afmelden wegens blessure en ziekte.

De zwemmers gingen niet alleen, er waren ook 9 officials van HZPC aanwezig, 2 trainers, een fotograaf, een verslaggever en heel veel toeschouwers.

Er werden 28 persoonlijke records gezwommen en in totaal 20 medailles behaald: 8 x goud, 8 x zilver en 4 x brons. Grootste verbetering kwam op naam van Joris Rongen op de 50 meter vlinderslag.

Voor vele zwemmers stonden er afstanden op het programma die voor het eerst gezwommen moesten worden. Zo stond voor de jongste minioren de 50 meter vlinderslag op het programma, deze was voor sommige 5 meter te ver, maar petje af voor deze kanjers. Voor de minioren 5 jongens stond de 200 meter wisselslag op het menu, voor de meesten was dit de eerste 200 meter wedstrijd in hun carrière. En bij de minioren 5 dames stond de 100 meter vlinderslag voor het eerst op het programma, ze kwamen moe maar voldaan uit het bad.

Feedback die de zwemmers tijdens de wedstrijd kregen werden goed opgepakt, zo weet Ard nu hoe hij zijn duikbril moet opdoen zodat deze tijdens de wedstrijd beter blijft zitten, zo weten Jesse en Guido nu hoe ze het keerpunt bij de vlinderslag moeten uitvoeren. Noa was heel erg tevreden dat ze op de 100 meter vrije slag en vlinderslag de techniek goed uitgevoerd had, maar ze baalde wel dat ze net tekort kwam voor het podium, een echte sportvrouw.

Al met al erg mooie resultaten tijdens deze minioren-junioren wedstrijd!

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Mark van Lier aannemersbedrijf BV La Rondine Verstappen Verpakkingen Henk Bovee Keukens Horst Versboerderij de Gastendonk InnoVista Rob's Sportshop Het Proeflokaal van Horst Verkeersschool Janssen Aqua Fun Zwembaden Novitas Internetbureau Forwart PLUS Markt Slijterij Weijs Munckhof Service Center Dinnissen BV Witveld Bloembinders Rabobank Horst Venray

Bekijk al onze sponsoren