HZPC

Nieuws

Medailleoogst voor Dennis Brouwers bij NK Masters

06 / 05 / 2019

NK Masters Dennis medailles

Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 mei werden in Amersfoort de Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen Lange baan voor Masters georganiseerd. Namens HZPC kwam Dennis Brouwers hier aan de start.

Voor Dennis (leeftijdscategorie 40-44 jaar) is het NK Masters uitgegroeid tot piekmoment van het jaar. Hij zwom dan ook mooie tijden en behaalde met al zijn races een podiumplek. Dennis startte zijn toernooi met de 400 meter vrijeslag, waar hij in een persoonlijk record van 4:40.91 direct zijn eerste gouden plak binnensleepte.

Tijdens de middagsessie kwam hij nog aan de start op de 200 rugslag en de 200 wisselslag. Op zijn favoriete afstand, de 200 rugslag, liet hij de concurrentie ver achter zich en won hij de gouden medaille. Bovendien verbeterde hij met een tijd van 2:20.89 het Nederlandse Masterrecord in zijn leeftijdsrecord! En op de 200 wisselslag won hij in een persoonlijk record een zilveren medaille.

Op zaterdag startte Dennis met de 100 meter rugslag. Hoewel hij zich niet als favoriete had geplaatst, won hij ook op deze afstand de Nederlandse titel! Nog geen uur later wist hij op de 200 meter vrijeslag een bronzen medaille te bemachtigen.

Tot slot stond op zondag de 400 meter wisselslag op het programma. Dennis ging op dezelfde voet verder als de eerste twee dagen en hij won met een voorsprong van ruim 20 seconden ook op de 400 meter wisselslag een gouden medaille.

Met 4 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille, plus een Nederlandse Masterrecord, mag Dennis terugkijken op een zeer geslaagd toernooi!

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

La Rondine Dinnissen BV Verstappen Verpakkingen Novitas Verkeersschool Janssen Slijterij Weijs Internetbureau Forwart Witveld Bloembinders Het Proeflokaal van Horst Rabobank Horst Venray Versboerderij de Gastendonk Aqua Fun Zwembaden PLUS Markt Munckhof Service Center Henk Bovee Keukens Horst Rob's Sportshop InnoVista Mark van Lier aannemersbedrijf BV

Bekijk al onze sponsoren