HZPC

Nieuws

Stroef startend HZPC 1 beslist wedstrijd tegen SWNZ (SG) 1 in de tweede helft

03 / 04 / 2017

Heren 1 seizoen 2016-2017

Afgelopen zaterdag mocht het Heren 1 team van HZPC aantreden tegen de manschappen uit Schijndel. Vooraf gesteld doel was duidelijk: De laatste 2 wedstrijden moesten in het maximaal aantal punten omgezet worden om zodoende de 5e plaats in de eindrangschikking veilig te stellen. Hier moest en zou SWNZ zaterdag eerst aan geloven, door vanaf seconde 1 de tegenstander hoog onderdruk zetten en met instart acties kansen creëren.


 

In de eerste helft van de eerste periode verliep dit nog vrij moeizaam en kwamen op een 1-0 achterstand, maar uit de eerste de beste manmeer werd er door Richard vanuit de hoek gescoord. Toen gingen in de laatste 2 minuten van de eerste periode even de remmen los, met flitsende instart acties wisten de Horster mannen 2x het doel te vinden door Rogé en Willem. Op het slot van de eerste periode wist SWNZ nog tegen te scoren waardoor de tweede periode met een 2-3 voorsprong werd begonnen. Deze periode bleek een heuse zwemperiode te worden, met slechts 1 doelpunt aan beide kanten werd de eerste helft nog steeds in het voordeel van HZPC afgesloten, 3-4.


 

De tweede periode bleek uiteindelijk wel het breekpunt te zijn in de wedstrijd, daar waar HZPC door bleef gaan in een hoog tempo, moest de tegenstander meer ruimte weggeven en werd het verschil groter gemaakt door ZV Spio met 2x backhandschoten boven het hoofd van de keeper en wederom een goede instart actie van "spring-uit-het-veld" Willem, 4-7.


 

De laatste periode werd op het zelfde tempo doorgespeeld en werd het gat wederom door ZV Spio vergroot en ditmaal ook door onze topscoorder Tom. In de laatste seconde vonden de heren het wel goed en lieten zij de tegenstander ook nog een keer hun geluk beproeven.


 

Uit eindelijk werd de wedstrijd met 5-10 in het voordeel van HZPC uit Horst afgesloten. Doelpuntenmakers: Richard, Willem, Niek en Jelle 2x; Rogé en Tom 1x.


 

De helft van het doel is behaald, volgende week zal in het laatste duel van de competitie de andere 3 punten behaald moeten worden in om 18.30 uur ons eigen zwembad de Berkel tegen De Schelde uit Terneuzen. Na afloop van deze wedstrijd en de wedstrijd van de Heren 2 kan het feest losbarsten. In navolging op de Heren 3 wisten de dames 1 van HZPC zaterdag hun kampioenschap veilig te stellen. Namens de Heren 1 GEFELICITEERD!


 

Iedereen is vanaf 20.00 uur van harte welkom in de Break-Out om de beide kampioensteams te komen feliciteren en erna een succesvol seizoen feestend af te sluiten.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Dinnissen BV Verkeersschool Janssen Versboerderij de Gastendonk Internetbureau Forwart Munckhof Service Center Aqua Fun Zwembaden Verstappen Verpakkingen Rob's Sportshop Mark van Lier aannemersbedrijf BV Witveld Bloembinders Vullings Rabobank Horst Venray Slijterij Weijs PLUS Markt La Rondine Het Proeflokaal van Horst Novitas Henk Bovee Keukens Horst InnoVista

Bekijk al onze sponsoren