HZPC

Nieuws

Medailleoogst op NMK voor Dennis Brouwers

09 / 05 / 2016

IMG_0359

Wedstrijdzwemmer en Masterzwemmer Dennis Brouwers heeft van vrijdag 6 tot en met zondag 8 mei deelgenomen aan de Nederlandse Masterkampioenschappen in Eindhoven. De NK Masters zijn Nederlandse kampioenschappen voor zwemmers vanaf 20 jaar. Dennis komt uit in de leeftijdscategorie 35-39 jaar.

De NK startte voor Dennis op vrijdagmiddag met de 400 meter vrijeslag. Voor Dennis was dit een bijnummer, maar hij zwom toch een mooie tijd van 4:43.40 en behaalde een zilveren medaille.

Op de 400 meter wisselslag, die op zaterdagochtend op het programma stond, liet hij de concurrentie ver achter zich. Dennis behaalde op deze afstand een gouden medaille! Maar zijn favoriete afstand stond gepland op zaterdagmiddag: de 200 meter rugslag. Op deze afstand was Dennis de houder van het Nederlands record in zijn leeftijdscategorie. Zijn doel was om het record te behouden, maar wat hij niet verwachtte, was dat hij dit record met ruim een seconde zou verbeteren. In een negative-split noteerde Dennis een snelle tijd van 2:16.84, wat een nieuw Nederlands record betekende! Zijn middag kon niet meer stuk toen hij even later op de 200 meter vrijeslag ook nog het brons veroverde.

De 100 meter rugcrawl was de laatste afstand. Deze afstand zwom Dennis op zondagmiddag. Hierop moest hij één concurrent voor laten gaan en ging hij met het zilver naar huis. Niettemin in een mooie tijd van 1:05.30.

Deze Nederlandse Kampioenschappen waren een goed testmoment voor Dennis. Zijn piek ligt later deze maand, bij de Europese Kampioenschappen in Londen. De mooie resultaten van afgelopen weekend bieden veel vertrouwen richting het EK.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Slijterij Weijs Rob's Sportshop Mark van Lier aannemersbedrijf BV InnoVista Novitas Versboerderij de Gastendonk Het Proeflokaal van Horst Rabobank Horst Venray Aqua Fun Zwembaden Munckhof Service Center Internetbureau Forwart Witveld Bloembinders Dinnissen BV Henk Bovee Keukens Horst PLUS Markt La Rondine Verkeersschool Janssen Verstappen Verpakkingen

Bekijk al onze sponsoren