HZPC

Nieuws

HZPC 1 - Merlet 1

26 / 03 / 2018

Heren 1 seizoen 2016-2017

Afgelopen zaterdag  stond de kraker Horst tegen Cuijk op het programma een wedstrijd die veel van de fysieke gesteldheid vraagt. De tactiek van de aanvoerder was om er voor te zorgen dat er bij het begin meeteen een gat van 4 doelpunten kwam, zodat de rest van de wedstijd makkelijker wordt.

 

Zo gezegd zo gedaan, na bijna 8 en een halve minuut ( dus halverwege 2e kwart) was dit bereikt, weliswaar voor Merlet. Maar 1e afspraak in ieder geval geslaagd, de 2e afspraak ; om de wedstrijd te winnen werd nu een moeilijkere uitdaging. De mannen uit Cuijk waren zo sportief om in deze eerste 8 minuten 11 persoonlijke fouten te maken zodat HZPC goed een man-meer kon oefenen. Gelukkig lukte dit bij de 12e U20 van Merlet wel door een lekker schot van Tom. Daniël eindigde de score de eerste helft op 2-4.

 

Het derde bedrijf moest er toch iets meer gebeuren om de Cuijker mannen te breken. Richard en Tom maakte er snel een gelijke stand van. Waarbij de eerste van Merlet met 3 U20 mocht toekijken hoe dit gebeurde. Merlet kwam weer op voorsprong door een hard schot, waarna Daniël er weer 5-5 van maakte.

 

In de 4e en laatste periode moest het toch gebeuren wilde HZPC niet verliezen in de Berkel. Helaas bracht de topschutter van Merlet ons weer snel met beide benen op de grond door de 5-6 er in te knallen. En toen binnen 30 sec, en 4 minuten voor het einde van de wedstrijd kwam HZPC voor het eerst op voorsprong door een goal van Richard en een petat van een schot van Tom.

De topschutter van Merlet bleek ook een top-U20er en mocht de wedstrijd ook vanaf de bank verder kijken. Daar zat Cuijk dan in “de Hel van Horst” zonder wissels en van kwaad tot erger ging er 10 sec later nog een speler op het strafbankje bijzitten. Met nog 3 minuten te spelen en een man minder voor Merlet, was er voor de Horster mannen geen houden meer aan. Jelle bracht de score tot 8, waarna Tom weer een duid in het zakje deed voor goal nummer 9.

Cuijk dacht nog wat terug te kunnen doen met een doelpunt, maar Tom strafte dit weer netjes 10-7.

Nu de wedstijd gespeeld was mochten de verdedigers Alex en Rogé ook mee naar voren, en weder beide heren beloond met een doelpunt. Eindstand 12-7

Tacktiek van de aanvoerder heeft gewerkt, maar kan wel wat beter uitgelegd worden in het vervolg.

Bas Hoeijmakers en Daniël bedankt voor het opvullen van de lege plekken

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Mark van Lier aannemersbedrijf BV Het Proeflokaal van Horst Verstappen Verpakkingen Verkeersschool Janssen La Rondine Internetbureau Forwart Munckhof Service Center InnoVista PLUS Markt Vullings Aqua Fun Zwembaden Slijterij Weijs Rob's Sportshop Novitas Witveld Bloembinders Henk Bovee Keukens Horst Versboerderij de Gastendonk Rabobank Horst Venray Dinnissen BV

Bekijk al onze sponsoren