HZPC

Nieuws

HZPC 1 - Zeest Meerval 1

27 / 03 / 2017

EGLA Photography 02

Met nog 3 wedstrijden te gaan is het einde van het seizoen alweer in zicht. Zaterdag 25 maart stond er voor de heren van HZPC een thuiswedstrijd op het programma. Tegen niemand minder dan koploper Zeester-meerval. Dit team uit Uden was op een overwinning verwijderd van het kampioenschap. Aan het begin van het seizoen kon HZPC het Zeester-meerval nog erg lastig maken tijdens de wedstrijd in Uden. Hier zijn de heren uit Horst pas in het laatste kwartje gepasseerd door deze de heren uit Uden. Ook deze wedstrijd waren de mannen van HZPC vast beraden zich niet zomaar gewonnen te geven aan deze, op papier betere, club.

 

Vanaf het begin van de wedstrijd lag het tempo al hoog. Beide teams hadden verschillende kansen die niet werden afgemaakt waardoor er veel gezwommen werd. Pas na 4 minuten werd het eerste doelpunt gemaakt uit een overtalsituatie van de heren uit Uden. Kort hierna scoorde Zeester-meerval nog twee keer waardoor HZPC na een kwartje op een 0-3 achterstand kwam.

 

In het tweede kwartje bood HZPC meer tegenstand. Kansen werden afgemaakt Alex, Niek en Julien. Echter werd de voorsprong van Zeester-meerval niet kleiner. De heren uit Uden wisten ook verschillende kansen af te maken. Door een aantal kleine fouten in de verdediging van HZPC wist Zeester-meerval een aantal keer op de break te scoren. Het tweede kwartje eindigde in een 3-7 stand.

 

Ook in de laatste 2 kwarten kon HZPC de wedstrijd niet naar hun hand zetten. Zeester-meerval bleef profiteren van elke kleine fout die door HZPC werd gemaakt. Hierdoor werd het verschil in de stand steeds groter. Tom en Michiel wisten in het laatste kwart nog te scoren en hierdoor eindigde de wedstrijd in een 5-14 stand in het voor deel van Zeester-meerval.

 

HZPC was uiteindelijk weer niet opgewassen tegen de heren uit Uden. Vooral het felle spel, goed uitgespeelde aanvallen en scherpe schoten maakte Zeester-meerval de betere in dit duel. Hierdoor is Zeester-meerval verzekerd van de eerste plaats in de competitie. De heren van HZPC kunnen echter nog voor de 5e plaats gaan. De afstand tussen de 6e en 7e plaats is nog erg klein dus in de laatste 2 wedstrijden moeten de heren van HZPC laten zien dat ze wel degelijk op de 5e plaats thuis horen. Volgende week speelt HZPC tegen SWNZ in Schijndel en de week erop staat de Schelde op het programma in Horst.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

La Rondine Verstappen Verpakkingen Verkeersschool Janssen Het Proeflokaal van Horst PLUS Markt Vullings Henk Bovee Keukens Horst Munckhof Service Center Versboerderij de Gastendonk Mark van Lier aannemersbedrijf BV Internetbureau Forwart InnoVista Novitas Dinnissen BV Rabobank Horst Venray Rob's Sportshop Witveld Bloembinders Slijterij Weijs Aqua Fun Zwembaden

Bekijk al onze sponsoren