waterpolo-JUN_9425
Nieuws

HZPC/SPIO vs PSV Waterpolo BJ2

04 / 02 / 2019

logo-hzpc

Laatste zaterdag op 26 januari om 20.00 vond een spannende wedstrijd plaats tussen de clubs HZPC/SPIO en PSV Waterpolo BJ2. Hierbij waren D. Klaassen en C.T. van Weerdenbrug aanwezig als scheidsrechter. En meneer Ruhe, SchalkWijk en Geurts als w-official aanwezig.

 

In de eerste periode begon HZPC met een 1-0 voorsprong, nadat Koos Jansen de bal uit de goal haalde en Teun van de Sande de kans gaf een goal te maken. Voor de rest van de periode vond er geen enkele goal, gemiste goal of zware overtreding plaats. Beide teams verdedigden hard maar eerlijk.

 

In het begin van periode twee werd er in tegenstelling tot de eerste periode wel al snel iemand uitgestuurd. En doordat HZPC nu met een man minder was, viel er na zeven seconden al een doelpunt. De stand is nu 1-1

Hierna scoorde Keanu Ryan een goed gemikte stootbal in de goal van PSV, waardoor HZPC nu een punt voorlag. Kort daarna scoorde Rick Bernaards na een fantastische paas een goal in het net van HZPC.

Na deze goal was de rest van de periode een harde tijd voor beide teams, beide probeerden een goal te maken bij de ander, zonder succes. Alle ballen raakten geen net aan en de stand bleef 2-2.

 

Hier kwam echter verandering in tijdens de een na laatste periode. Hier had HZPC het weer net als de vorige wedstrijd tegen PSV hard te verduren, tijdens hun donkerste uren ging het ene doelpunt erin na de ander. Toch boven dat alles probeerden ze de hoop niet op te geven. Vooral niet naar de inspirerende woorden van de coach; Richard Jansen.

 

Wat een goed idee was sinds HZPC in de laatste periode terugkwam en wel twee doelpunten maakte, terwijl PSV. In de laatste periode had HZPC wel gewonnen, 2 punten voor 1 punt tegen. Dit vulde de jongens met veel vreugde en ook de trainer was blij met de inzet van de jongens.

 

In kort was dit een zeer spannende wedstrijd en leuk om naar te kijken, sinds beide teams even sterk waren. Hierdoor was ook de eindstand zeer dicht bij elkaar, namelijk 5-4 voor PSV. Helaas heeft HZPC/Spio deze wedstrijd verloren, maar weet ik wel zeker dat de jongens met telkens sterker zullen worden en op een dag eerste worden van de competitie.

 

Als laatste wil ik de scheidsrechters, w-officials en vooral de coaches bedanken, die deze wedstrijd mogelijk maken.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Het Proeflokaal van Horst Mark van Lier aannemersbedrijf BV Munckhof Service Center Versboerderij de Gastendonk La Rondine PLUS Markt Rob's Sportshop Internetbureau Forwart Aqua Fun Zwembaden Dinnissen BV Novitas Rabobank Horst Venray Verstappen Verpakkingen Slijterij Weijs Verkeersschool Janssen InnoVista Witveld Bloembinders Henk Bovee Keukens Horst

Bekijk al onze sponsoren