Lijnen
Nieuws

HZPC vergroot promotiekansen

11 / 02 / 2019

VC 323

Tijdens de derde ronde van de Nationale Zwemcompetitie, die plaatsvond op zondag 10 februari in Sittard, heeft HZPC de positie in de top van de A-klasse vast weten te houden. Met een derde plek in de derde ronde en een vierde plek in het tussenklassement, ligt het team nu op koers voor promotie naar de Hoofdklasse!

Het programma van de derde competitieronde bestond uit veel lange afstanden, waar veel punten gepakt konden worden ten opzichte van de concurrentie. Voor de junioren stond de zware 400 meter wisselslag op het programma. Ook de jeugdzwemmers en seniorenzwemmers hadden een intensief programma. De jeugdzwemmers kwamen aan de start op de 200 meter vlinderslag en 200 meter wisselslag en de senioren zwommen de 200 rugslag en 200 schoolslag.

Er werden ook diverse persoonlijke records gezwommen door de zwemmers van HZPC: Naomi Brouwers, Isa Curvers, Lars Hagens, Jesse Jacobs, Paul Kaczmarek, Anna van Kuijk, Veerle Maasdijk, Iris van den Munckhof, Björn Piket, Anne Roefs, Jente Sikes, Vera Smits, Lynn Vallen, Daniël Vlijt, Serafina Vlijt, Maud Weijmans, Marco Zanders en Marlijn Zwart zwommen een of meerdere pr’s.

De eerste vier teams van de A-klasse promoveren naar de Hoofdklasse. De Hoofdklasse binnen het wedstrijdzwemmen staat gelijk aan de eredivisie van het voetbal. De beste 18 teams van Nederland (waaronder de (Nationale) teams uit Amsterdam, Eindhoven en Den Haag) komen uit in de Hoofdklasse. Een promotie zou een unieke prestatie zijn in de geschiedenis van HZPC. De vierde en beslissende wedstrijd wordt gezwommen op zondag 24 maart in Horst.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Mark van Lier aannemersbedrijf BV La Rondine Verstappen Verpakkingen Henk Bovee Keukens Horst Versboerderij de Gastendonk InnoVista Rob's Sportshop Het Proeflokaal van Horst Verkeersschool Janssen Aqua Fun Zwembaden Novitas Internetbureau Forwart PLUS Markt Slijterij Weijs Munckhof Service Center Dinnissen BV Witveld Bloembinders Rabobank Horst Venray

Bekijk al onze sponsoren