Lijnen
Nieuws

Succesvolle NK voor senioren HZPC

24 / 12 / 2018

NKsenioren

Na het succes van de junioren van HZPC was het afgelopen weekend de beurt aan de senioren. In Tilburg werden van vrijdag 21 t/m zondag 23 december de Nederlandse kampioenschappen georganiseerd. 5 zwemsters en 2 zwemmers van HZPC hadden zich voor dit toernooi gekwalificeerd: Björn Piket, Koen Koster, Floor Weijmans, Imke van den Hoef, Isa Curvers, Judith van Meijel en Serafina Vlijt. Zij werden begeleid door Mark van Enckevort.

De eerste dag werd afgetrapt door Koen. Hij zwom tijdens de ochtendsessie de 100 meter rugslag en 100 meter wisselslag. Voor beide afstanden kwalificeerde hij zich voor de finales. Ook Judith wist zich op de 200 meter rugslag te plaatsen voor de finale. In de finales slaagde zowel Koen als Judith erin om hun kwalificatietijden te verbeteren. Koen eindigde als 9e op de 100 rugslag en als 8e op de 100 wisselslag. Judith werd 15e op de 200 rugslag. Björn zwom een sterke race op de 50 meter schoolslag en bleef slechts 0,07 seconde verwijderd van de 30 seconden grens. Voor Serafina stond zowel de 50 meter vrijeslag en de 50 vlinderslag op het programma. Op beide afstanden liet ze zien dat ze beschikt over een sterke start en keerpunt, maar ze slaagde er helaas niet in om haar pr’s te verbeteren.

Op zaterdag begon voor Björn met de zware 400 meter wisselslag. Hij zwom in de series niet zijn beste race, maar door een afmelding mocht hij toch in de finale zwemmen. Hier wist hij zich te revancheren en behaalde hij uiteindelijk de 11e plek. Koen kwam aan de start op de 200 schoolslag. Na een goede race in de series eindigde hij in de finale met een persoonlijk record op de 4e plek. Voor de dames stond de 200 vlinderslag op het programma. Floor zwom vanuit de eerste serie een erg sterke race en met een pr van bijna 3 seconde behaalde zij een plek in de finale. Uiteindelijk eindigde zij als 11e van Nederland. Imke en Serafina slaagden er helaas niet in om hun inschrijftijden te verbeteren. Judith kwam aan de start op de 200 wisselslag. Zij benaderde haar inschrijftijd en plaatste zich voor de B-finale, waar ze uiteindelijk als 14e eindigde.

Zondagochtend was het als eerste de beurt aan Isa op de 400 wisselslag. Ondanks dat ze zenuwachtig was voor haar eerste individuele start ooit op een NK zwom ze een mooi opgebouwde race. Helaas geen pr, maar wel een hele ervaring rijker. Op diezelfde afstand bewees Floor dat ze in bloedvorm was met een pr van 4 seconden! Ook Judith kwam op de 400 wisselslag aan de start en zij benaderde hierop haar inschrijftijd. Voor Koen stonden de 100 schoolslag en 200 wisselslag op het programma. Op de 100 schoolslag zwom hij een uitstekende race en plaatste hij zich met een pr voor de finale. Ook op de 200 wisselslag slaagde hij zich te kwalificeren voor de finale, maar hij besloot zich volledig te richten op de 100 schoolslag. Een goede keuze, want hij behaalde hier een mooie 7e plek. Ook Björn kwam op deze afstanden aan de start en benaderde beide keren zijn persoonlijke record. Tot slot was het de beurt aan Serafina, Imke en Floor op de 100 vlinderslag. Alle drie de dames bouwden hun afstand goed op en mogen terugkijken op een mooie race.

Verder kwamen de dames aan de start op de verschillende estafette-onderdelen. Op de 4x200 meter vrijeslag-estafette zwommen Isa, Imke, Floor en Judith onder hun inschrijftijd en zij behaalden de 14e plek. De 4x100 meter vrijeslag en 4x100 wisselslag werd gezwommen door Floor, Imke, Judith en Serafina. Zij eindigden op deze estafette-onderdelen respectievelijk als 26e en 21e.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Mark van Lier aannemersbedrijf BV La Rondine Verstappen Verpakkingen Henk Bovee Keukens Horst Versboerderij de Gastendonk InnoVista Rob's Sportshop Het Proeflokaal van Horst Verkeersschool Janssen Aqua Fun Zwembaden Novitas Internetbureau Forwart PLUS Markt Slijterij Weijs Munckhof Service Center Dinnissen BV Witveld Bloembinders Rabobank Horst Venray

Bekijk al onze sponsoren