Lijnen
Nieuws

Cas en Tijn Nederlands kampioenen!

18 / 12 / 2017

Cas Tijn 100 vlin

Van vrijdag 15 t/m zondag 17 december werden de Nederlandse kampioenschappen voor junioren en jeugd gezwommen in Eindhoven. Namens HZPC deden hier 5 jeugdzwemsters en 2 juniorenzwemmers aan mee.

De resultaten van dit kampioenschap zijn op zijn zachtst gezegd fantastisch! Te beginnen met de dames. Manon van der Wielen en Pleun van den Bergh kwam individueel aan de start. Manon bleef op de 50 en 100 meter vlinderslag net boven haar persoonlijke records, maar zwom erg mooie races. Pleun mocht starten op de zware 400 wissel en 400 vrijeslag. Op deze afstanden benaderde ze haar pr’s die ze onlangs ruim verbeterd heeft. In de estafettes, die werden aangevuld door Lynn Vallen, Isa Curvers en Ilse Swinkels, lieten de dames zowel in teamverband hele mooie tijden zijn. Enkele hoogtepunten waren de pr’s van startzwemster Isa op de 200 vrij en 100 rug, de mooie splittijd op de schoolslag voor Ilse, en de 1.02’s van Manon en Pleun op de 100 vrij!

En dan de heren! Cas Verstegen en Tijn van Kuijk wisten beide een Nederlandse titel te winnen! Tijn begon de vrijdagochtend goed met een pr en zilveren medaille op de 50 schoolslag. In de middagsessie voegde hij hier een bronzen medaille aan te op de 200 schoolslag. Cas viel op deze afstand net buiten het podium, maar dit maakte hij dubbel en dwars goed tijdens de 100 vlinderslag. In een dik pr zwom hij naar het goud, waar Tijn in dezelfde race zilver won!

Na een nachtje goed geslapen te hebben, deed Tijn zijn teamgenoot na en won hij de gouden plak op de 400 meter wisselslag. Op zondag voegde hij hier nóg een titel aan toe op de 50 vlinderslag, terwijl Cas op zondag een zilveren medaille won op de zware 200 vlinderslag. Overigens werden alle races van deze heren afgesloten met hele dikke persoonlijke records.

Het team sloot het weekend af met 7 medailles en maar liefst 19 persoonlijke records. Een fantastische prestatie voor deze ploeg! Volgend weekend is het de beurt aan de senioren tijdens het NK in Hoofddorp.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze zwemafdelingen

sterrenplan JUN_9275

Opleidingen

Zwemmen is leuk! En goed leren zwemmen is belangrijk voor de veiligheid van het kind. Jong geleerd is oud gedaan...

Meer over Opleidingen

Serafina

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een sport voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Uithoudingsvermogen en techniek zijn...

Meer over Wedstrijdzwemmen

waterpolo JUN_9573

Waterpolo

Waterpolo is een uitdagende balsport die je in teamverband uitoefent. Samen met jouw team speel je wedstrijden in een competitie...

Meer over Waterpolo

synchroonzwemmen JUN_1212

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is dansen op muziek maar dan in het water. Het op muziek zwemmen noemen we een uitvoering...

Meer over Synchroonzwemmen

masterzwemmen-JUN_3661

Masterzwemmen

Als je zwemt voor je plezier is Masterzwemmen is de manier om de conditie te verbeteren en fit te blijven...

Meer over Masterzwemmen

!cid_A059FEE1-9691-4F5A-9FD3-35D32155D796@lokaal

G-zwemmen

Zwemmen speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van vrijwilligers...

Meer over G-zwemmen

De sponsoren van HZPC

Mark van Lier aannemersbedrijf BV PLUS Markt Witveld Bloembinders Het Proeflokaal van Horst Henk Bovee Keukens Horst Aqua Fun Zwembaden Verkeersschool Janssen Rabobank Horst Venray Versboerderij de Gastendonk Verstappen Verpakkingen Novitas Internetbureau Forwart Slijterij Weijs La Rondine Rob's Sportshop Dinnissen BV Munckhof Service Center InnoVista Vullings

Bekijk al onze sponsoren