Lijnen
Nieuws

Koen Koster Nederlands kampioen!

19 / 06 / 2017

Foto HZPC

Van donderdag 15 t/m zondag 18 juni werden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven de Nederlandse Junioren Jeugd Kampioenschappen (NJJK) gehouden. HZPC was hier aanwezig met 8 deelnemers.

Koen Koster sloot zijn laatste jaar als deelnemer van de NJJK af met een paar mooie prestaties. Het begon al direct goed op de eerste zwemdag. Na een spannende race won hij, in een dik persoonlijk record, de Nederlandse titel op de 200 meter schoolslag. Op de tweede dag kwam hij aan de start op de 200 meter wisselslag en 50 meter schoolslag. Hij bleef net boven zijn pr’s en werd respectievelijk 4e en 9e. Op zaterdag en zondag was het wederom raak. In twee mooie persoonlijke records werd Koen op de 100 meter schoolslag derde en behaalde hij tijdens de laatste sessie wederom brons op de 400 meter wisselslag!

Ook voor Imke van den Hoef was dit haar laatste deelname aan de NJJK. Volgend jaar mag zij zich gaan meten met de senioren. Imke kwam zaterdag aan de start op de 200 meter vlinderslag. Zij kwalificeerde zich voor de finale. Op zondag kwam zij aan de start op de zware 400 meter wisselslag. Helaas slaagde zij er niet in om een persoonlijke record te zwemmen.

Andere individuele starts gingen naar Manon van der Wielen en Marlijn Zwart. Manon zwom op vrijdag de 100 meter vlinderslag. Zij kon haar goede race van de Regionale kampioenschappen niet herhalen en bleef net iets boven haar pr. Marlijn moest wachten tot het allerlaatste moment. Op zondagmiddag stond haar 400 meter wisselslag gepland. Haar lange wachten werd niet beloond met een persoonlijk record.

Tot slot kwamen de dames op donderdag, zaterdag en zondag uit op de estafette-onderdelen. In wisselende samenstellingen zwommen Isa Curvers, Maud Weijmans, Pleun van den Bergh, Anna van Kuijk, Manon van der Wielen, Marlijn Zwart en Imke van den Hoef op alle onderdelen sneller dan hun inschrijftijden, met als beste resultaat een 12e plek op de 4x200 meter vrijeslag.

Op de foto: Koen, Imke en trainer Mark tijdens hun laatste deelname aan het jeugdkampioenschap!

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Dinnissen BV Verkeersschool Janssen Versboerderij de Gastendonk Internetbureau Forwart Munckhof Service Center Aqua Fun Zwembaden Verstappen Verpakkingen Rob's Sportshop Mark van Lier aannemersbedrijf BV Witveld Bloembinders Vullings Rabobank Horst Venray Slijterij Weijs PLUS Markt La Rondine Het Proeflokaal van Horst Novitas Henk Bovee Keukens Horst InnoVista

Bekijk al onze sponsoren