Lijnen
Nieuws

Dennis Brouwers grossiert in gouden plakken

06 / 05 / 2018

2018-05-06-PHOTO-00000005

Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 mei vonden de Nederlandse Masterkampioenschappen plaats in het 50 meter zwembad in Den Haag. HZPC werd hier vertegenwoordigd door Dennis Brouwers. Dit seizoen komt Dennis voor het eerst uit in de leeftijdscategorie 40-44 jaar. En met succes: hij won 5 gouden en 1 zilveren medaille!

Dennis startte zijn NK lange baan op vrijdag met de 400 meter vrijeslag. Met een mooie vlakke race zwom hij in 4.41 naar zijn eerste gouden medaille van dit kampioenschap. Tijdens de middagsessie ging hij op dezelfde voet verder. In een spannende race bleef hij zijn de concurrentie voor met 0,6 seconden en behaalde hij wederom een gouden medaille!

Op zaterdag stonden er veel afstanden op het programma voor Dennis. In de ochtendsessie begon hij met de 400 meter wisselslag. Hier liet hij al zien dat hij een echte rugcrawlzwemmer is en zijn tegenstanders maakten geen kans. De derde gouden medaille was binnen. Tijdens de middagsessie stond eerst zijn favoriete afstand op het programma: de 200 meter rugslag. In een vlakke race behaalde hij de eerste plek. Helaas geen persoonlijk record, maar wel een Nederlands Master Record in zijn leeftijdscategorie! Zijn dag kon niet meer stuk toen hij later nog een zilveren medaille op de 200 meter vrijeslag won. Dennis sloot zijn succesvolle toernooi op zondag af met een snelle tijd én gouden medaille op de 100 rugslag. 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Mark van Lier aannemersbedrijf BV Het Proeflokaal van Horst Verstappen Verpakkingen Verkeersschool Janssen La Rondine Internetbureau Forwart Munckhof Service Center InnoVista PLUS Markt Vullings Aqua Fun Zwembaden Slijterij Weijs Rob's Sportshop Novitas Witveld Bloembinders Henk Bovee Keukens Horst Versboerderij de Gastendonk Rabobank Horst Venray Dinnissen BV

Bekijk al onze sponsoren