Lijnen
Nieuws

Jaargangfinales Dordrecht

04 / 07 / 2017

Zondag 2 juli vonden in Dordrecht de jaarlijkse jaargangfinales plaats voor de jongste zwemmers, oftewel NK Minioren 2017. Deze afsluitende wedstrijd wordt afgewerkt in een 50m bad, iets wat voor de meesten een hele nieuwe ervaring is.

HZPC was met een afvaardiging van maar liefst 5 zwemmers aanwezig. De dag begon uitstekend met een 2e plaats voor Tijn van Kuijk op de 200m wisselslag! Op dezelfde afstand zwom Cas Verstegen een goede tijd en werd daarmee 9e van Nederland.

Snel hierna volgde voor Tijn de 100m schoolslag. Ook hier wist Tijn zich op het podium te zwemmen, na een goede race tikte hij als 3e aan, Cas werd op deze afstand 16e.

Lars Hagens mocht in een andere leeftijdscategorie ook aantreden voor 100m schoolslag, hij werd na een goed verzorgde race 15e.

Na een hele tijd wachten mocht ook Danee Verstegen haar kunsten laten zien op de 100m vlinderslag, zij werd 18e. Voor Tijn stond de derde afstand voor de ochtendsessie inmiddels op punt van beginnen. Tijn zwom op de 100m rugslag naar een 6e plaats. Als laatste van de ochtend kon Isis van Kuijk eindelijk aan de slag. Isis, de jongste van het stel, deed uitstekend haar best en werd 18e op de 200m wisselslag.

De middagsessie begin voor HZPC met de 400m vrije slag voor Cas, op deze lange afstand zwom Cas een mooi opgebouwde race en werd 22e.

De laatste afstand van de dag was voor Tijn en Cas de 100m vlinderslag, ze warden hier respectievelijk 6e en 12e.

Al met al was het een lange dag, met prima resultaten. Als hoogtepunt natuurlijk de podiumplaatsen voor Tijn, maar laten we vooral niet vergeten dat alle zwemmers van HZPC puike tijden hebben neergezet, ze hebben laten zien dat ze ook in een 50m bad van zich kunnen en (in de toekomst) zullen laten spreken.

JaargangFinale2017

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Dinnissen BV Verkeersschool Janssen Versboerderij de Gastendonk Internetbureau Forwart Munckhof Service Center Aqua Fun Zwembaden Verstappen Verpakkingen Rob's Sportshop Mark van Lier aannemersbedrijf BV Witveld Bloembinders Vullings Rabobank Horst Venray Slijterij Weijs PLUS Markt La Rondine Het Proeflokaal van Horst Novitas Henk Bovee Keukens Horst InnoVista

Bekijk al onze sponsoren