Lijnen
Nieuws

Uitstekend eerste weekend LWK

12 / 11 / 2017

Mascotte

Op zaterdag 11 en zondag 12 november vertrok een groot deel van de wedstrijdzwemmers naar Maastricht. Niet om carnaval te vieren, maar voor deel 1 van de Limburgse Winterkampioenschappen. Na twee dagen staat de medailleteller voor HZPC op 7 gouden, 15 zilveren en 13 bronzen medailles.

De eerste wedstrijddag begon voor de dames met de 400 meter vrijeslag. Hier werden direct enkele mooie persoonlijke records gezwommen. Pleun was maar liefst 12 seconden sneller dan ooit en dat leverde een bronzen medaille bij de jeugd op. Ook Imke en Floor zwommen beide een dik pr van 4 seconden en behaalden zilver en brons bij de senioren. De heren startten met de 200 meter rugslag. De junioren 1 Tijn en Cas zwommen persoonlijke records en behaalden zilver en brons. Björn won zilver bij de senioren in een nieuw pr. De eerste titel werd even later behaald door Tijn op de 50 meter vrijeslag. Ook op de 200 meter wisselslag won hij goud. Cas eindigde net achter hem en won zilver. Op de 200 meter vlinder was het een HZPC onderonsje. Het podium bij de senioren was volledig geel-zwart, met Serafina goud, Floor zilver en Imke brons. Ook bij de jeugd was HZPC goed vertegenwoordig: zilver voor Manon van der Wielen en brons voor Pleun.

De tweede dag begon met de zware 400 meter wisselslag voor de dames. Bij de senioren won Manon Koster overtuigend en werd Ingrid tweede, terwijl Pleun het brons bij de jeugd opeiste. Even later werd er ook op de 100 vrij door de dames erg goed gezwommen. Bijna alle jeugdzwemsters gingen met een (dik) pr naar huis. Serafina doorbrak voor het eerst de minuutgrens en won brons bij de senioren. Op de 50 vlinderslag stond zij op het hoogste podium en was het zilver voor Manon K. Voor de heren stond de 100 vlinderslag op het programma. Tijn en Cas verdeelden de medailles bij de junioren 1 en herhaalden dit even later op de 50 meter schoolslag. Daniël bewees na een blessure weer helemaal terug te zijn met een dik pr op de 100 vlinder!

Overige medailles werden het eerste weekend gewonnen door Ingrid (100 school), Serafina (50 rug), Manon Koster (200 school), Imke (100 rug), Anna (100 rug), Björn, Tijn en Cas (200 vrijeslag). Het eerste weekend werd afgesloten met de 4x100 meter vrijeslag voor de dames. Het jeugdteam won hier brons en de senioren behaalden zilver. Niet iedereen behaalde een medaille, maar er werd wel door iedereen goed gezwommen, met als resultaat dikke persoonlijke records. Dit belooft veel goeds voor volgend weekend, dan staat deel 2 op het programma!

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Versboerderij de Gastendonk Verkeersschool Janssen InnoVista Dinnissen BV PLUS Markt Witveld Bloembinders Henk Bovee Keukens Horst Aqua Fun Zwembaden Vullings Het Proeflokaal van Horst Internetbureau Forwart Munckhof Service Center Rob's Sportshop Mark van Lier aannemersbedrijf BV Novitas Slijterij Weijs Verstappen Verpakkingen Rabobank Horst Venray La Rondine

Bekijk al onze sponsoren