HZPC

Nieuws

HZPC 1 - De Schelde 1

16 / 10 / 2017

EGLA Photography 03

Zaterdag 7 oktober mocht het vaandel team van Horst het Zeeuwse team De Schelde 1 in eigen bad ontvangen. Gezien het verleden levert een thuis wedstrijd als deze meestal 3 punten op, echter mag er nog niet te vroeg ge juicht worden.


 

Het eerste bedrijf ging gelijk fel van start met in de 1e aanval al gelijk een overtal situatie, helaas zonder succes. Er werd in de periode erg veel gezwommen en jammer genoeg niet veel gescoord. De Schelde opende de score aan Horster zijde. Wie de bal scoorde weten we nog steeds niet zeker, het was in ieder geval een heel erg ‘lucky balletje’ waar onze Erik geen antwoord op had. Na een halve periode met 0-1 achter te hebben gestaan wist Tim toch nog het net te vinden.


 

Met een gelijkspel van 1-1 werd er gestart aan de 2e periode. Al snel wist Willem met een slimme instart-actie HZPC voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te brengen. De Zeeuwen hadden hier in de volgende aanval gelijk een antwoord op en trokken de score weer recht. Wederom werd er in deze periode veel gezwommen en weinig gescoord. Ook de ingezette time-out bij het krijgen van een overtal situatie leidde niet tot een doelpunt.


 

Met een ruststand van 2-2 werd er gewisseld van zijde. In het 3e kwartje wist de Schelde al snel op een voorsprong te komen. Gelukkig had HZPC hier snel een antwoord op en wist Tom tweemaal te scoren om Horst zo weer op voorsprong te trekken. Hierop had de Schelde wederom een antwoord en bracht de score weer gelijk naar 4-4.


 

Met een gelijke stand gingen de heren van HZPC de laatste periode in. Het was alles of niets, maar die punten moesten in Horst blijven! Met een hard werkende actie op de midvoor positie wist dekselse Niek HZPC weer op voorspong te zetten. Met nog ruim 4 minuten te spelen wisten de Horsternaren dat er nog alles kon gebeuren. In de nog resterende minuten werd er gevochten als leeuwen om de 3 punten in Horst te houden. Met nog 13 seconde op de klok benutte de Zeeuwen hun laatste Time-out. HZPC besloot de press hoog te leggen op de Schelde en wist de bal al snel in bezit te krijgen waarna al snel het eind signaal volgde. HZPC hield de punten in eigen bad en won met 5-4.


 

Doelpunten: Tom 2, Tim, Niek en Willem allen 1


 

28 oktober volgt de volgende wedstrijd voor de mannen uit Horst. Zij mogen het dat opnemen tegen de degradant Hellas-Glana H1 in Sittard, een Limburgse derby mogen we wel stellen. Het is niet onbekend dat het een zware pot zal worden, dus de komende weken zetten we nog even alle zeilen bij!

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Versboerderij de Gastendonk Verkeersschool Janssen InnoVista Dinnissen BV PLUS Markt Witveld Bloembinders Henk Bovee Keukens Horst Aqua Fun Zwembaden Vullings Het Proeflokaal van Horst Internetbureau Forwart Munckhof Service Center Rob's Sportshop Mark van Lier aannemersbedrijf BV Novitas Slijterij Weijs Verstappen Verpakkingen Rabobank Horst Venray La Rondine

Bekijk al onze sponsoren