HZPC

Nieuws

Goede prestaties van HZPC op NK

24 / 06 / 2019

ONK Amersfoort

Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni werden het NK langebaan zwemmen gehouden in Amersfoort. Namens HZPC waren Koen Koster, Björn Piket, Isa Curvers, Serafina Vlijt en Floor Weijmans aanwezig, samen met hoofdtrainer Mark van Enckevort.

De eerste dag startte de zwemmers met de sprintafstanden. Koen en Björn kwamen aan de start op de 50 meter schoolslag. Koen kwalificeerde voor de finale. In de B-finale zwom hij in een tijd van 29.66 naar de 15e positie. Björn zwom een mooie tijd van 31.63 en werd 48e. Voor Serafina stond de 50 meter vlinderslag op het programma. Na een goede race eindigde ze op plek 26.

Het NK van Floor begon op zaterdag met de 200 vlinderslag. In een goed opgebouwde race zwom zij met 2:36.78 de 10e tijd van Nederland. Björn kwalificeerde zich op de 400 wisselslag voor de finale. In de B-finale zwom hij een aanzienlijk betere race en was hij 5 seconden sneller! Koen zwom de 200 schoolslag en kwalificeerde zich als 6e voor de A-finale. In de finale zette hij een tandje bij en werd hij knap 4e van Nederland.

Op zondag zwommen Floor en Isa de 400 wisselslag. Floor eindigde op plek 32 en Isa werd 36e. Isa kwam later nog aan de start op de 50 rugslag en werd met 32.52 40e. Floor en Serafina zwommen de 100 vlinderslag. Floor eindigde als 37e en Serafina kwalificeerde zich voor de finale. In de B-finale zwom zij een uitstekende race en werd ze 14e. Voor Koen en Björn stond de 100 schoolslag op het programma. Björn zwom een mooie race en werd 38e. Koen plaatste zich voor de finale en eindigde daar als 9e. Tot slot kwam Koen aan de start op de 200 wisselslag waarop hij zich als 2e voor de finale plaatste. In de finale ging het een stuk harder, zowel bij Koen als bij de concurrentie. Helaas viel hij met een 4e plek nipt buiten het podium.

De zwemmers van HZPC kunnen terugkijken op een mooi toernooi en een goede afsluiting van het zwemseizoen.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

La Rondine Dinnissen BV Verstappen Verpakkingen Novitas Verkeersschool Janssen Slijterij Weijs Internetbureau Forwart Witveld Bloembinders Het Proeflokaal van Horst Rabobank Horst Venray Versboerderij de Gastendonk Aqua Fun Zwembaden PLUS Markt Munckhof Service Center Henk Bovee Keukens Horst Rob's Sportshop InnoVista Mark van Lier aannemersbedrijf BV

Bekijk al onze sponsoren