Lijnen
Nieuws

Wedstrijdploeg stijgt een plek in A-klasse

15 / 01 / 2018

_MG_6081

Voor de wedstrijdzwemmers stond op zondag 14 januari de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma, en wel de tweede wedstrijd in de Nationale Zwemcompetitie. De wedstrijd werd gezwommen in het thuisbad in Horst. Dit was de twee van vier wedstrijden, die door alle verenigingen in Nederland gezwommen werd.

HZPC komt dit zwemseizoen wederom uit in de A-klasse, waarin de nummers 16 tot en met 45 van Nederland uitkomen. Extra spannend is dat vorige week bekend werd dat er aan het einde van dit seizoen (anders dan andere jaren) maar liefst 10 verenigingen zullen degraderen naar de B-klasse. Omdat HZPC tijdens deze wedstrijd enkele ‘vaste’ puntenzwemmers misten, moesten de zwemmers flink aan de bak!

Ondanks dat de ‘finalemaand’ december achter de rug is en de trainingsintensiteit naar beneden is gegaan, werden er nog diverse persoonlijke records gezwommen. Pleun van den Bergh, Isa Curvers, Manon van der Wielen (allen 200 rugslag), Lynn van den Beuken, Naomi Brouwers (100 vrijeslag en 200 wisselslag), Lars Hagens, Paul Kaczmarek (100 vrijeslag), Guido Jacobs, Isis van Kuijk, Jesse Jacobs, Ilse Versteegen, Hidde Vissers (100 rugslag en 50 schoolslag), Björn Piket (100 vlinderslag), Loeki Knops, Lyn Vallen (200 rugslag en 100 vlinderslag), Lieke Meulenkamp, Ilse Swinkels (400 vrijeslag), Iris van den Munckhof (50 vrijeslag), Anne Roefs (200 wisselslag), Vera Smits (100 vrijeslag), Daniël Vlijt, Maud Weijmans (100 schoolslag) en Serafina Vlijt (50 schoolslag) zwommen sneller dan zij ooit gedaan hadden. Bovendien waren er weer enkele nieuwkomers die voor het eerst aan de start mochten verschijnen op nieuwe afstanden.

In het totaalklassement zien we HZPC terug op een mooie 14e plaats en het team is daarmee een terechte deelnemer binnen de A-klasse. Ten opzichte van de eerste ronde is de club zelfs een plek gestegen! HZPC zwom de wedstrijd tegen Hellas-Glana uit Sittard/Geleen (uitkomende in de Hoofdklasse), Zwemclub Eijsden en Zwemsport Parkstad uit Landgraaf/Brunssum. De derde competitiewedstrijd wordt over 2 weken gezwommen in Maastricht.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

InnoVista Rob's Sportshop La Rondine Vullings Witveld Bloembinders Mark van Lier aannemersbedrijf BV Het Proeflokaal van Horst Novitas Slijterij Weijs Internetbureau Forwart Aqua Fun Zwembaden PLUS Markt Henk Bovee Keukens Horst Munckhof Service Center Verstappen Verpakkingen Rabobank Horst Venray Verkeersschool Janssen Versboerderij de Gastendonk Dinnissen BV

Bekijk al onze sponsoren