Lijnen
Nieuws

Cas Verstegen en Tijn van Kuijk schitteren op het Nederlandse Jeugd Junioren Kampioenschappen in Eindhoven

16 / 06 / 2019

NJJK2019 Cas&Tijn_1

Afgelopen weekend hebben Cas en Tijn een fantastisch NJJK gezwommen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven onder begeleiding van Mark van Enckevort.

Met 5 gouden en 1 zilveren medaille voor Cas en 1 zilveren en bronzen medaille voor Tijn. Kunnen we niets dan concluderen dat beide heren onderdeel van de nationale zwem top zijn in de jaargang 2005.

Beide zwemmers kwamen elkaar en de concurrentie tegen op de 200 meter wisselslag, 400 meter wisselslag, 100 vlinderslag, 100 schoolslag, en 200 schoolslag.

Deze vijf afstanden werden op magistrale wijze gewonnen door Cas. Races op de 100 meter vlinderslag en schoolslag werden gedomineerd van het begin tot het einde. De 200 en 400 meters werden gewonnen door tactisch hele sterke races, waarbij de indeling en de verdeling van energie uit het boekje was. Vooral het schoolslag element bij de wisselslag afstanden waren ongekend en ongeëvenaard door de concurrentie. De persoonlijke records werden ook nog eens verpletterd. Op de 200 meter vlinderslag vonden we Cas terug op de 2de plaats. Deze race sloot hij overigens af in een Limburgs record. Als klap op de vuurpijl wint Cas voor het derde NJJK op rij het Arena klassement in zijn leeftijdscategorie.

In het kielzog van Cas, zwom zwemvriend/concurrent Tijn naar een hele mooie zilveren medaille op de 100 schoolslag en bronzen medaille op de 200 wisselslag. Tijdens deze laatste afstand had het ook maar net zo goed zilver kunnen zijn gezien het kleine verschil met de nummer twee. Net als Cas, zwom Tijn uitstekende races met PR’s op deze vijf afstanden. Waarbij vooral de technische en tactische uitvoering uitmuntend was. Accenten uit de training werden feilloos toegepast. Dit resulteerde in top-5 plaatsen en de grootste smile op het gezicht in Eindhoven en omgeving na de 100 schoolslag. Tijn zwom tevens op de 100 en 200 meter vrije slag naar mooie top-8 plaatsen. Een weekend vol van beloning voor Tijn na een seizoen keihard werken en er alles aan doen om beter te worden.

Cas en Tijn hebben bevestigd dat ze terecht een vast plaatsje in de top van Nederland hebben. Dit nadat ze afgelopen seizoen deze stap hebben. Beide heren kunnen terug kijken op een top seizoen met weer heel veel progressie.

Aankomend weekend zullen Bjorn Piket, Floor Weijmans, Isa Curvers, Koen Koster en Serafina Vlijt het wedstrijdseizoen van HZPC afsluiten met het ONK (Open Nederlandse Kampioenschappen) in Amersfoort.

NJJK2019 Cas&Tijn_2

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

La Rondine Dinnissen BV Verstappen Verpakkingen Novitas Verkeersschool Janssen Slijterij Weijs Internetbureau Forwart Witveld Bloembinders Het Proeflokaal van Horst Rabobank Horst Venray Versboerderij de Gastendonk Aqua Fun Zwembaden PLUS Markt Munckhof Service Center Henk Bovee Keukens Horst Rob's Sportshop InnoVista Mark van Lier aannemersbedrijf BV

Bekijk al onze sponsoren