waterpolo-JUN_9425
Nieuws

AquAmigos 1 - HZPC 1

04 / 02 / 2019

Klok

Afgelopen zaterdag stond ons de zware wedstrijd tegen AquAmigos te wachten.

De laatste keer wisten we thuis 3 punten te behouden met een 5-3 winst en dat was het plan wederom voor deze wedstrijd.

 

We begonnen de eerste periode scherp en wisten hierdoor in de eerste aanval meteen te scoren. Hiermee de heren van AquAmigos wakker geschud te hebben begon de taaie pot pas echt. Beide teams waren zeer gewaagd aan elkaar en wisten dus ook niet te scoren. Er werden veel meters gemaakt tot halverwege het eerste kwartje AquAmigos ook de 0 van het scorenbord aftepoetsten. Tegen het einde van de eerste periode kregen we nog een manmeer mee welke ook direct benut werd. Zo werd de eerste periode dus met 2-1 afgesloten.

 

De lange zwemwedstrijd zetten ook de tweede periode door en weer halverewege de periode kwam er pas weer een bal in het net. Helaas was dit in ons eigen net, 2-2. Snel hierna weten de heren van AguAmigos nog eens het net te vinden en maken de 2-3. Hier konden wij het natuurlijk niet bij laten en aan het einde van het tweede kwart maakte we het weer gelijk naar 3-3.

 

De derde periode begon maar het zwemmen was nog niet klaar en beide teams bleven minimaal 110% geven voor de winst naar binnen te slepen. Echter was dit voor ons nog niet genoeg om het net in deze periode te vinden. Helaas was dit wel net genoeg voor onze tegenstander om wel nog een keer het net te vinden. Hiermee maakt AquAmigos 3-4.

 

Het laatste kwartje wist er weer niemand de eerste helft een punt te scoren maar halverwege de periode werden wij beloond met een strafworp. Aan de kracht heeft het niet gelegen want de bal vloog via de lat tegen het plafond aan en zo werd de strafworp helaas niet benut. AquAmigos reageerde hier wel op door meteen een punt te scoren. Er moest snel wat gebeuren om toch nog punten terug naar Horst te kunnen nemen. Hier werd gehoor aangegeven en meteen werd de bal in het net van AquAmigos geschoten. Het gat werd vervolgens nog verder dichtgetrokken door dat we er 5-6 van maakten. De druk werd nu zeer hoog als we nog op z'n minst een puntje naar huis wilde nemen. In de laatste seconden kregen we nog een zeer goede kans, helaas werd deze net niet benut en moesten we toch echt met legen handen naar huis toe.

 

Doelpunten: Tom 2, Jelle 1, Willem 1 en Daniel 1

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Het Proeflokaal van Horst Mark van Lier aannemersbedrijf BV Munckhof Service Center Versboerderij de Gastendonk La Rondine PLUS Markt Rob's Sportshop Internetbureau Forwart Aqua Fun Zwembaden Dinnissen BV Novitas Rabobank Horst Venray Verstappen Verpakkingen Slijterij Weijs Verkeersschool Janssen InnoVista Witveld Bloembinders Henk Bovee Keukens Horst

Bekijk al onze sponsoren