HZPC

Nieuws

Nieuw zwembad in Afslag10.

31 / 07 / 2017

Het college van burgemeester en wethouders wil een nieuw zwembad realiseren in Afslag10. De gemeenteraad zal in september beslissen over het starten van de aanbestedingsprocedure. Onze kernwaarde SAMENWERKEN, is voor het college een belangrijke motivatie om voor de locatie Afslag10 te kiezen. Het nieuwe zwembad in Afslag10 past binnen onze ambitie en bied tevens kansen om de samenwerking met andere sporten en onderwijs aan te gaan.

Wethouder Ger van Rensch is tevreden: “Na een lang voortraject hebben we nu voldoende informatie om een volgende stap te zetten in dit dossier.”

Advies Denktank

Een denktank van gebruikers en betrokkenen adviseerde de gemeente Horst aan de Maas vorig jaar om te kiezen voor een zwembad voor alle doelgroepen en de mogelijkheid om het bezoekersaantal te verhogen. De gemeente Horst aan de Maas vroeg aan zes commerciële partijen of dit advies haalbaar is. Dat blijkt niet mogelijk voor het bedrag dat de gemeenteraad beschikbaar heeft gesteld. Bovendien geven de marktpartijen aan dat het concept van de denktank een te uitgebreide voorziening is voor Horst aan de Maas.

Mogelijkheden binnen budget

Het is wel mogelijk om een minder uitgebreide zwemvoorziening te realiseren. Dit concept is haalbaar voor een jaarlijkse last van € 460.000. Hierbij is nog geen rekening gehouden met mogelijke opbrengsten bij de herontwikkeling van de locatie van het huidige Zwembad De Berkel. In de berekening van de marktpartijen is ook nog geen rekening gehouden met eenmalige kosten voor bijvoorbeeld de aankoop van grond en aanpassingen aan de omgeving. Daarvoor zoekt het college naar een aparte financiering.

Nieuwbouw versus behoud De Berkel

Het huidige Zwembad De Berkel kent ook een jaarlijkse exploitatielast van € 460.000. Het zwembad is nog maximaal 15 tot 20 jaar te gebruiken, als er tenminste een aantal noodzakelijke verbeteringen worden gedaan. Vanwege strengere veiligheidseisen zijn er bovendien meer investeringen te verwachten. Wethouder Van Rensch: “Door nu te kiezen voor nieuwbouw, verzekeren we ons van een goed zwembad voor de komende 40 jaar. Bovendien biedt de locatie binnen Afslag 10 straks veel kansen voor nieuwe samenwerkingsmogelijkheden”. De gemeenteraad besluit op 12 september a.s. over het voorstel van het college.

Visie HZPC

Deze stap past in de toekomst visie van HZPC. Met een nieuw zwembad in Afslag10 krijgen we een accomodatie die voldoet aan de minimale eisen van de KNZB. Tevens bied het de mogelijkheid om onze groeiende schare supporters beter te verwelkomen. Afhankelijk van de uiteindelijke grote van het bad kunnen de openingstijden voor de recratieve gebruikers waarschijnlijk verruimt worden. Vanuit onze doelstelling om "het zwemmen te bevorderen in de breedste zin van het woord" zullen wij ons als HZPC blijven inzetten om de beste zwemvoorziening te behouden voor alle inwoners van Horst aan de Maas (en omstreken)

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Henk Bovee Keukens Horst Rabobank Horst Venray Verkeersschool Janssen Verstappen Verpakkingen La Rondine Het Proeflokaal van Horst InnoVista Versboerderij de Gastendonk Novitas Munckhof Service Center Dinnissen BV Witveld Bloembinders Slijterij Weijs Mark van Lier aannemersbedrijf BV Rob's Sportshop Aqua Fun Zwembaden Internetbureau Forwart PLUS Markt

Bekijk al onze sponsoren