Lijnen
Nieuws

HZPC promoveert naar de hoofdklasse

25 / 03 / 2019

HZPC-WZ-Promoploeg

Zondag 24 maart hebben de wedstrijdzwemmers van HZPC voor een unieke prestatie in de geschiedenis van de zwemclub gezorgd: het team is na de laatste competitiewedstrijd gepromoveerd naar de Hoofdklasse, de hoogste klasse binnen het Nederlandse wedstrijdzwemmen (vergelijkbaar met de Eredivisie van het voetbal).

De vierde competitiewedstrijd vond plaats in het thuisbad in Horst. HZPC nam het op tegen de teams uit Brunssum/Landgraaf (Zwemsport Parkstad), Eijsden (ZC Eijsden) en Sittard (Hellas-Glana). De voorlopige tussenstand na 3 rondes beloofde al een spannende wedstrijd, waarna alleen de eerste 4 verenigingen in de A-klasse promoveren. Na de eerste drie wedstrijden stond HZPC op een 4e plek in de A-klasse, waarbij de nummers 3, 5 en 6 erg dicht in de buurt kwamen.

Op het programma stonden een aantal uitdagende afstanden. De dames en heren senioren stond onder andere de 200 meter vlinderslag en 200 meter wisselslag te wachten. Voor de jongste junioren jongens en meisjes stonden de 400 meter vrijeslag en 100 schoolslag op het programma. De meisjes jeugd en oudste junioren jongens zwommen de 200 meter schoolslag en 100 meter rugslag en de jongens jeugd en dames senioren 1-2 zwommen de 200 meter rugslag en 100 meter vrijeslag. Het programma werd afgesloten door een 8x50 meter vrijeslag mix-estafette, waarbij van elke leeftijd een jongen en een meisje werd vertegenwoordigd.

Na dit volle zwemprogramma kwam HZPC uit op 5107,13 punten, wat een totaal van 23268,30 punten maakte. HZPC komt hiermee in het eindklassement op de 3e plek en dit betekent dat de ploeg volgend seizoen in de Hoofdklasse van het Nederlandse wedstrijdzwemmen zal uitkomen! In de Hoofdklasse is plek voor de 18 snelste verenigingen van Nederland.

HZPC-WZ-Promoploeg

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Internetbureau Forwart Henk Bovee Keukens Horst Munckhof Service Center Verkeersschool Janssen Versboerderij de Gastendonk Slijterij Weijs Rob's Sportshop Verstappen Verpakkingen La Rondine Aqua Fun Zwembaden Rabobank Horst Venray Mark van Lier aannemersbedrijf BV Witveld Bloembinders InnoVista Het Proeflokaal van Horst PLUS Markt Dinnissen BV Novitas

Bekijk al onze sponsoren