Lijnen
Nieuws

Cas en Tijn Nederlands Kampioenen

18 / 06 / 2018

NJK podium 400 wissel

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 juni vonden de Nederlandse Junioren/Jeugd Kampioenschappen zwemmen plaats in Eindhoven. Namens HZPC hadden Cas Verstegen en Tijn van Kuijk zich gekwalificeerd. De twee trainingsmaatjes komen dit seizoen uit in de leeftijdscategorie Junioren 1 (geboren in 2005). Beide heren hebben hier ontzettend mooie resultaten laten zien, waarbij elke race werd afgesloten met minimaal een medaille.

Het weekend startte op vrijdagochtend direct goed, waar Cas op een van zijn favoriete afstanden, de 100 meter vlinderslag, in een dik pr Nederlands kampioen werd! Ook Tijn benaderde hier zijn persoonlijk record, maar viel met 0,04 seconde verschil net buiten het podium. Tijdens de middagsessie was het wederom raak. Op de 100 meter schoolslag behaalde Tijn een zilveren en Cas een bronzen medaille.

Ook op zaterdag waren de jongens op dreef. In de ochtendsessie behaalde Tijn zijn eerste Nederlandse titel op de 200 wissel. Cas behaalde zijn derde medaille van het toernooi door net achter Tijn het zilver te veroveren. In de middagsessie van zaterdag zag het podium er op de 200 schoolslag hetzelfde uit als op de 100 meter schoolslag: zilver voor Tijn, brons voor Cas.

Zondag was voor beide heren de meest favoriete dag: in de ochtend zwom Cas op zijn beste afstand, de 200 meter vlinderslag, naar een tweede Nederlandse titel. En in de middagsessie werd het kunstje van een dag eerder herhaald op de 400 meter wisselslag. Tijn won hier een gouden plak en net daarachter won Cas het zilver.

Als klap op de vuurpijl won Cas het Arenaklassement bij de junioren 1. Voor elke medaille zijn punten te verdienen: 3 punten voor goud, 2 voor zilver en 1 voor brons. Met 2 goud, 2 zilver en 2 brons kwam Cas uit op 12 punten en hiermee was hij de allerbeste in zijn leeftijdscategorie. Met 2 goud en 2 zilver kwam Tijn uit op 10 punten en hiermee bezette hij een knappe tweede plek in het klassement. ‘Een machtig mooi toernooi’, zo werd het toernooi omschreven door trotse trainer Mark van Enckevort.

Arenaklassement

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Mark van Lier aannemersbedrijf BV Het Proeflokaal van Horst Verstappen Verpakkingen Verkeersschool Janssen La Rondine Internetbureau Forwart Munckhof Service Center InnoVista PLUS Markt Vullings Aqua Fun Zwembaden Slijterij Weijs Rob's Sportshop Novitas Witveld Bloembinders Henk Bovee Keukens Horst Versboerderij de Gastendonk Rabobank Horst Venray Dinnissen BV

Bekijk al onze sponsoren