Lijnen
Nieuws

Bomvol Swimcup weekend

17 / 04 / 2018

Swimcup minioren

Afgelopen weekend, zaterdag 14 en zondag 15 april, stond de Swimcup in Eindhoven op het programma. Het was een veelzijdige wedstrijd voor alle leeftijdscategorieën. HZPC-Horst was hier aanwezig met 7 minioren, 4 junioren en 3 senioren.

Guido Jacobs, Ard Sprunken en Jorn Sprunken zwommen op zaterdag de Minior Cup in het 25 meter bad in Eindhoven. Zij gingen alle drie met één of meerdere persoonlijke records naar huis: Guido op de 100 vrijeslag en rugslag, Ard op de 50 vrijeslag en Jorn op de 50 vlinderslag.

Jesse Jacobs, Isis van Kuijk en Ilse Versteegen zwommen op hetzelfde moment de Minior Cup in het 50 meter bad in Eindhoven. Voor Ilse en Jesse was dit de eerste keer dat zij deze afstanden in een 50 meter bad zwommen, maar zij zetten direct mooie tijden neer. Ook Isis presteerde goed, zij zwom twee persoonlijke records op de 50 vlinderslag en 100 vlinderslag!

De senioren Björn Piket, Serafina Vlijt en Floor Weijmans zwommen zowel zaterdag en zondag de ‘reguliere’ Swimcup, die voor de top van Nederland tevens het EK-kwalificatiemoment was. Tijdens deze drukbezochte wedstrijd wisten alle drie de zwemmers zich op zaterdag te kwalificeren voor een finale. Björn startte in de finale op de 400 meter wisselslag. Hij bleef net boven zijn pr, maar behaalde op zondag wel een pr op de 50 meter schoolslag. Serafina en Floor kwamen beide aan de start op de 200 vlinderslag en 100 vlinderslag. Op zaterdag zwommen zij beide finale, waar zij hun ochtendtijd ruim wisten te verbeteren. Floor ging uiteindelijk nog naar huis met een persoonlijk record op de 50 meter vlinderslag, die zij halverwege de 100 vlinderslag zwom!

Op zondag was het de beurt aan de junioren. Tijn van Kuijk, Zerina Muratovic, Cas Verstegen en Danee Verstegen zwommen de Junior Swim Cup in het 50 meter bad. Alle vier gingen ze naar huis met één of meerdere dikke persoonlijke records. Dit belooft veel goeds voor de kampioenschappen die vanaf volgende maand starten.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Vullings Rob's Sportshop Verkeersschool Janssen InnoVista Novitas La Rondine Aqua Fun Zwembaden Het Proeflokaal van Horst PLUS Markt Verstappen Verpakkingen Rabobank Horst Venray Mark van Lier aannemersbedrijf BV Slijterij Weijs Witveld Bloembinders Versboerderij de Gastendonk Munckhof Service Center Internetbureau Forwart Henk Bovee Keukens Horst Dinnissen BV

Bekijk al onze sponsoren