Lijnen
Nieuws

5x NK-goud voor Dennis Brouwers

08 / 05 / 2017

Dennis medailles

Goede resultaten van 'onze' Dennis Brouwers afgelopen weekend tijdens de NK Masters! Hij won maar liefst 5 keer goud en 1 zilver.

Op vrijdag startte Dennis met een zwaar programma. In de ochtendsessie zwom hij de 400 meter vrijeslag. Hierop verbeterde hij zijn persoonlijke record met bijna 1,5 seconde en won hij een zilveren medaille. In de middagsessie stonden voor hem de 200 meter schoolslag en 200 meter wisselslag op het programma. Op de 200 meter schoolslag zwom hij een vlakke race en eindigde hij als vijfde. De 200 meter wisselslag lag meer in zijn straatje: met een pr van 0,5 seconde liet hij het veld ver achter zich en won hij zijn eerste goud van dit toernooi.

Zaterdag en zondag behaalde Dennis een score van 100% goud. Dit begon op zaterdag met zijn favoriete afstand: de 200 meter rugslag. Met ruime voorsprong van 13 seconden (!) won hij het goud. Even later herhaalde hij dit kunstje op de 200 meter vrijeslag, waar hij wederom goud won. Zondagochtend startte hij met de zware 400 meter wisselslag. Op deze afstand liet hij zien dat rugcrawl zijn beste slag is. Na een achterstand van ruim acht seconden op de vlinderslag, lag hij na de rugcrawl bijna een seconde voor op zijn directe concurrent. Deze voorsprong wist hij nog iets verder uit te bouwen op de schoolslag en borstcrawl, wat resulteerde in nog een gouden plak! Dennis maakte het feest compleet door op zijn laatste afstand, de 100 meter rugslag, nogmaals een gouden plak te winnen!

Een uitstekend weekend voor Dennis, die nu verder traint voor het WK Masters in Boedapest in augustus.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Slijterij Weijs Rob's Sportshop Mark van Lier aannemersbedrijf BV InnoVista Novitas Versboerderij de Gastendonk Het Proeflokaal van Horst Rabobank Horst Venray Aqua Fun Zwembaden Munckhof Service Center Internetbureau Forwart Witveld Bloembinders Dinnissen BV Henk Bovee Keukens Horst PLUS Markt La Rondine Verkeersschool Janssen Verstappen Verpakkingen

Bekijk al onze sponsoren