DSC_10465_DxO
Synchroonzwemmen

Shows

Show 2019: Reis Rond De Wereld

 

Poster reis rond de wereld jpgOp vrijdag 22 februari om 20.15 uur en zaterdag 23 februari om 11.00 uur geven de synchroonzwemsters van HZPC Horst een show in zwembad De Berkel met als thema “Reis rond de Wereld”.

Tijdens deze spetterende show zullen onze synchroonzwemsters je meenemen op een reis naar de vele continenten van onze prachtige wereld, van Nederland naar Amerika en via de Stille Oceaan naar Europa en Afrika. Zowel in het water als op de kant zullen zij jullie laten genieten van de specifieke kenmerken van de landen met muziek, dans en toneel.

De synchroonzwemsters zijn met hun eigen groep al bezig geweest met het maken van een vlag van het land waar zij je mee naartoe zullen nemen.

HZPC NederlandHZPC MexicoHZPC HawaiiIMG-20190212-WA0001IMG-20190218-WA0002IMG-20190212-WA0002


Het programma ziet er als volgt uit:

1.    Nederland – “Hallo wereld” - Iris, Sofie, Fabiana, Marieke, Britt, Pien en Nardos

2.    V.S. – “Michael Jackson” - Roos, Mieke, Leanne, Lisa, Laura, Femke, Ilse, Vera, Carlijn en Jessica.

3.    Mexico – “Un Poco Loco” - Lynn, Fabiënne, Fien, Fenne en Ziva.

4.    Hawaii – “Vaiana” - Lenneke, Evelien, Saar, Elvira, Eva, Isa,  Maud en Suus.

5.    Groot Brittannië – “Queen” - Linda, Anna, Emma, Noah, Sofie, Pien en Nienke.

6.    Frankrijk – “Lion d'ici” - Eva.

7.    Frankrijk – “Can Can”  - Anouk, Rowena, Babs en Vivian.

8.    Spanje – “Bamboleo” - Iris.

9.    Afrika – “Africa” - Leanne, Lisa, Femke, Laura en Amber.

Kaartjes voor deze show à € 3 zijn verkrijgbaar bij de kassa (ingang sporthal) vóór aanvang van de show

 

 

Demonstratieshow HZPC - HOSEMA 9 juli 2017

 

 

 

Gymvereniging HOSEMA en zwemvereniging HZPC hebben elkaar gevonden in de samenwerking. Zo hebben synchroonzwemsters en turnsters van de selectie tijdens een testperiode samen getraind, zowel bij HOSEMA in de turnhal als bij HZPC in het zwembad.

Turnen en Synchroonzwemmen hebben veel overeenkomsten: lenigheid, kracht én controle over de spanning in het lichaam. De synchroonzwemsters hebben bij HOSEMA veel geleerd op het gebied van lenigheid en krachttraining, en de turnsters hebben bij HZPC hard gewerkt aan hun conditie.
Ondertussen is het initiatief van samenwerking tussen zwem- en gymverenigingen ook landelijk opgepakt door de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwem Bond) en de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie).

Om te laten zien hoe beide verenigingen deze unieke samenwerking hebben ervaren en wat zij te bieden hebben, verzorgden HOSEMA en HZPC op zondag 9 juli een demonstratieshow. Niet alleen synchroonzwemsters en turnsters lieten zien wat ze in huis hebben, ook freerunners en dansers van HOSEMA, waterpoloërs en wedstrijdzwemmers van HZPC verleenden hun medewerking aan deze demonstratieshow.

De show begon met de mooie uitvoering van onze combogroep, gevolgd door een coole dans van een groep dansers van Hosema. Daarna waren de turnsters aan de beurt, zij lieten een paar prachtige sprongen op het droge zien, gevolgd door een mooi potje waterpolo, waarna de “guppies” van het synchroonzwemmen hun “Hupsakee” dans deden. Vervolgens toonden de freerunners hun springkunsten in het water. Daarna volgde een “snelle” demonstratie van wedstrijdzwemmen, wat kunnen die (snel) zwemmen zeg! Hierna konden we genieten van de jongste en oudste groep dansers van Hosema. Als laatste werd zowel op de kant als in het water duidelijk gemaakt hoeveel de techniek en training van synchroonzwemsters en turnsters bij elkaar aansluiten en hoe zij elkaar daarmee kunnen versterken.


We bedanken de organisatie van beide verenigingen voor het mogelijk maken van deze geweldige demonstratieshow. Het was een prachtige show waar we allemaal erg van hebben genoten!

 

 

Nieuwjaarsshow 2017

DSC_9632_DxONiewjaarsshow poster copyVrijdag 13 januari en zaterdag 14 januari 2017 was het dan eindelijk zover, onze synchroonzwemsters luidden in Zwembad De Berkel het nieuwe jaar in met de spetterende Nieuwjaarsshow !!!

De show begon met de hoogtepunten van de zwemsters uit 2016, gevolgd door hun goede voornemens en de nieuwjaarswensen voor 2017. Het geheel werd omlijst door prachtige dansen op mooie muziek. De presentatie was in handen van Esther Jacobs, zij telde met ons af tot 12 uur. Natuurlijk ontbrak het niet aan vuurwerk en oliebollen.

De show werd afgesloten met de dans van onze nieuwste en tevens jongste groep op, hoe kan het ook anders, “Happy New Year” van ABBA.

 

Onze trainsters Roos en Mieke zijn in december 2016 tijdens de training op een zaterdagmorgen door Streekomroep Reindonk geïnterviewd. Klik op onderstaande link voor het interview met leuke achtergrondbeelden.

Sport TV Reindonk: Synchroonzwemmen

12 december 2016

Bij Streekomroep Reindonk krijgen verenigingen en instellingen één minuut zendtijd om hun activiteit kosteloos aan te kondigen in het TV-programma Studio 2B. Klik op onderstaande link voor het interview en de aankondiging van één minuut met en van Roos Gielen.

Studio 2B: Synchroonzwemmen HZPC

 

Synchrowattuh Show 2016

Reindonk bij de Synchrowattuh ShowSynchrowatteklein0007

Reindonk: interview

 

 

 

 

 

De Kleine Zeemeermin 2015

Een opname van het slotlied uit onze show De Kleine Zeemeermin uit 2015:

 

 

 

 

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Internetbureau Forwart Henk Bovee Keukens Horst Munckhof Service Center Verkeersschool Janssen Versboerderij de Gastendonk Slijterij Weijs Rob's Sportshop Verstappen Verpakkingen La Rondine Aqua Fun Zwembaden Rabobank Horst Venray Mark van Lier aannemersbedrijf BV Witveld Bloembinders InnoVista Het Proeflokaal van Horst PLUS Markt Dinnissen BV Novitas

Bekijk al onze sponsoren