Lijnen
Nieuws

NK-brons voor Koen Koster

24 / 06 / 2018

DSC_0194

Van vrijdag 22 tot zondag 24 juni werd het ONK zwemmen georganiseerd in het nieuwe 50-meter bad in Amersfoort. Namens HZPC waren hier 2 heren, Björn Piket en Koen Koster, en 6 dames, Serafina Vlijt, Manon Koster, Floor Weijmans, Judith van Meijel, Isa Curvers en Imke van den Hoef, aanwezig.

Zowel Björn als Manon startte op vrijdagochtend met de zware 400 meter wisselslag. Beide zwommen helaas boven hun persoonlijk record, maar Björn mocht zich revancheren in de A-finale. Hier werd hij 7e van Nederland. Floor zwom op de 100 meter vlinderslag een mooie race en dook net als tijdens de Regionale kampioenschappen onder de 1.09. Ook Koen kwam op vrijdag individueel aan de start. Op de 100 rugslag zette hij een mooie race neer en op de 200 meter schoolslag eindigde hij in de A-finale op de 5e plek. Echter, voor hem waren 2 buitenlandse zwemmers, waardoor hij onterecht buiten het podium viel. Een dag later werd dit hersteld en hij kreeg alsnog een bronzen medaille omgehangen!

Op zaterdag werd het team aangevuld met Serafina en Judith. Serafina kwam aan de start op de 200 meter vlinderslag, samen met Floor en Manon. Alle drie de dames kwalificeerden zich voor de B-finale, waar zij zich allen wisten te verbeteren ten opzichte van de ochtend. Judith kwam aan de start op de 200 meter wisselslag en 100 rugslag. Zij mocht starten in de B-finale op de 200 wissel en ook zij was hier sneller dan in de ochtend. Koen en Björn zwommen op de 100 meter schoolslag een mooie race. Later in de ochtend kwam Koen ook aan de start op de 200 wisselslag. In de A-finale eindigde hij in een persoonlijk record op de 4e plek.

Op zondag stond voor Serafina tot slot de 50 meter vlinderslag op de planning. Ze bleef hier helaas iets verwijderd van haar persoonlijk record. Björn en Koen startte op de 50 meter schoolslag en Koen eindigde het toernooi met de langste afstand: de 1500 vrijeslag!

De dames zwommen in wisselende samenstellingen de 3 estafettes. Op de 4x100 wisselslag zwommen Isa, Manon, Imke en Floor sneller dan hun inschrijftijd en ze werden 15. Op de 4x200 meter vrijeslag hadden Isa, Judith, Manon en Floor zich rechtstreeks gekwalificeerd. Ook hier zwommen de dames sneller dan hun inschrijftijden en ze werden 6e van Nederland. Op de slotdag stond er voor Imke, Serafina, Floor en Manon de 4x100 vrijeslag op de planning. Deze afstand sloten zij eveneens goed af met een mooie 11e plek.

 

PHOTO-2018-06-23-22-33-21

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Mark van Lier aannemersbedrijf BV Het Proeflokaal van Horst Verstappen Verpakkingen Verkeersschool Janssen La Rondine Internetbureau Forwart Munckhof Service Center InnoVista PLUS Markt Vullings Aqua Fun Zwembaden Slijterij Weijs Rob's Sportshop Novitas Witveld Bloembinders Henk Bovee Keukens Horst Versboerderij de Gastendonk Rabobank Horst Venray Dinnissen BV

Bekijk al onze sponsoren