Lijnen
Nieuws

Gezelligheid en goede prestaties bij de jaarlijkse swimmeet

31 / 12 / 2018

Isa

Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 stond voor de wedstrijdzwemmers weer de traditionele Swimmeet in Maastricht op de kalender. Dit gezellige evenement staat bekend als drie gezellig, vermoeiende en succesvolle dagen. Een mooie afsluiter van het jaar 2018. HZPC was hier aanwezig met 19 zwemmers. Zij werden begeleid door coaches Marièlle Martens, Alice Janssen, Lotte Roefs en Anouk Seuren.

In de lange ochtendsessies werden de series gezwommen. De beste 16 per leeftijdscategorie  kwalificeerden zich voor de finales in de avond. In totaal werden er 72 finaleplekken bemachtigd door de zwemmers van HZPC!

De jongsten van de ploeg, Lars Hagens (voor het eerst mee) en Danee Verstegen, waren in topvorm. Danee ging naar huis met 7 persoonlijke records en Lars zwom maar liefst op alle afstanden een pr! Lars mocht tevens starten in 6 finales en Danee kwalificeerde zich voor 1 finale.

Overige finaleplaatsen waren voor:

 • Isa Curvers: sterke races op de rugcrawl, met een zilveren medaille op de 100 meter een brons op de 50 rugcrawl. Verder finaleplekken op de 100 vrijeslag, 50 vlinderslag, 100 vlinderslag en 100 wisselslag.
 • Imke van den Hoef: finaleplekken op de 100 vrijeslag, 50 en 100 rugslag, 100 schoolslag, 50 en 100 vlinderslag. Helaas moest zij zich de laatste dag afmelden wegens gekneusde vinger tijdens een ongelukje bij het uitzwemen.
 • Koen Koster: oppermachtig bij de heren senioren, met een persoonlijk record op bijna alle afstanden en 7 gouden medailles!
 • Judith van Meijel: zwom alleen de tweede en derde dag en behaalde op alle afstanden een finaleplek. Bovendien won ze een bronzen medaille op de 50 rugslag.
 • Björn Piket: goed voor 6 finaleplekken en knappe persoonlijke records op de 50 schoolslag (voor het eerst onder de 30 seconden), 100 wisselslag (voor het eerst onder de 1.01), 100 vlinderslag en 50 vlinderslag.
 • Ilse Swinkels: finaleplekken op de schoolslag afstanden en op de 100 vlinderslag en 100 wisselslag.
 • Cas Verstegen: moest helaas de schoolslag-afstanden afmelden wegens liesblessure. De overige afstanden zwom hij knap naar persoonlijke records, met goud op de 50 en 100 vlinderslag, zilver op 50 en 100 rugslag en 100 vrijeslag en brons op de 50 vrijeslag.
 • Daniël Vlijt: persoonlijke records op de 100 wisselslag en 100 vrijeslag en finaleplekken op de vlinderslag-afstanden en 100 wisselslag.
 • Serafina Vlijt: verbaasde vooral zichzelf met mooie tijden (en gouden medailles) op de 50 en 100 vlinderslag.
 • Floor Weijmans: finaleplek en prima tijd op de 100 vlinderslag
 • Maud Weijmans: 6 finales en 6 persoonlijke records!
 • Manon van der Wielen: persoonlijke records op de schoolslag-afstanden en maar liefs 7 finaleplekken.
 • Marlijn Zwart: terug van weg geweest, met snelle tijden (en finaleplekken) op de schoolslag en zelfs een pr op de 50 vrijeslag.

Voor Patrick Janssen, Lieke Meulenkamp, Kay Thijssen en Lynn Vallen waren er geen finaleplekken. Lynn benaderde haar pr op de 50 vrijeslag, Lieke zwom een pr op de 50 vlinderslag, Kay (als master terug in de wedstrijdploeg) zwom pr’s op de 50 en 100 vlinderslag en ook Patrick zwom mooie tijden en races.

De Swimmeet werd afgesloten met de 4x50 meter vrijeslag estafette gemengd. Met 3 teams was HZPC vertegenwoordigd, waarbij op de valreep nog goede splittijden gezwommen werden.

Tot slot werden nog enkele extra prijzen uitgereikt. Koen won bij heren senioren een prijs voor de beste prestatie all-in. Judith won onverwacht het klassement bij de masters (25+).

 

Maud

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Mark van Lier aannemersbedrijf BV La Rondine Verstappen Verpakkingen Henk Bovee Keukens Horst Versboerderij de Gastendonk InnoVista Rob's Sportshop Het Proeflokaal van Horst Verkeersschool Janssen Aqua Fun Zwembaden Novitas Internetbureau Forwart PLUS Markt Slijterij Weijs Munckhof Service Center Dinnissen BV Witveld Bloembinders Rabobank Horst Venray

Bekijk al onze sponsoren