HZPC

Nieuws

HZPC 1 - Aegir 1

22 / 01 / 2018

EGLA Photography 02

Afgelopen zaterdag hebben we tegen de mannen van Aegir mogen spelen in ons eigen bad. In de eerste minuten van de wedstrijd waren wij nog niet helemaal scherp en mochten de mannen van Aegir al in de eerste de 0-1 pakken en niet veel later de 0-2. Gelukkig worden we wel wakker en beginnen wij ook het doel te zoeken. Jelle schiet de eerste bal in het net en maakt zo de 1-2. Aegir weet nog een man meer te benutten om er 1-3 van te maken maar hierna hebben ze de eerste perioden geen kans meer gekregen doordat wij gas begonnen te geven en de eerste minuten mooi recht zetten door de eerste periode te sluiten met een kleine voorsprong van 4-3.


 

Het tempo blijft in de tweede periode ook hoog en zo worden er door goede acties kansen gecreëerd, en net zo belangrijk, ook benut zo weten we zo komen we tot een stand van 7-4 waarna aan beide kanten een paar U20's volgens welke aan beide kanten ook benut worden. Zo wordt de tweede periode gesloten met een stand van 8-5.


 

De heren van Aegir hebben het intussen moeilijk met opstellen en zo wordt er aarzelend besloten om in een zone te gaan verdedigen om zo de midvoor dubbel te kunnen verdedigen. Met de angst dat door de statische verdediging het tempo op onze break en in de aanval omlaag gaan. Echter blijkt het een goeie keuze en zo is het grootste deel van de derde periode voor HZPC. De mannen van Aegir krijgen in het begin nog twee U20's maar deze worden eruit gehouden en HZPC houd gas erop richting doel en brengt zo de stand naar 12-5. In de laatste minuut van de periode weet Aegir nog een strafworp te benutten en nog eens te scoren om zo de periode af te sluiten met 12-7.


 

De laatste periode stond duidelijk ook op naam van HZPC. De mannen van Aegir boden nog weinig weerstand en zo kon het doelsaldo voor HZPC aangescherpt worden. Zo ging de stand dus ook naar 17-8. De heren van Aegir kregen nog twee U20's mee maar hier wisten ze wederom niets uit te halen. Wij hebben echter nog wel laten zien hoe een U20 uitgespeeld moest worden en haalde hier nog een puntje uit. Vervolgens is er doorgevochten tot de laatste seconden. Zodat er in de laatste seconden ook nog een bal het net in mocht. Zo werd de wedstrijd afgesloten met een mooie stand van 19-8.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

InnoVista Rob's Sportshop La Rondine Vullings Witveld Bloembinders Mark van Lier aannemersbedrijf BV Het Proeflokaal van Horst Novitas Slijterij Weijs Internetbureau Forwart Aqua Fun Zwembaden PLUS Markt Henk Bovee Keukens Horst Munckhof Service Center Verstappen Verpakkingen Rabobank Horst Venray Verkeersschool Janssen Versboerderij de Gastendonk Dinnissen BV

Bekijk al onze sponsoren