synchroonzwemmen-JUN_0956
Synchroonzwemmen

De gouden neusklem

Gouden neusklemTijdens de Demonstratie 2013 is de gouden neusklem uitgereikt. Deze gouden neusklem wordt telkens aan een zwemster, een commissielid, een jurylid of een trainster doorgegeven. Diegene die in het bezit is van deze gouden neusklem mag een verhaal vertellen. Dit verhaal mag overal over gaan zolang het maar met synchroonzwemmen te maken heeft. 

 

De gouden neusklem 50


FabianaHoi,

Ik ben Fabiana Hasanoski en ik ben 9 jaar.

Ik wil Britt bedanken dat ik de gouden neusklem van haar heb gekregen.

Ik ben in Augustus 2018 begonnen met synchroonzwemmen en zit er al 8 maanden op.

Ik had van iemand gehoord van synchroonzwemmen toen heb ik een keer mee gedaan en vanaf toen wist ik al dat ik verder wilde gaan met synchroonzwemmen. Maar ik moest toen nog mijn zwemdiploma B en C halen.

Het leukste aan synchroonzwemmen vindt ik, de dansjes die wij leren voor de show en ik vind de oefeningen in het water die wij leren ook leuk.

Ik vind het ook leuk als we voor een wedstrijd onze houdingen moeten laten zien aan de jury en dat je dan punten haalt.

Ik heb al een diploma behaald van basishouding en hoop er nog veel meer te halen.

Ik ben heel blij dat ik op synchroonzwemmen zit en blijf er zeker nog heel lang bij.

Dit was mijn verhaal,

Groetjes Fabiana

(april 2019)

 

De gouden neusklem 49


Britt TegelsHoi ik ben Britt Tegels, ik ben 10 jaar.

 Allereerst wil ik Ziva bedanken dat ik de gouden neusklem van haar heb gekregen.

In augustus 2018 ben ik gestart met synchroonzwemmen. Voorheen deed ik dansen en turnen, maar synchroonzwemmen is toch echt veel leuker. Vooral de afwisseling met het zwemmen en de landtraining.

Het weekend van 22 en 23 februari 2019 hadden we show, voor mij dus de 1e keer. Het thema was

“ reis rond de wereld”. Het was ontzettend leuk!

Afgelopen maart heb ik het basishoudingdiploma behaald, nu verder voor het zeilbootdiploma.

Ik vind HZPC een hele leuke vereniging.

Groetjes Britt

(februari/maart 2019)

 

De gouden neusklem 48


Hallo!

ZivaIk ben Ziva, ik ben 9 jaar en ik ben in september begonnen met synchroonzwemmen. Ik zit er nu dus ongeveer een half jaar bij.

Ik had nooit verwacht dat ik de gouden neusklem al zou krijgen - dat was echt een verrassing!

Voordat ik bij het synchroonzwemmen zat, zat ik op turnen en was ik ook al elke week hier in het zwembad; voor het diploma zwemmen.

Ik ben begonnen bij Roos in de groep, maar had al heel snel mijn basishouding diploma en toen mocht ik bij Lieke in het groepje mee gaan zwemmen! Het was ook zo leuk dat ik gelijk mee mocht op kamp toen ik begon met synchroonzwemmen.

Ik vind het superleuk dat we nu voor de dans aan het oefenen zijn - die is heel erg leuk mooi en ook wel moeilijk.

Synchroonzwemmen vind ik zo leuk omdat je in het water kan turnen en dansen en ik vind de meisjes allemaal heel gezellig!

Groetjes Ziva

(januari 2019)

 

De gouden neusklem 47


Gouden neusklem Iris 2Hallo Allemaal,

Ik wil als eerste Evelien bedanken omdat ik de Gouden Neusklem heb gekregen.

Ik ben Iris, 7 jaar oud en woon in Hegelsom bij mijn papa en mama. Volgens mijn papa ben ik de liefste middelste dochter, want ik heb nog 1 ouder en 1 jonger zusje. Maar ik ben eigenlijk natuurlijk de liefste dochter.

Ik zit nu een dik halfjaar op Synchroonzwemmen en vindt het erg leuk om te dansen op muziek in het water. Ik doe dit op zaterdag samen met mijn zus Maud en ben dan aan het oefenen voor het eerste diploma. Ik vindt het altijd super gezellig op het synchroonzwemmen zoals op kamp gaan, het kletsen en het dansen op muziek. In mijn groepje zitten Sofie, Fabiana, Nardos, Pien en Britt en mijn leidster is Roos en dat vind ik erg gezellig

Gouden neusklem Iris 1Ik vind zwemmen erg leuk maar heb helaas ook af en toe last van gaatjes in het trommelvlies. Daarom heb ik oordopjes in en een badmuts op.

Ik wil de gouden neusklem graag aan Ziva Kanters geven.

Groetjes,
Iris

(december 2018)

 

De gouden neusklem 46


Evelien 1Hallo allemaal,

Ik ben Evelien Smits. Ik zit al bijna 3 en een half jaar met plezier op het synchroonzwemmen. Dit is de tweede keer dat ik de gouden neusklem heb. Dat vind ik super leuk, eigenlijk is synchroonzwemmen het beste wat er is. Tegelijkertijd zit ik ook op gitaarles en toneel, maar synchroonzwemmen is veel leuker.

Die drie een half jaar heb ik al 3 diploma’s maar het leukste zijn de dansen...

Ik verheug me dan ook op de volgende dans.

Nu ik ook op vrijdag train is het allemaal nog leuker. Alleen bij de vrijdag droog training kunnen we weinig doen. Op maandag kan ik niet wachten op vrijdag avond het liefst zou ik elke dag zwemmen.

Evelien 3Mijn droom is om in de senioren groep te zitten of met de combo te dansen.

Ik verkoop nu een tijdje al neusklemmen voor 1,50. En voor mij is dat niet leuk! als je dat soms denkt.

hzpc 100% ik

groeten Zwemmelien Smits (evelien smits)

(november 2018)

 

De gouden neusklem 45


Sofie KleevenHallo,

Ik ben Sofie Kleeven, 6 jaar en ik heb de gouden neusklem van Fenne gekregen. Dit vond ik best wel spannend want ik dacht dat iemand anders de gouden neusklem zou krijgen.

Ik ben al vanaf mijn geboorte gek op zwemmen. Mama is met mij gaan baby- /peuterzwemmen, daarna ben ik gaan diplomazwemmen. Ik heb nu 3 diploma’s (A, B en C). Na het behalen van mijn diploma’s ben ik bij het sterrenplan gegaan. Hier heb ik een proefles synchroonzwemmen gedaan. Dit vond ik zo leuk dat ik afgelopen September ben begonnen met synchroonzwemmen.

Ik heb trainen op zaterdag van Roos, die is heel erg leuk en lief.

Ik ben nu aan het oefenen voor de eerste diploma’s. Soms ben ik wel moe na de training maar ik vind het wel erg leuk en gezellig. Het leukste aan synchroonzwemmen vind ik het dansen in het water.

Ik vind het ook heel leuk dat mijn nichtjes Iris en Maud op synchroonzwemmen zitten.

Het allerleukste wat ik met synchroonzwemmen heb gedaan is kamp. Dit was mijn eerste kamp ooit, spannend maar wel super leuk!

Ik woon met papa, mama, broer Jens en zusje Femke in Horst.

(oktober 2018)

 

De gouden neusklem 44


Hallo

Ik ben Fenne Hendrix.

Ik ben 8 jaar oud en ik kom uit Horst en ik zit in groep 5.

Ik zit nu ruim een jaar op synchroonzwemmen en het is super leuk. En ook bij het kamp is het altijd super leuk . We hadden een kampvuur en toen gingen we marshmallows roosteren en dat is super leuk. En we hebben ook een nachtspel gedaan, dat was spannend en leuk.

En we doen nog veel meer spelletjes op kamp en op zondag zijn we naar Jump XL geweest. Daar hebben we salto’s geoefend, dat was leuk en daarna hebben we gesprongen. Toen is Marieke gevallen en kwam de ambulance en dat was heel jammer.

En toen gingen we friet eten. En toen gingen we naar het zwembad om te trainen en spelen.

Groetjes Fenne

(september 2018)

 

De gouden neusklem 43

Gouden neusklem ElviraHallo,
Ik ben Elvira
Ik ben 10 jaar oud
Ik zit nu al bijna 5 jaar op synchroonzwemmen,
En ik ben ook van plan om er nog lang op te blijven,
ik vind het nog steeds een super leuke sport,
En ik vind het heel leuk dat ik de gouden neusklem weer een keer mag,
Ik heb al 3 keer meegedaan aan een grote wedstrijd en die wedstrijden vind ik super leuk maar ook spannend,
Ik heb super veel zin in het nieuwe seizoen
En vooral in het kamp niet alleen omdat kamp ook gewoon heel leuk is,
Maar ook omdat ik met kamp jarig ben en dat vind ik super leuk,
Het aller leukste aan het synchroonzwemmen vind ik toch wel de dans,
Ik heb nu alle aanloopdiploma’s gehaald en daar ben ik heel erg blij mee,
En aan wie ik de gouden neusklem door ga geven hou ik nog even geheim.
Groetjes Elvira

(juli 2018)

 

De gouden neusklem 42

Gouden neusklem saar pouwelsHoi allemaal

Ik ben Saar Pouwels, 9 jaar en woon in America.

Ik vind het heel leuk dat ik de gouden neusklem gekregen heb van Anna Otten. Helaas is die nu gestopt.

Ik zit nu al ongeveer 1,5 jaar op synchroonzwemmen. Ik heb eerst even een beetje moeten wennen maar vind het nu hartstikke leuk. Ik heb net een wedstrijd achter de rug. En de wedstrijd was echt super tof en gezellig en Elvira en ik zijn samen 2de geworden met het duet. Binnenkort ga ik ook op voor het barracuda diploma. En ik heb er heel veel zin in.

Dit was mijn verhaal.

Groetjes Saar

(juni 2018)

 

De gouden neusklem 41

Hallo,

Ik ga je vertellen over de dansen wedstrijd. Laat ik beginnen met dat ik om 7:00 wakker moest zijn. Daarna moest ik gauw mijn tas inpakken. Daarna deed ik gauw nog een boterham in mijn mond. Met de boterham in mijn mond moest ik gauw in de nieuwe auto stappen. Ik kwam binnen. Ik had een staart in en Ellen maakte op een rare manier een knot. Ik moest wachten en mijn zus Laura die kwam naar me toe en zei: je mag best wat eten en ik nam gewoon nog een boterham. Dus daarna stond ik daar in de rij en Leanne had gehuild omdat ze niet op de goede tijd was aangekomen dus ze mocht van mij voor met de gelatine bij Mieke. Dat duurde een tijdje voor dat ik aan de buurt was. Nou zit ik in de stoel en de gelatine was heet en het rook naar hondenkwijl. Nou tenminste niet zo lekker en ik moest ook nog een haarstukje en ook nog make-up, dus ik was eindelijk klaar met alles en we moesten in de auto’s zitten wat een drama, want ik zit altijd als een extraatje er bij en dit keer ging ik in de auto van Eva. Ik zat voor in en de gelatine jeukt zo erg we deden een spelletje wie zijn adem kon in houden tot de tunnel klaar was. Ik was altijd 3de en Nienke was 2de en Eva 1ste knap hoor want de tunnel is 3km.

Dus we waren er eindelijk in Maastricht dus er waren nog mannen die zich om moesten kleden en moesten we met spullen en al wachten en dus waren we eindelijk aan het omkleden. Ik was klaar en ik moest lang wachten en Emma had haar solo en Nienke en Eva hadden een duet en ik niks nopjes nada. Ik mocht wachten tot de groep dans en tussen door moest ik vragen van Eva, Nienke en Emma of er een man speelde in Spangas en hij zij ja! OMG zei ik en hij gaf mij een High Five en ik liep terug en ik zij ja dat is hem en Eva en Emma wrijfde mijn hand en net op dat moment moesten we oefenen voor de groep dans. We waren er klaar voor maar ik was zenuwachtig en iedereen In mijn groepje vertelde dat het helemaal niet eng is en ik stond klaar. Ik lachte zoals afgesproken en de dans ging perfect en ik voelde me goed. Toen ik uit het water kwam ging ik langs Emma zitten en ze kreeg een appje van haar moeder en ze zij dat we 3de waren van de 3. Eerst werd ze helemaal gek en ze appte haar vriendin. Daarna gingen ik en Emma rennen naar het kleedlokaal en zeiden dat we dat we 3de waren. Dus we kregen de medaille en we gingen als laatste onder de douche. Dat was mijn verhaal. Ik vond het super leuk.

Anna Otten

(mei 2018)

 

De gouden neusklem 40

Lisa van Hoesel

(april 2018)

 

De gouden neusklem 39

Hallo,

Mijn naam is Ilse Driessen, 17 jaar en ik kom uit Horst. Ik zit nu al meer dan 10 jaar met veel plezier op synchroonzwemmen.  

Als eerste wil ik Isa graag bedanken dat ik de Gouden Neusklem van haar kreeg. 

Samen met Kay en Britt geef ik Isa en nog een heleboel gezellige meiden op dinsdagavond trainen. Op dinsdag hebben we altijd landtraining. Dat betekend vooral krachttraining en lenigheid.  De meiden zijn al veel vooruit gegaan dit seizoen, waar wij natuurlijk erg blij mee zijn! Ondanks dat er hard getraind moet worden is er altijd wel even tijd om een beetje te kletsen en te lachen.

Zelf train ik op dinsdag, vrijdag en zaterdag samen met de junioren en senioren. Dit jaar zwem ik weer mee met de combo, wat ik erg leuk vind. Het is een gezellige groep, maar er word ook hard getraind. We zijn nu vooral bezig om de puntjes op de i te zetten voor de wedstrijd die we op 14 april hebben. Dit is een erg belangrijke wedstrijd, omdat dit de enige wedstrijd in het seizoen is waar we onze dans kunnen laten zien. Deze wedstrijd duurt er lang en is meestal ver weg, dit jaar in Maastricht.  Voor de mensen die toch graag willen komen kijken naar al onze talenten is er op 7 april een show in ons eigen zwembad de Berkel. De show duurt van 11:15 tot 12:00 en de entree is gratis. Dus heb je altijd al eens willen zien wat synchroonzwemmen nu eigenlijk is, zwemt er iemand mee die je kent of als je gewoon niks te doen hebt, kom gerust even kijken!

Groetjes Ilse

(maart 2018)

 

De gouden neusklem 38

Isa HoebenHoi ik ben Isa Hoeben.
Kom uit Maasbree en ben 9 jaar.
Ik ben nu 5 maanden lid van HZPC en ga het hebben over mijn afzwemmen.
27 januari 2018  mocht ik op voor mijn diploma!
Ik had 48 punten.
Ik vond het heeeeeeel leuk, maar ook spannend.
Mijn oude school juf Hanneke jureerde mij.
Daardoor vond ik het nog spannender.
Ik moest basishouding op de buik en op de rug, de tub en het kruis.
Ik moest ook op muziek zwemmen en de split en spagaat.
Groetjes, Isa

(februari 2018)

 

De gouden neusklem 37

Hoi,

Fien TackenIk ben Fien Tacken en ik zit sinds september op Synchroonzwemmen. Ik ben 9 jaar oud en zit in groep 5. Mijn hobby is zwemmen omdat ik het leuk vind in het water. Ik vind het superleuk om te synchroonzwemmen omdat ik dan kan dansen en zwemmen tegelijkertijd. Mijn eerste wedstrijd vond ik heel spannend van te voren. Toen ik bezig was werd dat gelukkig minder. Het ging heel goed en ik had veel punten gekregen van de jury :).

Nu vind ik het heel leuk om de showdans te oefenen. Als we straks de dans goed kennen dan kunnen we hem aan de mensen laten zien. Daar heb ik zin in. Ook vind ik het leuk dat ik een nieuw dansje leer nu.

Groetjes Fien 

(december 2017)

 

De gouden neusklem 36

Gouden neusklem Lenneke 1

Hallo, ik ben Lenneke Eijmael en ik zit sinds september op synchroonzwemmen. Ik woon in Sevenum en ik ben 9 jaar. Ik woon samen met mijn broer Ruben en mijn vader en moeder. Ik heb ook nog twee konijnen, Flip en Flap. Mijn vriendinnetje Sabrina en ik gingen een keertje proberen bij een les en ik vond het gelijk al leuk. Ik zat eerst op turnen maar ik vond synchroonzwemmen toch leuker. Ik zit ook nog op dansen. En synchroonzwemmen is eigenlijk dansen in het water dus dat past wel heel goed bij elkaar. Ik heb nu al de tub geleerd, stuwen, de zeilboot en het balletbeen. Het is best lastig maar heel leuk om te doen. Ik heb de gouden neusklem Gouden neusklem Lenneke 3van Fabiënne gekregen. Ik ben heel blij met de gouden neusklem omdat ik er pas net op zit en ik hem meteen al heb gekregen. Dat vind ik heel erg leuk!

Dit was mijn verhaal, groetjes Lenneke Eijmael.

(november 2017)

 

De gouden neusklem 35

Gouden neusklem Fabienne DuijsHallo allemaal,

Ik ben Fabiënne Duijs en ik ben net 9 jaar geworden. Samen met mijn papa, mama en 3 broer(tje)s woon ik in Blerick. Ik zit sinds 1 jaar bij synchroonzwemmen. Daarvoor zat ik bij ballet maar daar ben ik mee gestopt. Ik ben bij synchroonzwemmen gegaan omdat ik van zwemmen én van dansen hou. Nu zit ik ook bij hip-hop en speel ik hobo.

Het leukste bij synchroonzwemmen vind ik de dans oefenen. Vorig jaar hebben we de dans Hupsakee gedaan, dat was erg leuk. Toen moesten we leren om goed samen te zwemmen en op elkaar te letten om het goed gelijk te laten gaan. En ik vond dat heel leuk.

De uitvoeringswedstrijd was heel spannend vond ik, maar toch ook wel leuk. We kregen aan het einde een medaille.

Ook hou ik erg van afspreken en spelen met mijn vriendinnen, dat doe ik bijna elke dag.

Ik ga heel graag naar school, ik heb een super lieve juf. Ik zit in groep 6 en mijn favoriete vakken zijn crea, vreedzame school en spelling.

Dit was mijn verhaal.

Groetjes van Fabiënne

(oktober 2017)

 

De gouden neusklem 34

Gouden neusklem Nicole van DongenHallo allemaal,

Ik ben Nicole van Dongen en ben 9 jaar oud en zit nu bijna 1 jaar op synchroonzwemmen en ik vind het superleuk.

We hebben al een paar keer een hele mooie show gedaan waar ik bij was, dit vond ik echt supertof. Zwemmen is voor mij heel leuk en ik doe het graag. Ik probeer heel veel kunstjes te leren in het water en hoop dat ik later heel goed hierin ben. Op dinsdagavond doen we droogzwemmen en we hebben een hele leuke groep. Verder vind ik het heel leuk dat ik de gouden neusklem heb gekregen.

Groetjes,

Nicole van Dongen

(september 2017)

 

De gouden neusklem 33

Gouden neusklem MariekeIk heet Marieke van Dijk.

Ik ben op synchroonzwemmen gegaan omdat Noor mijn vriendinnetje vroeg of ik ook op synchroonzwemmen wou. Ik zei ‘Ja’ en toen ging ik proefdoen voor synchroonzwemmen en daarna ben ik erbij gegaan omdat ik het leuk vond. Ik heb twee keer in de week trainen voor synchroonzwemmen. Ik heb een keer in het zwembad training en een keer droogtraining.  Wedstrijden zijn vooral leuk. En ik moest bij proefzwemmen ringen opduiken van de bodem. Bij de wedstrijden moet je basishoudingen doen. Op de buik en op de rug. Dan moet je een plank zijn en met de handen onder je billen stuwen als je op je rug ligt en onder je navel stuwen als je op je buik ligt. Dat vind ik de makkelijkste basishoudingen. De zeilboot is nog makkelijker. Dan moet je op je rug liggen als een plank en een been tot de knie omhoog trekken. Je moet dan onder je billen stuwen. Bij een dub moet je je benen tegelijk intrekken op je rug. En stuwen onder billen.

Je kunt de wedstrijden in elk seizoen doen. Ik heb hem al in de winter gedaan en in de zomer. In de winter heb ik de dub, de zeilboot en stuwen op de buik en rug gedaan en planken. We waren met meer dan 20 kinderen. De wedstrijd uit Horst. We hebben toen wedstrijdervaring opgedaan. Je kon geen prijzen winnen maar het was wel leuk. De wedstrijd in Maastricht was in de zomer. We hebben bij de wedstrijd onze dans gedaan van hupsakee.

Ik vind het superleuk dat ik de Gouden Neusklem heb gekregen.

Dat was mijn verhaal.

(juni 2017)

 

De gouden neusklem 32

Leanne bij NieuwjaarsshowHoi hoi allemaal,

Mijn naam is Leanne Gerrits en ik ben 15 jaar. Ik doe nu al ongeveer 3 jaar met veel plezier aan synchroonzwemmen.

Dit jaar zat ik in de age 2 met Femke, Niamh, Marit, Lisa en Laura. We werden getraind door Ellen en Nikki. Dit was een erg leuk team! We hebben samen veel leuke dingen bereikt. We hebben namelijk de interkring mogen meezwemmen in Lelystad. Het was een super leuke ervaring om eens op Leanne bij Age 2een grote wedstrijd te zwemmen. Ook hebben we op het synchrobeat (NK) in Eindhoven techniek mogen zwemmen, wat ook echt super leuk was. Dit was dus met de age 2 ploeg, maar ik heb ook nog in de combo meegezwommen dit jaar. Omdat dit voor veel meiden het eerste jaar zou zijn dat ze in de combo mochten zwemmen, hebben we het hele jaar door met wisselplekken gewerkt. Iedere week was de andere dus aan de beurt zodat er een keuze gemaakt kon worden wie het beste de dans kon meezwemmen. Ik werd uitgekozen en vond het echt een super leerzame ervaring! Omdat we met de senioren meegetraind hebben was het op het begin nog wel een beetje wennen. Het was allemaal veel zwaarder en er werd steeds meer verwacht van ons. Maar het werd ook allemaal steeds gezelliger en hebben echt super leuke dingen gedaan met zijn alle. We hebben bijvoorbeeld een dagje gehad dat we met de hele combo een Combo teamhigh-tea hebben gehad maar ook een escaperoom gedaan! En het vele droogtrainen waarin we veel gelachen hebben. Maar we zijn hiermee toch aardig goed in geslaagd, we hebben namelijk een tweede plek behaald op de regiowedstrijden.

Ik hoop dat we volgend seizoen weer kunnen gaan knallen met de junioren ploeg en eventueel een combo. Ik heb er heel veel zin in en verheug me er al op!

Ik geef de gouden neusklem door aan Marieke, heel veel succes met het schrijven van jouw stukje over het synchroonzwemmen!

(mei 2017)

 

De gouden neusklem 31

Kampioen Senioren 2016Na al bijna vier jaar de gouden neusklem elke maand aan mijn neus voorbij te zien gaan is het nu dan toch echt aan mij de beurt om een verhaal(tje) te schrijven.

Waar is het allemaal begonnen: allereerst heb ik het sterrenplan gevolgd en keek ik een tijdje elke zaterdagochtend jaloers naar mijn oudere zus (die toen altijd samen met Roos en Ellen deed synchroonzwemmen). Na een tijdje was ik ook oud genoeg om te gaan starten, en wel toen ik zeven jaar oud was (1999). Mijn eerste dans op de Limburgse kampioenschappen was een solo op een nummer van Toy Box - Best Friend (de moeite waard om even op te zoeken op YouTube!). Geweldig! een 2e plek! En niet geheel onbelangrijk Loes Bovée, Fenny v/d Sterren en Ellen Jenniskens (toen ook al!) waren mijn trainsters. Luxe, drie trainsters op een zo'n meiske. Blijkbaar was het nodig. Na mijn solo heb ik nog één keer meer meegedaan op de Limburgse B Kampioenschappen met een gave groepsdans, met dit keer een 1e plek. Hierna ben ik naar de Age I gegaan en mocht ik voortaan met de "grote dames" mee naar de Limburgse A Kampioenschappen. Wat een leuke tijd waren de aanloopdiploma's met trainsters als Ellen Brouwer, Loes Bovée, Marly Verhaeg, maar ook Roos Gielen! Ook zal ik de vele kampen nooit meer vergeten met als hoogte punt Moniek Brouwer en haar Sokje, de vele dansjes voor de bonte avond en natuurlijk het leeglaten van de luchtbedden van de leiding (ik hoop dat ik niemand op ideeën breng).

Tarzan soloEenmaal in de wedstrijddiploma's heb ik altijd training gekregen van Monique Coolen en Joris van Casteren. Monique en Joris hebben ontelbaar veel uitvoeringen voor mij en mijn teamgenoten in elkaar gezet. Van solo's met wel een heel spannend kantstuk (op muziek van Tarzan en een aap-achtig kantstuk) tot een griezelduet met Natascha Thissen, een chinese groepsdans en een combo op muziek van Elvis. Langzaamaan werd ik natuurlijk ook een beetje ouder en mocht ik ineens met de senioren mee gaan zwemmen. Dit vond ik toch wel heel erg spannend aangezien ik jarenlang trainen had gekregen van deze dames, waaronder Roos Gielen en nu moest ik ineens mee gaan zwemmen. Het waren een aantal fantastische jaren met deze dames. En elke jaar zitten deze ex-teamgenoten weer trouw op de supportersbank met de show.

Kleine Zeemeermin 20152015 was een bijzonder jaar. Dit jaar was het jaar van de Kleine Zeemeermin waarin het jeugdtoneel samenkwam met het synchroonzwemmen. Een fantastische show waarbij vooral onze synchroonzwemclub ook echt een hechte club is geworden. Leuk om jong en oud door elkaar te zien.
Boorebrullef 2016In 2016 heb ik samen met Roos deel mogen nemen aan de Boorebrullef van HZPC. Wat een fantastisch evenement waarin heel HZPC samen kwam. Alle afdelingen door elkaar en voor elkaar. En wat hebben we een mooi feest gehad. Ik hoop dat de gedachte waarmee we die Boorebrullef hebben gevierd, als één club, nog lang mag doorklinken.

Waar ik zelf dus ooit het broekie in een team vol met senioren was is dat tegenwoordig toch wel anders en vorm ik samen met Roos toch wel de oudere garde in het team. Ook is er inmiddels een nieuwe hoofdtrainster: Ellen Jenniskens, wat ook weer hele andere dansen en trainingen opleverden. Leuk om ook weer gechallenged te worden door meiden die heel wat jonger zijn. Maar vooral ook leuk hoe gezellig we het met z'n allen hebben, inclusief de vrijdagavondjes in kroeg de Beurs! Een jaar geleden ben ik naast het zelf zwemmen, trainen geven en jureren, nog een andere uitdaging aangegaan: namelijk als voorzitter van synchroonzwemmen in het bestuur begonnen. Wat een leuke club om te mogen vertegenwoordigen in het algemeen bestuur van HZPC. Met allemaal betrokken zwemsters, betrokken ouders, betrokken officials en vooral ook de wil om er samen echt iets van te maken. Ook zijn we volop bezig met de samenwerking zoeken met andere afdelingen binnen HZPC en ook andere verenigingen (bv. de balletschool in horst en HOSEMA de turnvereniging), dit in vooruitzicht op de nieuwe sportzone Afslag 10. Nog plannen genoeg in ieder geval om onze club naar een hoger level te tillen, dus voorlopig zullen jullie nog wel even last van mij hebben!

Groetjes van Mieke

(april 2017)

 

De gouden neusklem 30

Gouden neusklem jessieHallo,

Ik ben Jessie Houben.
Ik ben 11 jaar oud en zit nu bijna 2 jaar op synchroon zwemmen.
Ik vind het echt super leuk en ik vind het ook een hele gezellige club.
Vorig jaar heb ik mee mogen doen met het LKB en ons groepje is toen 3de geworden!
Ook gaan we ieder jaar op kamp.
Mijn eerste kamp was glitter en glamour thema en afgelopen jaar was het heksen thema.
Ik kijk nu al uit naar het volgende kamp.
Ondanks dat ik niet aan alles mee kan doen en ook niet alle diploma's kan halen omdat ik een beperking heb aan mijn linkerarm, hoop ik dat ik nog lang met veel plezier bij HZPC kan en mag blijven zwemmen.

Groetjes Jessie Houben

(maart 2017)

 

De gouden neusklem 29

DSC_10395_DxO

Hallo allemaal,

Als eerste wil ik Noor bedanken dat ik de Gouden Neusklem van haar kreeg! 
Mijn naam is Ilse Driessen en ik ben 16 jaar oud. Ik zit nu ongeveer 10 jaar op synchroonzwemmen en vind het nog steeds erg leuk. Dit seizoen geef ik samen met Roos en Emma trainen aan 8 leuke meiden. Samen met Emma zwem ik dit seizoen een duet, dat vind ik heel leuk, want Emma en ik zwemmen al erg lang samen en nu mogen we eindelijk laten zien wat we kunnen. Binnenkort hebben wij de regiokampioenschappen wat een hele belangrijke wedstrijd is. De wedstrijd is opgesplitst in 2 zondagen waarvan op de ene zondag de techniek word gezwommen en de andere zondag de uitvoeringen. Dit  jaar zwem ik voor het eerst mee in de combo, dat is een groep waar bij ons een paar meiden van de AGE 2, junioren en senioren in mee zwemmen. De afgelopen 2 jaar heb ik ook meegetraind bij de combo, maar dit jaar heb ik mijn eigen plek! Dat vind ik super leuk, maar is ook heel zwaar. Ik heb super veel zin in de wedstrijd en heb er ook heel veel vertrouwen in dat we goede resultaten zullen behalen. We hebben er met z’n alle heel hard voor getraind, dus daar kan het niet aan liggen. Ook hoop ik graag dit seizoen mijn junioren diploma te halen, maar eerst eens laten zien wat we kunnen op de wedstrijd!

Meiden ik wil jullie allemaal heel veel succes wensen, we gaan knallen!!

Groetjes Ilse

(februari 2017)

 

De gouden neusklem 28

Hoi allemaal,

Gouden neusklem Noor JenniskensIk ben Noor Jenniskens en ik ben 7 jaar. Ik ben nu 1 jaar bij synchroonzwemmen en ik vind het superleuk!

Een paar weken geleden hadden we de Nieuwjaarsshow en dat was heel leuk! Ik heb toen een dansje gedaan in het water samen met Maud, Evelien, Fabiënne, Lynn, Suus, Nicole en Marieke. Dat is mijn synchroonzwemgroepje. Het is een heel leuk groepje. De show vond ik echt geweldig! Ik vond alle dansen prachtig. Ons groepje was als laatste aan de beurt en toen kwamen er sterrenpitsers, dat was heel mooi! Ik vond het ook heel leuk dat er een vriendje en een vriendinnetje van mij naar de show kwamen kijken. En juf Sofie en oma Helma zijn ook geweest. Ze vonden het allemaal heel mooi. Na de show had mama oliebollen gekocht en die waren heel lekker!

We zijn met synchroonzwemmen ook nog op de televisie geweest, bij TV Reindonk. Ze kwamen eerst filmen in het zwembad. Toen heeft een mevrouw nog van alles gevraagd aan mij en aan Evelien. Dat vond ik best wel spannend, maar het was ook heel leuk. Ik vond het heel leuk om mezelf op de televisie te zien.

Volgende week is weer een wedstrijd. Daar heb ik zin in! De vorige keer kon ik niet meedoen omdat ik pijn had aan mijn knie maar nou ga ik zéker weer mee!

Groetjes van Noor

(januari 2017)

 

De gouden neusklem 27

Hoi allemaal,

Gouden neusklem MaudIk ben Maud Jenniskens en ik ben 7 jaar oud.
Ik woon in Hegelsom en heb 2 zusjes. Naast het synchroonzwemmen heb ik als hobby dansen.
Ik ben nu 1 jaar bij het synchroonzwemmen en vind het erg leuk. Na het zwemmen vind ik het ook gezellig met de andere dames uit mijn groepje zoals Lynn, Suus, Noor, Evelien en Fabiënne.
Het leukste wat ik in het afgelopen jaar gedaan heb is op kamp gaan! Dit was erg gezellig.
Een paar weken geleden heb ik ook mijn eerste wedstrijd gezwommen. Dit was erg leuk maar ook wel een beetje spannend.
Volgende vrijdag en zaterdag hebben we de Nieuwjaarsshow en daar heb ik erg veel zin in.
Ik wil de Gouden Neusklem graag aan Noor Jenniskens geven.

Groetjes,
Maud

(december 2016)

 

De gouden neusklem 26

 
Hallo,

Gouden neusklem lynn houbenIk ben Lynn Houben, 6 jaar en ik woon in Kronenberg. Na de zomervakantie ben ik begonnen met synchroonzwemmen want ik wilde graag balletten en zwemmen. Ik vind het erg leuk maar nog wel een beetje moeilijk. Mijn leidsters vind ik erg leuk en ze helpen mij erg goed! Het leukste om te doen vind ik de borstcrawl met de haaientanden en de hoek. Bij de landtraining hebben we een keer les gehad van een echte balletjuffrouw. Dit vond ik super gaaf! Samen met oma Truus ben ik gaan zwemmen en heb ik laten zien wat ik al kon. Mijn oma vond het erg knap! Ik heb heel veel zin in de show maar vind dat ook nog wel spannend. Hopelijk mag ik nog heel veel meer leren en samen met mijn groepje veel plezier hebben!

(november 2016)

 

De gouden neusklem 25

Hoi allemaal,

Gouden neusklem Emma JacobsAls eerste wil ik Suus bedanken!
Mijn naam is Emma Jacobs en ik ben 15 jaar oud. Ik zit nu al zo’n 8 jaar op synchroonzwemmen en ik vind het nog steeds erg leuk!
Ik zwem dit seizoen in de junioren en ik krijg training van Joris en Roos. Ook zwem ik in de combo.
Afgelopen seizoen zijn we met de senioren 1ste geworden op de Limburgse Kampioenschappen! We waren allemaal erg blij en verrast. Ook heb ik afgelopen seizoen een solo gezwommen. Hiermee ben ik tweede geworden.
Op zaterdag geef ik samen met Roos en Ilse training aan de jongste meiden. Ik vind het erg leuk om te zien hoe enthousiast alle meiden zijn.
Ik hoop nog heel lang en met veel plezier te kunnen zwemmen!

Groetjes Emma Jacobs

(oktober 2016)

 

De gouden neusklem 24

Hallo allemaal,

Gouden neusklem foto SuusIk ben Suus van Vegchel en ik ben 7 jaar. Ik zit nu een half jaar bij synchroonzwemmen en ik vind het kei leuk! Ik heb zin om op kamp te gaan.
We hebben al een show gedaan en dat was heel leuk.
We hebben leuke kinderen in de groep.
Ik heb al geleerd: koprol, drijven met bottles en dan balletbeen en zeilboot.
En ik ben pas jarig geweest.

Hajje  van  Suus van Vegchel

(september 2016)

 

De gouden neusklem 23

Hey Allemaal!

Ik ben Femke Westheim en ben 13 jaar. Ik zit al zo’n 5 jaar op synchroonzwemmen en vind het nog steeds net zo leuk! Ik zit in de age II en krijg training van Joris en Nikki. We hebben het afgelopen seizoen heel hard getraind voor onze dans die we vorige week mochten uitvoeren op de LKA! De LKA was super leuk. Bij de techniekwedstrijd hebben Niamh en Linda hun diploma gehaald en bij de danswedstrijd zijn er ook heel veel medailles gevallen! Wij hebben met onze groep de 2e plek behaald! We gingen ook gezellig overnachten bij de Lange Akker in Maastricht. Na de wedstrijd hebben we nog gegeten bij John’s Foodstore! Ik ben super trots op iedereen die heeft mee gedaan met de LKA! Want wie had ooit gedacht dat we zoveel medailles zouden winnen!Age II 2e!

Op de foto zie je de Age II op de 2e plek! (links op de foto)

Groetjes Femke!

 

De gouden neusklem 22

Hallo allemaal,

Gouden neusklem NiamhIk ben Niamh Rutten en ben 13 jaar. Ik zit in het 2e jaar van het Dendron. Mijn hobby is natuurlijk synchroonzwemmen. Ik zit er al een tijdje op, hoe lang weet ik niet precies maar ongeveer 5 jaar. Ik train 4x in de week, op dinsdag (landtraining), donderdag train ik voor mijn duet met Lisa en  vrijdag en zaterdag. Ik zit samen in de groep met : Laura, Lisa, Leanne, Britt, Mette, Marit, Femke, Iris en ik zelf. We zitten in de categorie age II. Onze trainer is Joris, hij traint ons elke vrijdag en zaterdag. Op de training doen we van alles zoals techniek of voor de dans trainen. Op donderdag worden we getraind door Ellen, zij heeft het duet gemaakt van Lisa en mij. Op de LKA mogen we het duet uitvoeren in de categorie age II. Vorige week hebben we ook een show gehad, de Synchrowattuhshow. Het ging over het zwemmen wat we allemaal deden met synchroonzwemmen. Er waren 2 toneelspeelsters en die konden er dan niks van en dan moesten wij het goed voor doen, super leuk! De LKA is al bijna dus dat betekent dat we nog super hard moeten trainen voor de dans. Voor de LKA worden je haren gedaan en je krijgt make-up op. Eerst worden je haren in een knot gedaan en krijg je er gelatine in zodat je haren mooi strak blijven zitten, dan krijg je nog een mooi haarstukje van glitters wat lekker opvalt in het water. Als laatste krijg je water vaste make-up op die er niet in het water afgaat. Ik vind het synchroonzwemmen echt super leuk en hoop nog een goede plaats te bereiken met mijn groepsdans en duet.

Het is nu mijn beurt om de gouden neusklem door te geven en ik geef hem aan ……….. Femke!!

 

De gouden neusklem 21

Anna KroonHoi allemaal,
Ik ben Anna Kroon en ik ben 11 jaar. ik heb de gouden neusklem gekregen van Sofie. ik zit nu al een half jaartje op synchroonzwemmen. Laatst heb ik mijn eerste wedstrijd gehad, het LKB. We moesten daar heel lang wachten. Na even wachten konden we onze haren gaan doen. Er moest veel gelatine in en ook heel veel speldjes zodat alles goed vast bleef zitten. Toen we eindelijk de dans mochten zwemmen, kregen we nagellak op onze neusklem. Met de dans zijn we helaas laatste geworden. Maar ik ben wel eerste geworden voor de Anna met groepje op LKBbasishouding. Nu ben ik aan het oefenen voor het basishouding en zeilboot diploma. Ik zit bij Emma, Eva, Pien en Kim in het groepje. Ik zwom eerst alleen op zaterdagochtend en nu ook op vrijdagavond. Dat is altijd gezellig.
Groetjes Anna

N.B. Inmiddels heeft Anna haar basishouding- en zeilbootdiploma gehaald.

 

De gouden neusklem 20

Gouden neusklem foto SofieIk ben Sofie Geurts en ben 10 jaar. Ik krijg de gouden neusklem voor de 2de keer. Ik zat dit jaar in de JBB (jeugdboorebrullef) en zit inmiddels al 3,5 jaar op synchroonzwemmen. En vind het super leuk.

Synchroonzwemmen
Ik zit op synchroonzwemmen en vind het super leuk. Ik heb inmiddels 4 diploma’s:
1* Basishouding
2* Zeilboot
3* Balletbeen
4* Barracuda

Er is ook nog een spagaat diploma maar die heb ik overgeslagen. En voor de age 1 en de age 2 moet ik nog heel hard trainen. 13 maart 2016 had ik diploma zwemmen en haalde ik mijn barracuda diploma. yeey!!!

Buiten de club
Ik speel ook met kinderen van het synchroonzwemmen buiten de club zoals met Emma , Pien en Kim. Ik ben ook een keer met die drie meiden naar de EK geweest dat was super leuk. Want in de pauze gingen we naar het strand en maakten een hele verzameling van zeesterren en van schelpen dat was echt super gaaf.

JBB
Ik zat dit jaar dus in de JBB dat was echt super leuk. Ik speelde Bert de vader van de bruid. Heel grappig was dat ik een jongen moest spelen en ik was kleiner dan mijn 2 nep dochters. Ik mocht ook van de tafel af springen en ik heb daardoor een super leuke carnaval gehad.

Dit ben ik
Ik ben Sofie Geurts. En ben 10 jaar oud. Woon in Horst. en mijn hobby’s zijn synchroonzwemmen , wedstrijdzwemmen en zwemvaardigheid. En mijn leukste hobby is synchroonzwemmen. Ik ben altijd super druk en hou van bewegen. en mijn bff van het synchroonzwemmen is Maud Lucker en Eva Driessen.

Gouden neusklem
en ik geef hem aan ……………………………Anna Kroon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

De gouden neusklem 19

Noah JanssenHallo allemaal,
Ik ben Noah Janssen. Ik ben 11 jaar en ik zit in groep 8. Mijn hobby’s zijn zingen, dansen, met onze hond spelen en vooral synchroonzwemmen.
Ik heb deze keer de Gouden Neusklem gekregen en ga jullie wat vertellen over het synchroonzwemmen.
Ik train altijd op dinsdag, vrijdag en zaterdag. Ik zwem zelf een solo en de groepsdans van ons groepje. Dat groepje bestaat uit Amber, Kim, Linda, Maud, Sofie en ikzelf. Wij zitten in de Age I. Mijn solo traint Ellen met mij en onze groepsdans traint onze trainster Roos met ons.
Natuurlijk zwem ik ook wedstrijden zoals de LKB. Daar ben ik 1e geworden met mijn  solo en we zijn 2e geworden met onze groepsdans. Maar ik zwem ook techniekwedstrijden. Daar heb ik helaas niks gewonnen de afgelopen keer. Maar ik doe in ieder geval mijn best en inmiddels heb ik mijn Age I diploma gehaald. Nu zijn we aan het trainen voor het LKA en de limiet voor de synchro beat heb ik ook gehaald, dus daar wil ik ook graag naartoe.
Ik vind het synchroonzwemmen heel leuk en ik blijf denk ik ook nog heel lang synchroonzwemmen bij HZPC. Ik vind ook dat HZPC hele leuke activiteiten heeft zoals De Kleine Zeemeermin, kamp en dit jaar komt er weer een show. Ik weet niet wat er nog gaat gebeuren bij het synchroonzwemmen, maar ik heb er zeker zin in.
Groetjes Noah!

 

De gouden neusklem 18

Hoi allemaal,

Gouden Neusklem EvelienIk ben Evelien, ben 6 jaar en zit in groep 3.
Ik zit op synchroonzwemmen. Ik ken Roos omdat mijn moeder bij Roos op toneel zit. 
Ik vind het leuk met de synchroonzwem Club. 
De dans is leuk. Ja, ik vind het goed dat ik de gouden neusklem heb.
Samen gaat het wel fijn en leuk met elkaar .
Dank je voor de gezelligheid.            
En bij het kamp was het leuk en fijn hoor. 
Gouden neusklem Age IISamen plezier dat is fijn .

Hier zie je Age 2. Knap en mooi vind ik het, dat kan ik nog niet hoor !
Dat kan later iedereen denk ik , Cool!!!

Groetjes,
Evelien

 

De gouden neusklem 17

RoosEn dan krijg je heel verrassend zelf de gouden neusklem. Nu ligt de druk op mijn schouders om deze maand een stukje te schrijven over mijn synchroonzwemervaringen. En waar ga je dan over schrijven?!? Daarover nadenkend ben ik bij mijn ouders “het archief” eens ingedoken, want wanneer ben ik nou precies begonnen met synchroonzwemmen?

Uit de boeken blijkt dat ik in september 1995 ben gestart, afgelopen seizoen was dus (zonder dat ik het zelf in de gaten had) mijn 20 jarig synchroonzwemjubileum. Pfoe dan ben ik toch wel oud… of ja ik kan beter zeggen: dan ben ik toch al lang aan het synchroonzwemmen. Daarom leek het me wel leuk om eens terug te kijken naar die afgelopen zwemjaren.

Nadat ik bij HZPC het Sterrenplan heb gedaan, was het voor mij meteen duidelijk dat het synchroonzwemmen zou worden. De eerste beginselen geleerd bij Annemarie en Kim op de vroege zaterdagochtend. Op vrijdagavond droogtraining bij Monique, voor de training van de grote meiden, waar we verschillende dansjes leerden op de kant die goed van pas kwamen bij de bonte avond van het kamp. Als start van de zomervakantie stond steevast het synchro-weekend op de planning, met steeds een ander thema waaronder Speurneuzen, Heksen, de Grieken. Na anderhalf jaar mijn eerste diploma gehaald, het F diploma. Wanneer mijn eerste dans was weet ik niet precies maar ik denk dat het de Clowntjesdans was bij de jaarlijkse demonstratie, compleet met een kantstuk met ballonnen. Wat ik me nog goed kan herinneren was de LK-B waar ik met mijn groepje ‘Pocahontas’ heb gezwommen. We waren in de jongste categorie zo goed dat er in de categorie boven ons geen nummer één was omdat wij meer punten hadden. Een gouden medaille met een extra gouden randje. En een trainster die zo trots was dat ze in tranen was. En het leuke aan die dans is dat ik deze heb gezwommen met een aantal meiden die nog steeds vriendin van me zijn, waaronder Ellen (die kennen jullie allemaal), Liset (de oudere zus van Mieke) en José. We kennen de eerste armbeweging nog steeds! De grote mascotte die we bij ons hadden heeft ons veel geluk gebracht.

Daarna zijn er nog veel dansen gevolgd. ‘James-Bond’, een groepsdans van Kim waar we in mochten schieten op de knallen van de muziek. Een eerste zelf gemaakt duet op trance muziek samen met Ellen. Zelf de muziek knippen en plakken met een cassettebandje. Ook vond ik nog een cassettebandje met mijn eerste solo ‘The Mexican’. Dat was in de periode dat Monique weer terug was bij de club, nadat we haar een brief hadden geschreven met de vraag of ze alsjeblieft weer terug wilde komen. Gelukkig hadden we genoeg charmes in de strijd gegooid want daar hebben we nog vele jaren plezier van én mee gehad!!! 

Een ander hoogtepunt was dat ik mee heb gedaan aan de jeugdboorebrullef, als ‘oeme Sjang’ in mooie oranje jas, compleet met snor. Een hele leuke ervaring!! Daarom ook extra leuk dat we dit jaar als HZPC de jeugdboorebrullef en de groete boorebrullef weer mogen organiseren!!

Na de trainingen op zaterdag volgden de trainingen op vrijdagavond. We hebben ook een tijd op woensdagavond trainen gehad, waarbij we vaker na de training nog even in de frietkraam een kroketje of milkshake gingen nuttigen. En ik heb zelfs nog een periode op de vroege ochtend gezwommen op een doordeweekse dag voor schooltijd. De trainingen van de zaterdag zijn een periode verplaatst geweest naar de zondag. In die periode was ik zelf al actief als trainster. Iets waar ik in de loop der jaren steeds meer ervaring in op heb gedaan en nog steeds in bij blijf leren. Het is leuk om de sport die je leuk vindt en plezier mee beleeft over te dragen naar nieuwe enthousiastelingen. En ook om met een team trainers na te denken over waar je als club naartoe wil en wat je met de meiden wilt bereiken. Ondertussen is het zo dat ik met veel meiden samen zwem die ik de beginselen van het synchroonzwemmen zelf heb aangeleerd. Dat doet me denken aan het jaar dat ik met Kim voor het eerst een duet ging zwemmen. Jaren opgekeken tegen die gave trainster en dan er mee samen mogen zwemmen, wauw!!

De Maria Wisselbeker heb ik twee keer mogen ontvangen. Voor mijn inzet bij het zwemmen. Een hele eer!

Er waren nog veel meer dansen waaronder ‘Chicken run’ waar we als kippen het water in mochten. De stoere ‘waterpolo dans’ waar we schreeuwend opliepen en met badmutsen op zwommen. Een heuse ‘tango’ in het water. Solo’s, duetten, groepsdansen…. Teveel om op te noemen en precies te herinneren. ‘Nightwish’ een dans waar we Nicole, liggend op de voeten van Patricia, als “lijk” uit het water duwden. Met dat team zijn we nog ver gekomen. Heel bijzonder was het dat we ons kwalificeerden om met (een deel) van het team mee te doen aan het NK. Wat nog bijzonderder was, was het feit dat we op de tweede dag van het NK ook mochten zwemmen. ’s Avonds in het hotel hebben we de dans nog aangepast zodat we die de tweede dag konden zwemmen.

Het ontdekken van de nieuwe discipline bij het synchroonzwemmen, de combi. Waar we mee begonnen zijn op Elvis, Kong Fu Panda en later met Ellen, met een nieuwe groep senioren, zijn gaan oppakken. Iedere keer komt er weer een nieuwe uitdaging voorbij.

Ook hebben we ieder jaar een demonstratie of een show gedaan, vaak met een thema. Compleet met versieringen, aankleding, presentatie. Kleine ZeemeerminMaar het meest trots ben ik wel op de productie die we afgelopen seizoen hebben weten neer te zetten: ‘De Kleine Zeemeermin’. Leuk om te zien hoe een paar creatieve ideeën kunnen uitmonden in één groot waterspektakel. Mooi hoe iedereen daarin betrokken is geweest en heeft meegedaan. Hoe we als afdeling een echte groep zijn. In een woord: genieten!!!

Het is een heel verhaal geworden, ook al is het slechts een kleine greep uit al mijn synchroonzwemherinneringen. Ik vond het erg leuk om ze “op papier” te zetten. Ik hoop dat ik jullie ook een beetje heb kunnen boeien.

Wie de gouden neusklem nu gaat ontvangen kunnen jullie de volgende maand weer lezen!

Roos Gielen

 

De gouden neusklem 16

Hallo allemaal.
AmberIk heb deze maand de gouden neusklem gekregen en daar ben ik heel blij mee.
Mijn naam is Amber Duijndam. Ik ben bijna 12 jaar en ik zit nu al zo'n anderhalf jaar op synchroonzwemmen. Pas geleden heb ik mijn eerste wedstrijd gehad. Dat was erg leuk om te doen.
Verder heb ik onlangs mijn balletbeendiploma gehaald. Nu weer hard oefenen voor het volgende, het spagaatdiploma. Daar zitten best moeilijke figuren bij.
Ik vind synchroonzwemmen echt super leuk. Ons groepje is druk bezig met de dans voor het LKB. Ik hoop dat we eerste worden met het LKB.
Groetjes Amber
 
 

De gouden neusklem 15

Hallo allemaal.
Deze maand ben ik de gelukkige die de gouden neusklem in ontvangst mag nemen. Na de zomervakantie in 2014 ben ik begonnen met synchroonzwemmen. Ik vind het heel leuk om te doen, vooral de oefeningen in het water. De kleine zeemeermin vond ik super leuk om te doen, de laatste show was ik wel heel moe, Maar ik ben toch doorgegaan. Het dansen in het water vind ik mooi om te zien, ik hoop dat ik dat straks ook een keer mag gaan doen. Maar dan moet ik eerst nog diploma's gaan halen, Die heb ik nog niet.
Dit jaar heb ik ook een wisselbeker gekregen voor mijn inzet, dat had ik helemaal niet verwacht.
De beker heeft nu een plekje op mijn slaapkamer gekregen. Ik hoop dat ik later ook zo goed word als de trainsters, en dat ik dan ook les mag gaan geven.
 
Groetjes Elvira Versteegen.
 

De gouden neusklem 14

Hallo,

Ik vind het hartstikke leuk dat ik de gouden neusklem heb gekregen. Dank je Emma. Mijn maan is Britt Verhaeg. Als 4 jarig meisje ben ik op zwemles gegaan en al snel had ik mijn A-B en C. omdat ik nog wat jong was om door te gaan naar zwemvaardigheid ben ik in Horst gaan zwemmen bij het sterrenplan. Daar heb ik voor het eerst met synchroonzwemmen kennis gemaakt. tijdens een proefles hebben we toen allemaal leuke dingen gedaan. Mijn keuze was al snel gemaakt: ik wilde bij synchroonzwemmen. Ik zit nu ongeveer 5 jaar op synchroonzwemmen en ik vind het nog steeds harstikken leuk. De wedstrijden vind ik best spannend. Ik leer nog steeds heel veel nieuwe dingen. De techniek is soms bet moeilijk. Het samen werken aan een dans vind ik ook erg leuk. Dit jaar heb ik voor het eerst een solodans gedaan. Dit was erg spannend maar wel erg leuk. Ik mag dit jaar voor het eerst naar de LKA. Daarnaast mag ik ook mee doen aan de synchro beat in Eindhoven. Allemaal leuke dingen,nieuwe dingen. Tussen door doen we ook nog anderen leuke gezellige dingen,zoals papa zwemmen, en uitvoering van de musical De kleine zeemeermin. Het uitvoeren van De kleine zeemeermin was super tof. Dit zal ik nooit meer vergeten. En voorlopig zal ik niet stoppen met zwemmen bij HZPC.

 

 

De gouden neusklem 13

 

SofieHallo allemaal, ik ben Sofie Hermkens ik ben 8 jaar en zit nu een jaar bij synchroonzwemmen. 3 weken geleden heb ik mijn eerste diploma gehaald, basishouding.

Ik vind synchroonzwemmen super leuk, vooral het onderwater zwemmen vind ik tof, ik krijg er veel conditie van en ben al zo lenig dat ik de platte split kan. Borstcrawl en rugcrawl vind ik ook heel leuk om te doen, maar het zwemmen op muziek is het allerleukste. In de maand maart heb ik de gouden neusklem gekregen en in de maand april ga ik hem aan iemand anders geven, maar ik weet nog niet aan wie. Met pinksteren hebben we uitvoering met Tovri kids van de Kleine zeemeermin, daar heb ik zin in!
Groetjes Sofie Hermkens

 

 

De gouden neusklem 12

                                                                                                                            Eva Driessen

Ik heb laatst meegedaan aan de Limburgse Kampioenschappen. ’s Morgens moesten we allemaal naar het zwembad om te verzamelen. Daar kregen we de make-up op en onze haren werden in een knot gedaan en toen kwam er gelatine overheen. Toen iedereen klaar was gingen we ons in groepen verdelen en met de auto naar Maastricht. Daar moesten we ons omkleden en naar het zwembad.

Daar moesten we eerst allemaal onze figuren doen. Ik moest bij de Duikelaar als eerste. Toen we daar mee klaar waren mochten we kijken naar verschillende dansen. En toen was het moment aangekomen. Wij moesten de dans doen. Toen we klaar waren was iedereen heel blij. Een van onze groepen had de eerste prijs gehaald. En daarna gingen we nog frietjes eten. Ik geef de gouden neusklem door aan Sofie Hermkes.

Eva Driessen, 8 jaar.

 

De gouden neusklem 11

Sofie 2

Ik heb de gouden Neusklem gekregen van Pien.

Ik ben Sofie en ben 9 jaar en zit ongeveer 1,5 jaar op synchroonzwemmen. Ik heb het Basishouding en zeilboot diploma. Ook doe ik wedstrijdzwemmen en zwemvaardigheid.

Ik vind synchroonzwemmen leuk omdat we heel veel leuke dingen doen zoals onderwaterzwemmen, de overslag en dat soort dingen. Ik vind mijn groepje heel leuk en gezellig omdat mijn trainsters mijn nicht Lieke en Nikki zijn. Ik zit in het groepje met Linda, Eva, Emma, Pien en Kim.

Ik vond het ontzettend gaaf om dit jaar met het synchroonzwemmen op kamp te gaan, dat moeten we vaker doen. De liedjes avond en het bosspel vond ik het leukste. Ook vond ik het leuk om de andere kinderen wakker te maken. Nu ben ik hard aan het oefenen voor het balletbeen diploma. Het dansje dat we aan het oefenen zijn voor de Kleine Zeemeermin vind ik super leuk en ik heb nu al heel veel zin in de show.

Ik geef de Gouden Neusklem aan………. Eva Driessen

Groetjes Sofie

De gouden neusklem 10

Hoi,

Ik ben Pien Kellenaers en ik zit al ongeveer 2 jaar op synchroon zwemmen. Ik vind synchroonzwemmen leuk omdat ik 2 hele leuke trainsters heb (Lieke en Nikki). En omdat ik dansen in het water leuk vind. Ik heb het diploma basishouding en sinds kort het zeilboot diploma!! De volgende kinderen zitten in mijn groepje: Linda, Kim, Eva, Emma, Sofie. Ik heb de gouden neusklem van Kim van Rengs en ik heb hem gegeven aan Sofie Geurts. Wij zijn aan het oefenen voor de Kleine Zeemeermin. Dat is dat we Toneel mixen met synchroonzwemmen. Het wordt een hele leuke show.

Groetjes Pien

De gouden neusklem 9

                                                                                                                            IMG_0246 (1)

Hoi

Mijn naam is Kim van Rengs en ik heb de gouden neusklem van Mette gekregen bedankt daar voor ik zit op synchroonzwemmen van af mijn 8e. Ik vind synchroonzwemmen leuk omdat ik van dansen houd en van zwemmen dat is dus een goede combinatie. Ik heb ondertussen mijn basishoudingen en zeilbootdiploma gehaald en ben aan het trainen voor het balletbeendiploma. Ik zit nu in het groepje met Mette, Maud, Lisa, Britt, Noah en Laura. Ik heb ook heel veel zin in de uitvoering van de kleine zeemeermin. Sinds dit seizoen train ik ook op de vrijdagavond, dit is erg gezellig. Ik vind het ook altijd erg gezellig met alle meiden en met de trainsters die erg leuk zijn. Op zaterdag fiets ik altijd samen met Mette en Pien naar het zwembad en daarom heb ik de gouden neusklem aan Pien Kellenaars gegeven.
 

De gouden neusklem 8

Dit verhaal is geschreven door: Mette Coppus                  

                                                                                                                             Foto Mette voor gouden neusklem

Hallo allemaal!

Wat leuk, ik heb de gouden neusklem ontvangen! Dankjewel Marit!

Ik ben Mette Coppus en ik ben begonnen met synchroonzwemmen toen ik 7 jaar was. Ik ben nu 10 jaar en heb inmiddels het Basishouding diploma, Zeilboot diploma, Balletbeen diploma en het Barracuda diploma. Het laatste aanloopdiploma (de Barracuda) was erg moeilijk en ik ben dan ook erg blij dat ik dit diploma heb gehaald. Ik ben nu aan het oefenen voor Age I.

Ik zit op deze sport omdat ik zwemmen en dansen leuk vind. Synchroomzwemmen is daarvan een hele mooie combinatie.

Toen ik begon met synchroonzwemmen, zat ik in een groepje met Femke, Marit, Esmee en Maud op de zaterdagochtend. Afgelopen jaar heb ik gezwommen met Kay, Floor, Lisa, Britt, Esmee en Kristel op vrijdagavond en zaterdagochtend. Sinds kort is de groepsindeling weer veranderd en nu zit ik bij Lisa, Britt, Kim, Maud, Pien, Noa en Laura. Het is altijd erg gezellig. Ook voor de dansoptredens hebben we samen altijd veer plezier als de haren in de gelatine worden gezet en we mooie make-up op krijgen.

Ik hoop dat ik nog lang kan blijven zwemmen en dat ik nog heel veel mag leren!

Wekelijks fiets ik samen met mijn klasgenootje Kim naar het zwemmen. Eigenlijk ben ik heel benieuwd wat zij heeft te vertellen over het synchroonzwemmen. Ik geeft de gouden neusklem daarom aan Kim van Rengs.

De gouden neusklem 7

Dit verhaal is geschreven door: Marit Smits

                                                                                                                            Mette

Heey!!!

Ik vind het leuk van Nikki dat ze aan mij de gouden neus klem heeft gegeven.

Dankjewel Nikki!!!

Mijn naam is Marit Smits en ben 12 jaar. Ik zit ongeveer 3 jaar op synchroonzwemmen. En vind het nog steeds super leuk! De trainsters zijn ook erg leuk. Ik heb vier diploma’s van synchroonzwemmen. Basishouding, zeilboot, balletbeen en barracuda. Ik vond ze allemaal best moeilijk. Maar het lukte toch!! Toen ik het basishouding diploma deed was ik 9 jaar. Toen ik het zeilboot diploma deed toen was ik 11 jaar. En toen ik het balletbeen diploma deed was ik ook 11 jaar. Op 9 maart heb ik het barracuda diploma gehaald! Ik had niet verwacht dat ik het zou halen, want dit is een moeilijk diploma. Maar ik heb het toch gehaald en was er super blij mee!! Het groepje van ons vind ik erg leuk. Ik zit samen met, Femke, Iris en Niamh. Samen hebben we het heel gezellig.

Groetjes Marit Smits

Ik wil de gouden neus klem doorgeven aan Mette!

De gouden neusklem 6

Dit verhaal is geschreven door: Nikki Laurijsse

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Internetbureau Forwart Henk Bovee Keukens Horst Munckhof Service Center Verkeersschool Janssen Versboerderij de Gastendonk Slijterij Weijs Rob's Sportshop Verstappen Verpakkingen La Rondine Aqua Fun Zwembaden Rabobank Horst Venray Mark van Lier aannemersbedrijf BV Witveld Bloembinders InnoVista Het Proeflokaal van Horst PLUS Markt Dinnissen BV Novitas

Bekijk al onze sponsoren