Lijnen
Nieuws

Wederom 9 medailles voor HZPC

29 / 05 / 2017

PVDHZSEKM2013

Waar het buiten ruim 30 graden was, zaten de zwemmers van HZPC afgelopen weekend, zaterdag 27 en zondag 28 mei, binnen in het 50-meter zwembad van Eindhoven. Het tweede deel van de Zuid-Nederlandse kampioenschappen stond op het programma. Net als vorige week behaalde HZPC negen medailles.

In het eindklassement moest de ploeg een plaats toegeven ten opzichte van vorige week. Niettemin een mooi resultaat. HZPC werd zevende van de 67 deelnemende clubs. De meeste medailles werden net als vorige week behaald door Koen. Hij won goud op de 200 vlinderslag (in een mooi pr!), 400 wisselslag en 100 en 200 schoolslag. Serafina was onverslaanbaar op de vlinderslagafstanden. Na het goud op de 50 en 200 meter vorige week, won ze dit weekend de 100 meter vlinderslag. Manon K pakte het brons op deze afstand. De laatste persoonlijke medaille was voor Marlijn: brons op de 50 schoolslag.
Tot slot won het damesteam nog twee medailles op de estafettes. Ingrid, Floor, Judith en Manon behaalden brons op de 4x200 meter vrijeslag. En na een zeer spannende race wonnen Judith, Manon, Serafina en Floor een zilveren medaille ‘met een gouden randje’ op de 4x100 meter wisselslag. Het verschil met het goud was slechts 0,02 seconden.

Daarnaast werden er veel persoonlijke records gezwommen. Marlijn behaalde op bijna alle afstanden (200 rug, 200 wissel, 200 vrij, 100 vlinder en 50 school) een pr! Ook Daniël en Björn zwommen allebei 3 pr’s. Voor de dames stonden er twee vrijeslag-afstanden op het programma. Op de 50 en 200 vrijeslag werden door Lisa, Pleun, Isa, Maud en Anna één of twee pr’s gezwommen. Ook zwom Maud nog een pr op de 200 wisselslag en zwom Manon K een klein pr op de 50 schoolslag. Manon W zwom een mooi pr op de 100 meter vlinderslag en kwam hiermee erg dicht in de buurt van de limiet voor de Nederlandse kampioenschappen.

Voor de senioren was dit de laatste wedstrijd van het zwemseizoen. De junioren-jeugd bereiden zich nu voor op de Nederlandse kampioenschappen, die over drie weken plaatsvinden.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

La Rondine Verstappen Verpakkingen Verkeersschool Janssen Het Proeflokaal van Horst PLUS Markt Vullings Henk Bovee Keukens Horst Munckhof Service Center Versboerderij de Gastendonk Mark van Lier aannemersbedrijf BV Internetbureau Forwart InnoVista Novitas Dinnissen BV Rabobank Horst Venray Rob's Sportshop Witveld Bloembinders Slijterij Weijs Aqua Fun Zwembaden

Bekijk al onze sponsoren