HZPC

Nieuws

Minioren scoren op Limburgse Kampioenschappen

12 / 06 / 2017

DSC_4480

Zaterdag 10 en zondag 11 juni stonden de Limburgse Miniorenfinales op het programma. Dit zijn de Limburgse kampioenschappen voor wedstrijdzwemmers tot en met 12 jaar. HZPC was in Blerick aanwezig met 10 deelnemers. Samen behaalden zij 46 persoonlijke records en 20 medailles!

Met 6 goud, 7 zilver en 7 brons mag HZPC zich de tweede vereniging van heel Limburg noemen. Een knappe prestatie, aangezien het team maar uit 10 deelnemers bestond. Meest succesvol was toch wel Tijn van Kuijk. Hij startte vijf keer en won op alle afstanden een gouden medaille. Daarnaast behaalde hij op alle afstanden een persoonlijk record. Zelfs op enkele tussentijden verbeterde hij zijn beste tijd. Ook Cas Verstegen verzamelde dit weekend veel medailles: 1 goud, 4 zilver en 1 brons.

Bij de dames van HZPC was Danee Verstegen het meest succesvol. Zij won 1 zilveren en 2 bronzen medailles. De andere medailles werden behaald door Lars Hagens (2 keer brons), Isis van Kuijk (1 keer brons) en Jorn Sprunken (1 keer zilver en 1 keer brons).

De andere deelnemers van HZPC waren Naomi Brouwers, Jesse Jacobs, Noud van Stipdonk en Ilse Versteegen. Zij kwamen allemaal één of meerdere keren aan de start en sloten het weekend uiteraard af met een paar mooie persoonlijke records. Tot slot werden beide zwemdagen afgesloten met spannende mix-estafettes. Op zaterdag behaalden Jorn, Ilse, Isis en Noud een zilveren medaille op de 4x50 meter vrijeslag-estafette. Zondag eindigde de wedstrijd toch enigszins teleurstellend voor de zwemmers van HZPC. Beide teams werden gediskwalificeerd op de 4x50 meter wisselslag-estafette, terwijl ze op koers lagen voor een mooie medaille.

Voor de meeste minioren was dit de laatste wedstrijd van het zwemseizoen. Voor enkelen staan begin juli nog de Nederlandse Miniorenfinales op het programma. 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Dinnissen BV Verkeersschool Janssen Versboerderij de Gastendonk Internetbureau Forwart Munckhof Service Center Aqua Fun Zwembaden Verstappen Verpakkingen Rob's Sportshop Mark van Lier aannemersbedrijf BV Witveld Bloembinders Vullings Rabobank Horst Venray Slijterij Weijs PLUS Markt La Rondine Het Proeflokaal van Horst Novitas Henk Bovee Keukens Horst InnoVista

Bekijk al onze sponsoren