HZPC

Nieuws

EMK-zilver voor Dennis Brouwers

30 / 05 / 2016

2016-05-28-PHOTO-00000786

Dennis Brouwers heeft op zaterdag 28 en zondag 29 mei namens HZPC deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen zwemmen voor Masters in het Olympisch zwembad in Londen. De EMK is voor zwemmers vanaf 25 jaar oud. Dennis komt uit in de leeftijdscategorie 35-39 jaar. Dennis kwam uit op de 200 en 100 meter rugslag.

Drie weken geleden, tijdens het NK in Eindhoven, liet Dennis al zien dat hij goed in vorm is. Hij scherpte hier op de 200 meter rugslag zijn Nederlands record aan. In Londen, waar hij het hele seizoen al naar uitkijkt, deed hij dit nog eens dunnetjes over. Het was een spannende race. Halverwege, na 100 meter, lag het veld nog dicht bij elkaar. Dennis lag in derde positie, met de nummers 4, 5 en 6 op enkele hondersten achter zich. Maar zoals we gewend zijn van Dennis, maakte hij ook dit keer het verschil in de tweede 100 meter. Uiteindelijk moest Dennis alleen een Engelsman voor zich  laten en tikte hij als tweede aan, in een nieuw Nederlands record in zijn leeftijdsklasse van 2.16.14.

De 100 meter rugslag werd zondagavond gezwommen. Naar eigen zeggen startte hij iets te rustig, waardoor hij de tweede baan nog veel energie over had voor een eindsprint. Niettemin zwom hij hierop wederom een mooie tijd: 1.04.73. Een medaille hierop was niet verwacht, aangezien hij zich geplaatst had als dertiende. Met deze tijd klom Dennis echter zes plekken omhoog, wat een zevende plek van Europa betekende!

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Mark van Lier aannemersbedrijf BV Het Proeflokaal van Horst Verstappen Verpakkingen Verkeersschool Janssen La Rondine Internetbureau Forwart Munckhof Service Center InnoVista PLUS Markt Vullings Aqua Fun Zwembaden Slijterij Weijs Rob's Sportshop Novitas Witveld Bloembinders Henk Bovee Keukens Horst Versboerderij de Gastendonk Rabobank Horst Venray Dinnissen BV

Bekijk al onze sponsoren