HZPC

Nieuws

Wedstrijdzwemmers in top10 tijdens NK

10 / 04 / 2017

Zwemmers MiniorCup

Van donderdag 6 tot en met zondag 9 april vonden in Eindhoven de Open Nederlandse Kampioenschappen lange baan plaats. Namens HZPC-Horst waren Björn Piket, Koen Koster, Manon Koster, Floor Weijmans, Ingrid van Horen, Imke van den Hoef en Serafina Vlijt aanwezig. Zij werden begeleid door hoofdtrainer Mark van Enckevort.

Het kampioenschap startte op donderdag voor de heren met de zware 400 meter wisselslag. Björn kwam als eerste aan de start en zwom een mooie race waarbij hij net boven zijn persoonlijke record eindigde. Koen zwom een klein pr en kwalificeerde zich hiermee voor de B-finale (plek 9 t/m 16). In de middagsessie eindigde Koen uiteindelijk als 8e van Nederland.

Op vrijdag zwommen beide heren de 50 meter schoolslag. Koen zwom hierop wederom een klein pr. Björn bleef helaas net boven zijn beste tijd. Verder kwam Koen op zaterdag en zondag nog aan de start op de 100 schoolslag, 100 vlinderslag en 200 wisselslag. Op alle afstanden zwom hij een (dik) persoonlijk record. Tevens kwalificeerde hij zich op de 200 meter wisselslag voor de B-finale. Hier verbeterde hij wederom zijn pr en eindigde hij als 7e van Nederland.

Bij de dames was de 200 meter vlinderslag het meest ‘favoriete’ nummer. Alle vijf de dames kwamen zaterdag aan de start op deze afstand. Manon kwalificeerde zich in de ochtendsessie voor de A-finale en Serafina, Ingrid en Floor startten in de B-finale. Voor Manon en Serafina was er een mooi pr. Zij eindigden respectievelijk als 5e en 6e van Nederland. Ingrid, Floor en Imke bleven helaas (net) boven hun pr.

Verder kwam Serafina nog aan de start op de 50 en 100 meter vlinderslag. Zij zwom mooie races en ging op de 100 meter vlinderslag naar huis met een klein pr. Manon en Ingrid kwamen aan de start op de 200 en 400 wisselslag. Ingrid zwom tevens de 100 vrijeslag. Floor zwom op donderdag de 200 vrijeslag en Imke verscheen vrijdag aan de start op de 400 wisselslag. De dames slaagden er helaas niet in om hun persoonlijke records te verbeteren.

MiniorCup en JuniorCup
In de pauzes tussen de series en finales werd er voor de minioren en junioren een wedstrijd georganiseerd: op zaterdag de MiniorCup, op zondag de JuniorCup. HZPC werd ook hier vertegenwoordigd door enkele deelnemers. Guido Jacobs, Jesse Jacobs, Isis van Kuijk en Jorn Sprunken kwamen op zaterdag aan de start in het 25 meter bad en gingen allen naar huis met (dikke) persoonlijke records! Tegelijkertijd zwommen Lars Hagens, Tijn van Kuijk, Danee Verstegen, Cas Verstegen en Veerle Maasdijk in het 50 meter bad. Ook zij zwommen mooie pr’s! Tijdens de JuniorCup startten Anna van Kuijk en Marlijn Zwart. Zij gingen eveneens naar huis met mooie resultaten.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Dinnissen BV Verkeersschool Janssen Versboerderij de Gastendonk Internetbureau Forwart Munckhof Service Center Aqua Fun Zwembaden Verstappen Verpakkingen Rob's Sportshop Mark van Lier aannemersbedrijf BV Witveld Bloembinders Vullings Rabobank Horst Venray Slijterij Weijs PLUS Markt La Rondine Het Proeflokaal van Horst Novitas Henk Bovee Keukens Horst InnoVista

Bekijk al onze sponsoren